tetartopress

Πάτρα: Ημερίδα για την ανακύκλωση από την ΟΙΚΙΠΑ


Ημερίδα με θέμα «Ο ρόλος της δημιουργικής ανακύκλωσης στην διερεύνηση νέων προοπτικών σταδιοδρομίας» διοργανώνει η Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙΚΙΠΑ) τη Δευτέρα 13 Μαρτίου & ώρα 18:30, στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Τμήμα Δυτικής Ελλάδας.

Η Ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου Erasmus+ RecyclART, όπου η Οικολογική Κίνηση Πάτρας συμμετέχει ως συντονιστής, και το οποίο στοχεύει:

Να βελτιώσει την προσληψιμότητα των ενηλίκων ενισχύοντας τις ικανότητες τους στο τομέα της ανακύκλωσης και του δημιουργικού σχεδιασμού. Να επωφεληθούν καλλιτέχνες εκπαιδευτές και εκπαιδευτικοί μαθαίνοντας νέα αντικείμενα και διευρύνοντας το δίκτυό τους. Να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στο θέμα της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν ο Σταύρος Τσομπανίδης, ιδρυτής της εταιρείας PHEE, η οποία δίνει δεύτερη ζωή στα  φύλλα των φυκιών Posidonia Oceanica μετατρέποντας τα σε διάφορα αντικείμενα.

Η Αλεξάνδρα Μακρυγεώργου, ιδρύτρια της εταιρείας Liofyllo, η οποία απαρτίζεται από πέντε γυναίκες που συνδυάζουν την διαφορετικότητα τους για να παράγουν ένα καινοτόμο υλικό από φύλλα ελιάς με πολλές χρήσεις.

Στους ομιλητές συγκαταλέγεται και η  Σπυριδούλα Καβαλιεράτου από τη Δομή Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Δήμου Πατρέων για να μας μιλήσει για το φετινό εγχείρημα, της κοινωφελούς επιχείρησης Καρναβάλι Πάτρας, να κάνει πράξη τη δημιουργική ανακύκλωση στα καρναβαλικά εργαστήρια για σχολεία όπου τα παιδιά διακόσμησαν ένα άρμα με λουλούδια από πλαστικά μπουκάλια, συνδυάζοντας την ψυχαγωγία με την ανάπτυξη σωστής καρναβαλικής συνείδησης.

Τα μέλη της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ. Γεώργιος Κανέλλης και Γεωργία Θανοπούλου θα παρουσιάσουν το ρόλο της  στο έργο RecyclART και τα αποτελέσματα του.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης με την ύπαρξη επιπλέον δυνατότητας για απόκτηση Ευρωπαϊκά Αναγνωρισμένου Πιστοποιητικού ESCO 2359.9

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Αδέσποτα Κορμιά» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

«Αδέσποτα Κορμιά» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Τα «Αδέσποτα Κορμιά», το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ της Ελίνας Ψύκου που διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, έρχεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στις ...
«Η αρπαγή» - Η επιθυμία της μητρότητας ως επιταγή της κανονικότητας στη μοναξιά των κοινωνιών μας

«Η αρπαγή» – Η επιθυμία της μητρότητας ως επιταγή της κανονικότητας στη μοναξιά των κοινωνιών μας

«Η αρπαγή» (Le ravissement). (μετάφραση πρωτότυπου τίτλου: «Η έκσταση»). Σκηνοθεσία: Ιρίς Καλτενμπάκ. Πρωταγωνιστούν: Χαφσία Χερζί, Αλέξις Μανέντι, Νίνα Μερίς. Γαλλία, ...
«ΟΖ- Εικόνες από τον κόσμο» - Έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη

«ΟΖ- Εικόνες από τον κόσμο» – Έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη στην a.antonopoulou.art

Η νέα έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη που ξεκινά την Πέμπτη 16 Μαΐου στην γκαλερί a.antonopoulou.art, είναι μια σειρά έργων, ζωγραφικής ...
«Βασιλιάδες του Κόσμου» από 16 Μαΐου στους κινηματογράφους

«Βασιλιάδες του Κόσμου» από 16 Μαΐου στους κινηματογράφους

Η Weirdwave,  από τις 16 Μαΐου, παρουσιάζει στα θερινά την  ταινία της Λάουρα Μόρα «Βασιλιάδες του Κόσμου»,  που απέσπασε το ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13902 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top