Τέταρτο

Πάτρα: Φυτεύτηκαν οι νέοι φοίνικες στις πλατείες Υψηλών Αλωνίων και Τριών ΣυμμάχωνΟλοκληρώθηκε στα Ψηλά Αλώνια, η φύτευση των φοινίκων και η Πλατεία πήρε ξανά την γνώριμη φυσιογνωμία της, με τους εμβληματικούς της φοίνικες να κυριαρχούν και πάλι στον χώρο.

Επίσης, από τους εργαζόμενους των Διευθύνσεων Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, φυτεύτηκαν και φοίνικες στην Πλατεία Τριών Συμμάχων, στη θέση εκείνων που είχαν προσβληθεί από τον Κόκκινο Ριγχωτό Κάνθαρο, όπως και αυτοί στα Ψηλά Αλώνια και είχαν κοπεί.

Υπενθυμίζεται, ότι οι προηγούμενοι φοίνικες, παρά τις προσπάθειες του Δήμου να σωθούν, δεν κατέστη δυνατό, με αποτέλεσμα την περίοδο 2013 – 2014, να κοπούν, καθώς υπήρχε άμεσος  κίνδυνος πτώσης τους.

Οι νέοι φοίνικες, ανήκουν σε ένα συναφές είδος (Phoenix dactylifera – χουρμαδιά) που θεωρείται πιο ανθεκτικό από το προηγούμενο, απέναντι σε εντομολογικούς εχθρούς.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7000 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top