Τέταρτο
34 Προβολές

Πάτρα: Η δημοτική αρχή απευθύνεται στα αρμόδια υπουργεία για τις οικονομικές ελάφρυνσης επαγγελματιών λόγω πανδημίας


Advertisement


Στις 29 Απριλίου 2020 με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος Πατρέων είχε πάρει σειρά μέτρων ελάφρυνσης δημοτών και επαγγελματιών με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής στην οποία μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος τόνιζε:

«Kαλούμαστε σήμερα να αποφασίσουμε για τα μέτρα ανακούφισης που θα πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να στηρίξει τους συμπολίτες μας, που από τη μια με την οικονομική κρίση και από την άλλη με την πανδημία, έχουν φτάσει σε οριακό σημείο επιβίωσης. Να τους στηρίξουμε προκειμένου να σταθούν όρθιοι, ικανοί να αντιμετωπίσουν τις αιτίες της σημερινής κατάστασης.

Advertisement

Οφείλουμε να δούμε μέτρα και διεκδικήσεις του Δήμου μας για την προστασία της υγείας, του εισοδήματος και των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας της Πάτρας…»

Υπενθυμίζουμε ότι μεταξύ των μέτρων που έλαβε ο δήμος ήταν η οριζόντια μείωση ανταποδοτικών τελών από τον συντελεστή 1,50 σε συντελεστή 1,20 απαλλαγές για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω πανδημίας από δημοτικά τέλη, από τέλη κοινοχρήστων χώρων, από το 0,5 (παρεπιδημούντων), από το 0,5 επί των ακαθάριστων εσόδων καταστημάτων κ.λπ.

Advertisement

Επίσης απαλλαγές από τα ακίνητα και καταστήματα που έχει εκμισθώσει ο Δήμος για όσο χρόνο είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω κορωνοϊου, καθώς επίσης και από ενοίκια κυλικείων δημοτικών γηπέδων και κοιμητηρίων αλλά και σχολικών κυλικείων μέσω των σχολικών επιτροπών.

Πρόσφατα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με απόφαση της, επικαλούμενη τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για την πανδημία, ακύρωσε την απόφαση αυτή για τις απαλλαγές από «τα ενοίκια σε ακίνητα και καταστήματα που έχει εκμισθώσει ο Δήμος για όσο χρονικό διάστημα έχει ανασταλεί η λειτουργία τους λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊου». Το ίδιο έκανε επίσης και για τα κυλικεία των δημοτικών γηπέδων και κοιμητηρίων.

Όπως ανακοίνωσε η Δημοτική Αρχή Πάτρας, εμμένει στις αποφάσεις μας αυτές και θα απευθυνθεί στην κυβέρνηση μέσω των αρμοδίων Υπουργείων για την υλοποίηση τους.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση: «Είναι απόλυτα λογικό όταν ο επαγγελματίας κλείνει το κατάστημα του με αναγκαστικά γι’ αυτόν μέτρα, να μην μπορεί να πληρώσει ούτε μειωμένο ενοίκιο, ούτε να ανασταλεί η πληρωμή του για να το πληρώσει μεταγενέστερα».

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6445 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Advertisement

Back to Top