tetartopress

Πάτρα: Η σημασία των λεκανών απορροής ποταμών – Εκδήλωση της ΟΙΚΙΠΑ


Τη σημασία των λεκανών απορροής και την ανάγκη σεβασμού τους, για τη διατήρηση σε καλή ποιοτική και ποσοτική κατάσταση των πολύτιμων υδάτων μας, αλλά και τα προβλήματα υφαλμύρινσης στο υδατικό σύστημα του Λαρισσού ποταμού της Δ. Αχαΐας, αναδεικνύει η Οικολογική Κίνηση Πάτρας σε εσπερίδα που διοργανώνει στα πλαίσια επετειακής εκδήλωσης λόγου, για τα 38 χρόνια από την ίδρυσή της (1986).

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 6.30 μμ στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Τριών Ναυάρχων 40, στην Πάτρα.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :

 

1. Εισαγωγική ομιλία – τοποθέτηση μέλους της ΟΙΚΙΠΑ για την ανάγκη σύμφωνης, με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, διαχείρισης των λεκανών απορροής.

2. Ομιλία του  Νικολάου Κατριβέση, Δρα Γεωλόγου, στελέχους της Διεύθυνσης Υδάτων Δυτικής Ελλάδας με θέμα: «Η διαχείριση των υδατικών πόρων μέσω των σχεδίων διαχείρισης λεκανών απορροής ποταμών. Γενικά στοιχεία, τοπική εφαρμογή στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας»

3. Ομιλία του Νικολάου Δεπούντη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, συντονιστή του έργου«WaterIQ» με θέμα:«Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της υδρογεωλογικής έρευνας και προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υφαλμύρινσης στο υπόγειο υδατικό σύστημα του Λαρισσού ποταμού της Δυτικής Αχαΐας»

Καλούνται οι φίλοι της ΟΙΚΙΠΑ και κάθε ενεργός πολίτης να παρευρεθεί. Όπως αναφέρεται: Η χώρα μας είναι ευνοημένη από πλευράς εσωτερικών υδάτων, τα οποία διατηρούνται γενικά σε καλή κατάσταση στην πλειοψηφία τους. Παραταύτα  η χώρα μας  είναι υπό παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για αποτυχία εφαρμογής της θεμελιώδους  ευρωπαϊκής  Οδηγίας για τα νερά.

Η ανάδειξη του θέματος στην κοινωνία των πολιτών, με όρους επιστημονικής τεκμηρίωσης, συμβάλλει στην κατανόηση των προβλημάτων και τη διατήρηση των πολύτιμων εσωτερικών υδάτων μας σε καλή κατάσταση, με δεδομένη μάλιστα την αύξηση των ανησυχιών λόγω της κλιματικής αλλαγής.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Αδέσποτα Κορμιά» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

«Αδέσποτα Κορμιά» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Τα «Αδέσποτα Κορμιά», το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ της Ελίνας Ψύκου που διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, έρχεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στις ...
«Η αρπαγή» - Η επιθυμία της μητρότητας ως επιταγή της κανονικότητας στη μοναξιά των κοινωνιών μας

«Η αρπαγή» – Η επιθυμία της μητρότητας ως επιταγή της κανονικότητας στη μοναξιά των κοινωνιών μας

«Η αρπαγή» (Le ravissement). (μετάφραση πρωτότυπου τίτλου: «Η έκσταση»). Σκηνοθεσία: Ιρίς Καλτενμπάκ. Πρωταγωνιστούν: Χαφσία Χερζί, Αλέξις Μανέντι, Νίνα Μερίς. Γαλλία, ...
«ΟΖ- Εικόνες από τον κόσμο» - Έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη

«ΟΖ- Εικόνες από τον κόσμο» – Έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη στην a.antonopoulou.art

Η νέα έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη που ξεκινά την Πέμπτη 16 Μαΐου στην γκαλερί a.antonopoulou.art, είναι μια σειρά έργων, ζωγραφικής ...
«Βασιλιάδες του Κόσμου» από 16 Μαΐου στους κινηματογράφους

«Βασιλιάδες του Κόσμου» από 16 Μαΐου στους κινηματογράφους

Η Weirdwave,  από τις 16 Μαΐου, παρουσιάζει στα θερινά την  ταινία της Λάουρα Μόρα «Βασιλιάδες του Κόσμου»,  που απέσπασε το ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13902 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top