Τέταρτο

Πάτρα: Κάλεσμα οργανώσεων της αριστεράς σε αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριοΚάλεσμα οργανώσεων της αριστεράς σε αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 17/04 στις 12:00 στην Πάτρα (πλατεία Γεωργίου).

Αναλυτικά το κάλεσμα:

Η κυβέρνηση εντείνει την πολεμοκάπηλη πολιτική της σπρώχνοντας το λαό και την νεολαία στα επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων, μετατρέποντας ολόκληρη την χώρα σε οπλοστάσιο και ορμητήριο των πολεμικών συγκρούσεων στην περιοχή.

Οι αμερικανονατοϊκές βάσεις που βρίσκονται σε ολόκληρη τη χώρα διευρύνονται και αναβαθμίζονται για της φονικές επιδρομές σε Ανατολική Μεσόγειο και Βαλκάνια. Η παρουσίαση της εγκατάστασης νέων πυρηνικών σε Άραξο και Αλεξανδρούπολη ως «ευκαιρία», φέρνει την πυρηνική απειλή ακόμα πιο κοντά, ο ερχομός της φονικής μηχανής «Αϊζενχάουερ» στη Σούδα και οι συχνές πολεμικές ασκήσεις με Ισραηλινούς και Άραβες φονιάδες είναι μόνο οι τελευταίες κινήσεις πολέμου που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή. Η κυβέρνηση ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και με την συναίνεση των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και της εθνικιστικής Ελληνικής Λύσης συνεχίζει το ίδιο εγκληματικό έργο απαιτώντας δια στόματος υπουργού Άμυνας Παναγιωτόπουλου «να ματώσουμε ξανά» για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και της ντόπιας αστικής τάξης.

Κάνοντας ευκαιρία την πανδημία μαζί με το αντιλαϊκό πρόγραμμα της ,η κυβέρνηση αυξάνει την θητεία, σχεδιάζει την υποχρεωτική στράτευση στα 18 και προχωρά σε νέο γύρο εξοπλιστικών και φιλοπόλεμων ενεργειών την ώρα που ο λαός και οι εργαζόμενοι υποφέρουν από την πανδημική κρίση. Η άρχουσα τάξη της χώρας επιδιώκει μια αναβαθμισμένη θέση μέσα στον αντιδραστικό ανταγωνισμό με την τούρκικη αστική τάξη και αυτό προϋποθέτει ακόμα πιο σφιχτούς δεσμούς με τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αυτές οι αντιδραστικές συμμαχίες έχουν βάλει στο στόχαστρο του λαούς, γεννούν τα καραβάνια των προσφύγων με σκοπό να εξασφαλιστεί μια πολύπλευρη κυριαρχία στην περιοχή και όλο τον πλανήτη στο πλαίσιο πάντα που διαμορφώνεται από τους ανταγωνισμούς με άλλους ιμπεριαλιστές.

Η φιλία και η διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών μπορεί να βάλει φρένο στην πολεμική τους μηχανή.

Το συμφέρον του λαού και της νεολαίας βρίσκεται στην αντίπερα όχθη:

Αγώνας για την ειρήνη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τα συμφέροντα και τον πόλεμο κεφαλαίου και πολυεθνικών

Όχι στον ανταγωνισμό και στην πολεμική προετοιμασία για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τον έλεγχο θαλάσσιων δρόμων

Στην καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολεμικών σχεδίων και κάθε είδους εμπλοκή της χώρας μας σε αυτά

Στην καταδίκη του εθνικισμού, του ρατσισμού

Στη μαζική πάλη για να φύγουν οι βάσεις και τα πυρηνικά από τη χώρα, για την έξοδο από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ

Για να πάρει πίσω η κυβέρνηση το μέτρο αύξησης της στρατιωτικής θητείας! Αγώνας για δημοκρατικά δικαιώματα στους φαντάρους

Καμία σκέψη για στράτευση στα 18

Όχι στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα και τις προσλήψεις μισθοφόρων στρατιωτών

Πάλη για υγεία- παιδεία- εργασιακά δικαιώματα και ελευθερίες

Συγκέντρωση 17 Απρίλη 12:00 Πλατεία Γεωργίου

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ(μ-λ), ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση, νΚΑ, ΟΚΔΕ

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7110 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top