Τέταρτο

Πάτρα: Η αστυνομία έχει εγκλωβίσει διαδηλωτές μπροστά από το χώρο του Παραρτήματος για να μη γίνει πορεία.Από το πρωί είχε συγκεντρωθεί κόσμος μπροστά από το χώρο του πρώην Παραρτήματος στην με σκοπό να τιμηθεί και φέτος όπως κάθε χρονιά η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Στη διάρκεια της ημέρας, κατατέθηκαν απρόσκοπτα στεφάνια από αντιπροσωπείες του εργατικού κέντρου, του δήμου και άλλων φορέων. Ο κόσμος που βρίσκονταν συγκεντρωμένος  παρέμεινε  στο σημείο καθώς υπάρχουν καλέσματα για πορεία σήμερα το απόγευμα. Ωστόσο περίπου κατά τη μία το μεσημέρι η αστυνομία έκανε την εμφάνισή της με ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ και ΟΠΚΕ, εγκλωβίζοντας το συγκεντρωμένο κόσμο.

Εδώ και λίγη ώρα (περίπου 13:00) η αστυνομία έκανε έφοδο προς τους συγκεντρωμένους που βρίσκονταν μπροστά στο Παράρτημα και έχει εγκλωβίσει κόσμο ανάμεσα στις οδούς Αράτου και Κολοκοτρώνη περικυκλωμένους με ΟΠΚΕ και ΜΑΤ. Υπάρχει κόσμος συγκεντρωμένος στην οδό Ζαΐμη που προσέρχονταν στο χώρο και φωνάζει στην αστυνομία να αποχωρήσει και να απεγκλωβίσει τον κόσμο.

13:20 Αυτή τη στιγμή δυνάμεις της ΟΠΚΕ προσπαθούν να απωθήσουν τον κόσμο που συγκεντρώθηκε στη Ζαΐμη πίσω από τις αστυνομικές δυνάμεις.

13:35 Συνολικά είναι περίπου 80 άτομα εγκλωβισμένα από την αστυνομία ανάμεσα στις οδούς Αράτου και Κολοκοτρώνη. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα.

13:40 Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει προσαγωγές ατόμων τα οποία εκδιώχθηκαν από την αστυνομία στην οδό Ζαΐμη.  Ο κόσμος που απωθήθηκε έχει κατευθυνθεί στην περιοχή της Αγ. Σοφίας.

14:00 Οι διαδηλωτές (που εκδιώχθηκαν από την οδό Ζαΐμη) και εγκλωβίστηκαν από την αστυνομία στην περιοχή της Αγ. Σοφίας πλέον είναι ελεύθεροι, πάνω από 80 άτομα παραμένουν ακόμα μπροστά από το χώρο του Παραρτήματος περικυκλωμένοι από τις δυνάμεις της αστυνομίας

14:25 Εδώ και μιάμιση περίπου ώρα, συγκεντρωμένοι διαδηλωτές κρατούν ανοιχτό το χώρο μπροστά από το πρώην Παράρτημα, όπου και είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου με την αστυνομία να τους έχει περικυκλώσει.


15:40 Ανακοίνωση εξέδωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι αρχιτεκτόνων, μηχανικών και βιολογικού ζητώντας την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από το Παράρτημα και το κέντρο της Πάτρας.

Αστυνομοκρατούμενο είναι το κέντρο της Πάτρας. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει το χώρο γύρω από το Παράρτημα, ενώ μεγάλη αστυνομική δύναμη βρίσκεται διάσπαρτη σε κάθε περιοχή του κέντρου της πόλης, από κεντρικές πλατείες της πόλης μέχρι και  ανύποπτα στενά.  Κόσμος κατά διαστήματα προσπαθεί με κάποιο τρόπο να προσεγγίσει τα εγκλωβισμένα άτομα από το παράρτημα με αποτέλεσμα η διάταξη της αστυνομίας να αναπτύσσεται με τέτοιο τρόπο ώστε να διακόπτει την κυκλοφορία και να αποκόπτει τη διέλευση σε ένα πολύ διευρυμένο χώρο παρακείμενων οδών που πλαισιώνουν το χώρο του παραρτήματος. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί από τις οδούς Αγ. Νικολάου έως Αράτου ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ο αποκλεισμός έφτανε μέχρι την οδό Γκότση.

18:30 Κόσμος που προσπάθησε να προσεγγίσει στο χώρο του Παραρτήματος άλλοτε αυθόρμητα άλλοτε συγκροτημένα φωνάζοντας συνθήματα, απωθήθηκε τουλάχιστον δύο φορές από δυνάμεις των ΜΑΤ

19:00  Στην τελευταία απώθηση του κόσμου από  ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας με χρήση κρότου λάμψης και κυνηγητό στην οδό Κορίνθου οι συγκεντρωμένοι έφτασαν μέχρι την περιοχή της Αγ. Σοφίας. Στη συνέχεια έγινε κυνηγητό στους γύρω δρόμους, κάποια άτομα περικυκλώθηκαν σε παρακείμενο σούπερ μάρκετ. Οι αστυνομικοί κρατούσαν τα άτομα χωρίς αποστάσεις ασφαλείας όλα μαζί μπροστά από το πεζοδρόμιο του σούπερ μάρκετ, αναγκάζοντάς τα να καθίσουν στο έδαφος και περικυκλώνοντάς τους με ασπίδες. Αυτόπτες μάρτυρες μάς δήλωσαν πως είδαν τους αστυνομικούς να εισβάλουν στο σούπερ μάρκετ και να τραβούν κόσμο έξω. Ο κόσμος που βρέθηκε ακινητοποιημένος και σύμφωνα με πληροφορίες έχει προσαχθεί είναι περίπου 15 άτομα. Είναι χαρακτηριστικό πως περίοικοι και κόσμος από τα μπαλκόνια παρά την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας η οποία δυσανασχέτησε και φώναζε στους αστυνομικούς να αφήσουν ελεύθερο τον κόσμο.

19:20 Μέχρι αυτή τη στιγμή διμοιρία των ΜΑΤ βρίσκεται στην περιοχή. Όσον αφορά το «τυπικό» του θέματος της καταστολής για υγειονομικούς λόγους η συγκεκριμένη διμοιρία παρευρίσκεται εντός ενός μικρού κόμβου, χωρίς καμία απόσταση, και χωρίς να φορούν μάσκες ή κράνη ή άλλο μέτρο προφύλαξης.

19:30 Αποχώρησαν οι φοιτητικοί σύλλογοι έξω από το χώρο του παραρτήματος και αυτή τη στιγμή παραμένουν έξω από το χώρο περίπου 50 άτομα περικυκλωμένα ακόμα από αστυνομικές δυνάμεις

19:40 Έχει ηρεμήσει η κατάσταση στην περιοχή της Αγ.Σοφίας και έχουν αποχωρήσει οι αστυνομικές δυνάμεις

21:30 Οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν και από  το παράρτημα. 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7381 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

ΤΟ «ΤΕΤΑΡΤΟ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Back to Top