Τέταρτο

Πάτρα: Η δημοτική αρχή καλεί ΟΛΠΑ – ΤΑΙΠΕΔ και κυβέρνηση να απομακρύνουν άμεσα το παροπλισμένο κρουαζιερόπλοιο από το λιμάνι


Η δημοτική αρχή καλεί ΟΛΠΑ – ΤΑΙΠΕΔ και κυβέρνηση να απομακρύνουν άμεσα το παροπλισμένο κρουαζιερόπλοιο “Queen of the Oceans” που παραμένει παροπλισμένο στη βόρεια πλευρά του λιμανιού της Πάτρας:

Για περισσότερο από ένα χρόνο το κρουαζιερόπλοιο “Queen of the Oceans” παραμένει παροπλισμένο στη βόρεια πλευρά του λιμανιού της Πάτρας και είναι εκεί ακίνητο σαν τεράστιος «τοίχος», στερώντας από τους Πατρινούς το να απολαμβάνουν τη θέα της θάλασσας. Αντί για θάλασσα το βλέμμα «φυλακίζεται» μέσα στις λαμαρίνες του πλοίου.

Επίσημα έχει ειπωθεί ότι το κρουαζιερόπλοιο εξυπηρετείται στο συγκεκριμένο χώρο και παραμένει σε αυτόν βάσει του master plan του Λιμένα, «λόγω της πανδημίας που έπληξε και τον κλάδο της κρουαζιέρας».

Οι κυβερνήσεις και οι εκπρόσωποί τους κάνουν τα πάντα για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των εφοπλιστών.

Οι ανάγκες του Πατραϊκού λαού και αυτή τη φορά παραμερίζονται από τους κυβερνώντες και τους τοπικούς εντολοδόχους τους.

Αυτό εννοούν όταν μιλούν για ανάπτυξη και μέσω της κρουαζιέρας;

Η μετατροπή μέρους του λιμανιού της πόλης σε μόνιμο πάρκινγκ κρουαζιερόπλοιων είναι λοιπόν η ανάπτυξη που οραματίζονται για την πόλη όλοι όσοι συμμετέχουν και αραδιάζουν προτάσεις και σχεδιασμούς στα «αναπτυξιακά» τους συνέδρια;

Δεν είναι καθόλου περίεργο που οι πρόθυμοι επικριτές των όσων δημιουργεί η Δημοτική Αρχή στην παραλιακή ζώνη, για να τα απολαμβάνουν δωρεάν όλοι οι δημότες, δεν μιλούν και δεν αντιδρούν για το απαράδεκτο θέαμα με το κρουαζιερόπλοιο, αφού κι αυτοί τις ίδιες πολιτικές υπηρετούν και στα ίδια συμφέροντα υπακούουν.

Ο Πατραϊκός λαός όμως δεν μπορεί να ανέχεται άλλο αποφάσεις που πλήττουν και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωή του και την ίδια την πόλη.

Καλούμε τον ΟΛΠΑ – ΤΑΙΠΕΔ και την κυβέρνηση να απομακρύνουν άμεσα το παροπλισμένο κρουαζιερόπλοιο.

Η Δημοτική Αρχή δεν θα επιτρέπει και θα αντιδράσει δυναμικά στην μετατροπή τμήματος του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας σε χώρο «μόνιμου πάρκινγκ» για τα παροπλισμένα καράβια των εφοπλιστών.

Το παραλιακό μέτωπο διεκδικήθηκε και αποκτήθηκε για το λαό και τις ανάγκες του στην αναψυχή, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό και όχι για τα συμφέροντα και τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7669 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

  

ΤΟ «ΤΕΤΑΡΤΟ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

 

Back to Top