Τέταρτο

Πάτρα: «Καρναβάκχαι» – Θεατρικό Καρναβαλικό Δρώμενο στα Παλαιά Σφαγεία


Το Θεατρικό καρναβαλικό δρώμενο με τον τίτλο «Καρναβάκχαι» παρουσιάζεται την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 4 Μαρτίου και ώρα 21:00 στα Παλαιά Σφαγεία,  Ακτή Δυμαίων 84,Πάτρα (με είσοδο δωρεάν για το κοινό) από την ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας.

Πρόκειται για ένα έργο που έχει διαφορετική κατάληξη κάθε φορά, καθώς υπάρχει διαρκής διάδραση και συμμετοχή του κοινού.

Στην πλοκή του έργου, ο Καρνάβαλος – Διόνυσος, (γιος του Δία και της κόρης του Κάδμου Σεμέλης) φτάνει στην αρχαία Πάτρα με μορφή ανθρώπου, για να επιβάλει τη διασκέδασή του. Οι Πατρινοί αμφισβητούν τη θεϊκή- διασκεδαστική του καταγωγή και πρόθεση, και τον απορρίπτουν, αλλά τρελαίνονται από αυτόν και ως Καρναβαλικές μαινάδες πλέον, πηγαίνουν στο θέατρο λατρεύοντας το βασιλιά με χορικά δρώμενα. Ο Άρχοντας της Πάτρας αποφασίζει να στραφεί ενάντια στις μαινάδες. Συλλαμβάνει τον Καρνάβαλο- Διόνυσο, αλλά αυτός ελευθερώνεται μέσα από καρναβαλικές μεταμφιέσεις-μεταμορφώσεις. Στη συνέχεια ο Άρχοντας της Πάτρας μεταβαίνει στο θέατρο αλλά εκεί οι καρναβαλικές μαινάδες τον εισάγουν στα νέα καρναβαλικά έθιμα.

Για την είσοδο είναι απαραίτητη προϋπόθεση η κράτηση θέσεων μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας carnivalpatras.gr.


Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ζαπάντης,
Δραματουργική επεξεργασία: Φοιτητική Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών «Φρύνιχος»
Χορογράφος, Επιμέλεια κίνησης: Σάντυ Πατσαούρα,
Σκηνικά: Ιωάννης Κοψίνης,
Ενδυματολογική σύμβουλος: Ελένη Ασλανίδη,
Μουσική: Νάσος Ευστρατιάδης,
Επεξεργασία teaser: Νεφέλη Στάμου- camera obscura
Οργάνωση Παραγωγής: MOSAIC // Πολιτισμός και Δημιουργικότητα

Ηθοποιοί: Μαριλένα Τρακαλιάνη, Κυριάκος Νάσος – Αμερικάνος, Σάντυ Πατσαούρα, Κατερίνα Μπέγκο, Βάλια Πλώτα, Νεφέλη Στάμου, Λυδία Ζαπάντη,


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10160 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top