Τέταρτο

Πάτρα: «Ευθύμης & Τέτα» – Διατομική έκθεση στο Χώρο Τέχνης «Τέτα»


Την Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021, στις 21:00, εγκαινιάζεται στον Χώρο Τέχνης “Τέτα”  η διατομική έκθεση έργων Ζωγραφικής του Ευθύμη Αργυράτου και Γλυπτικής της Τέτας.

Δύο φίλοι συνομιλούν μέσω της Τέχνης τους, προσεγγίζουν και εξετάζουν το θέμα της ταυτότητας, με τη χρήση διαφορετικών μέσων, προκαλώντας, ταυτόχρονα, ο ένας τον άλλον. Ζωγραφική και Γλυπτική συνυπάρχουν σε έναν κοινό διάλογο.

Πορτραίτα ανθρώπων μέσα από το πρίσμα δύο καλλιτεχνών με διαφορετικές διαδρομές,που διερευνούν τον σύγχρονο άνθρωπο και την δυνατότητα αφύπνισης και επανασυντονισμού του.

Ο Ευθύμης Αργυράτος, ζωγραφίζοντας με σύγχρονα ψηφιακά μέσα, δημιουργεί συνθέσεις ανθρωπόμορφων οντοτήτων. Οι συμβολικές αυτές μορφές δεν είναι ξεχωριστοί άνθρωποι, είναι η εσωτερική εικόνα του καλλιτέχνη σε ποικίλες συναισθηματικές εκφάνσεις.

Εδώ, η Τέχνη χρησιμοποιείται ως “γιατρός της ψυχής” και το κάθε έργο είναι ένα στιγμιότυπο αυτοψυχανάλυσης. Τα έργα είναι προϊόν αυτοσχεδιασμού με σκοπό να διατηρηθεί η αυθεντικότητα του εγχειρήματος.

Η Τέτα, με τα γλυπτά της, εστιάζει στον άνθρωπο, στον εσωτερικό του κόσμο, στον χώρο όπου συνομιλεί με τον εαυτό του, εκεί όπου εκφράζει τις βαθύτερες σκέψεις του, τις ανησυχίες, τα ανείπωτα συναισθήματά του, στην πιο ειλικρινή του στιγμή, όταν αποκαλύπτει την απόλυτη αλήθεια του.

Η αρμονία στη συνομιλία των δύο καλλιτεχνών είναι διάχυτη, καθώς το ένα έργο μοιάζει να αποτελεί φυσική συνέχεια του άλλου και με την κατάλληλη προοπτική ματιά σχηματίζονται τελικές δημιουργίες, που δοκιμάζουν το μάτι και πυροδοτούν το ενδιαφέρον του θεατή.

Ο Ευθύμης, φιλοτεχνεί τα έργα του με ζωγραφικές χειρονομίες, που δίνουν την αίσθηση της έντονης διάθεσης να αποκολληθούν, να αποδεσμευτούν από τις δύο διαστάσεις, ενώ τα γλυπτά της Τέτας, σαν να ξεπηδούν από τους πίνακες, δείχνουν να προσκαλούν τα έργα του Ευθύμη να μεταβούν στον κόσμο των τριών διαστάσεων.

Πληροφορίες

Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα για τον Covid-19 μέτρα

Εγκαίνια Έκθεσης: Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 21:00

Διάρκεια Έκθεσης: 19 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2021

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή 18:00-21:00, Σάββατο 10:00-14:00

Χώρος Τέχνης “Τέτα”, Κανάρη 25-27, Πάτρα | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map | τηλ.: 26140018706 & 6947709011 | email: [email protected]

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 8858 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top