Τέταρτο

Πάτρα: Ημερίδα με θέμα «Η επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων… η λύση για την έλλειψη υδάτινων πόρων»


Η επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων  υγρών αποβλήτων είναι το θέμα της Ημερίδας  που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων το πρωί της Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Βυζαντινό, με τη συμμετοχή καθηγητών των Πανεπιστημίων Πάτρας και Bari καθώς και εκπροσώπων του Δήμου Gallipoli.

Η Ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου Rewater που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg Greece-Italy, που υλοποιεί ο Δήμος Πατρέων σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΠ, το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και φορείς πόλεων της Ιταλίας και το οποίο στοχεύει στην επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση των αστικών λυμάτων για τις ανάγκες άρδευσης δημοσίων χώρων.

Όπως είναι γνωστό η μονάδα επεξεργασίας εφαρμόζεται ήδη πιλοτικά στον Βιολογικό καθαρισμό της Πάτρας. Ο στόχος είναι με την απόκτηση της σχετικής τεχνογνωσίας να υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης για την εγκατάσταση επεξεργασίας του συνόλου των υγρών αποβλήτων που συγκεντρώνονται,  για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση υδάτινων πόρων.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της λειτουργίας της πιλοτικής μονάδας υπερδιήθησης της ΔΕΥΑΠ και οι ανάλογες τεχνολογίες που λειτουργούν σε πόλεις της Ιταλίας.

Το πρόγραμμα της ημερίδας μπορείτε να το βρείτε εδώ. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο Rewater εδώ.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7678 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

   

Back to Top