tetartopress

Πάτρα: Καρναβαλικές εκδηλώσεις Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου

Προπομπός Καρνάβαλου 2023

Προπομπός Καρνάβαλου 2023


Ανεβάζει διαρκώς ταχύτητες τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στην περιφέρεια το Πατρινό Καρναβάλι καθώς οδεύει στην κορύφωση του τελευταίου τριημέρου.

Έτσι δυο περιφερειακές καρναβαλικές παρελάσεις έχουν προγραμματιστεί σε Αγυιά και Νότιο Διαμέρισμα, ενώ το μικρό θέαμα για το Πατρινό Καρναβάλι του Αθλητικού Ομίλου “Ολυμπιονίκης Πατρών”, το θέατρο δρόμου «Μια δόση καρναβάλι ξανά» από το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και η δεύτερη παράσταση της ομάδας ΣΦήγΚΕΣ αναλαμβάνουν το καλλιτεχνικό και ψυχαγωγικό κομμάτι στο κέντρο της Πάτρας.

Συγκεκριμένα:

 

«ξεπΑΓΥΙΑσαμε!» – 3η Περιφερειακή Καρναβαλική Παρέλαση

 

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας με την υποστήριξη της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας διοργανώνει την 3η περιφερειακή παρέλαση, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 19.00 από την πλατεία Ελλήνων Πεζογράφων (Καζαντζάκη) με τίτλο «ξεπΑΓΥΙΑσαμε!».

Το θέμα καυτηριάζει την ακρίβεια που οδηγεί τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να κλείνουν τους διακόπτες τους και να διαβιούν σε συνθήκες ψύχους, προκειμένου να εξοικονομήσουν ρεύμα. Με αυτό τον τίτλο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας καλεί όλους να φορέσουν ρούχα «βαριά», καρναβαλικά. Να ντυθούν σόμπες, καλοριφέρ, θερμοφόρες. Να φέρουν χιονοπέδιλα, κουβέρτες, αλυσίδες χιονιού και να τουρτουρίσουν μαζί.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 

18.00 – 19.00: Θεματικό μακιγιάζ συμμετεχόντων (λευκό πρόσωπο – μωβ χείλη) στην αίθουσα των ΚΑΠΗ Αγυιάς & καρναβαλική μουσική στην πλατεία Ελλήνων Πεζογράφων (Καζαντζάκη)

18.30: Συγκέντρωση συμμετεχόντων και φορέων στην πλατεία Ελλήνων Πεζογράφων (Καζαντζάκη)

19.00: Έναρξη καρναβαλικής παρέλασης με τη συνοδεία μουσικού άρματος, αυτοφωτιζόμενου άρματος και των X – Saltibagos, ακολουθώντας τις οδούς Καζαντζάκη και Νοταρά.

20.00: Λήξη καρναβαλικής παρέλασης στην πλατεία Ντε Μιράντα (Παναχαϊκής) με του Χ-Saltibagos σε ένα Σόου με Φωτιές και δωρεάν, ζεστή τοματόσουπα.

Τη δράση υποστηρίζει και ο Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων.

Πάτρα: «ξεπΑΓΥΙΑσαμε!» – 3η Περιφερειακή Καρναβαλική Παρέλαση στην Αγυιά

 


«Oι Μπούλες βγήκαν παγανιά …στα Ζαρουχλεϊκα: Καρναβαλική παρέλαση στο Νότιο Διαμέρισμα

 

 

Στο  πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2023, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στο Νότιο Διαμέρισμα θα πραγματοποιηθεί καρναβαλική παρέλαση με θέμα «Oι Μπούλες βγήκαν παγανιά …στα Ζαρουχλεϊκα!».

Η παρέλαση (ώρα εκκίνησης: 18.00) θα ξεκινήσει  από το 3ο ΓΕΛ-3ο ΕΠΑΛ (Εσπερινό)  και θα καταλήξει στις Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα.

Την παρέλαση των μεταμφιεσμένων θα συνοδεύουν ένα άρμα του Καρναβαλιού των Μικρών και το Μουσικό Άρμα που θα δίνει το ρυθμό της διασκέδασης.

Την παρέλαση θα πλαισιώσουν οι Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής του Νοτίου Διαμερίσματος.

Στη λήξη της παρέλασης θα πραγματοποιηθούν δρώμενα.

Πάτρα: Οι Μπούλες βγήκαν παγανιά …στα Ζαρουχλεϊκα

 


Θέαμα, χορού, ακροβατικής, ενόργανης γυμναστικής από Αθλητικό Όμιλο «Ολυμπιονίκης Πατρών»

 

Το δικό του αποτύπωμα στο Πατρινό Καρναβάλι θα αφήσει ο Αθλητικός Όμιλος «Ολυμπιονίκης Πατρών» την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 19.45 στην πλατεία Γεωργίου.

Ο «Ολυμπιονίκης Πατρών» με τη συμμετοχή 25 αθλητριών θα παρουσιάσει το θέαμα χορού, ακροβατικής και ενόργανης γυμναστικής «Πατρινό Καρναβάλι» που είχε δώσει στον όμιλο την τρίτη θέση στο Φεστιβάλ Γυμναστικής στην Αθήνα, το οποίο είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Ιούνιο.

Το σύντομο θέαμα θα ακολουθήσει πάρτι στην πλατεία Γεωργίου Α΄.

Πάτρα: Θέαμα χορού, ακροβατικής και ενόργανης από τον «Ολυμπιονίκης Πατρών»


«Μια δόση Καρναβάλι ξανά!!!»: Θέατρο δρόμου από το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

 

 

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 8μμ στην πλατεία Γεωργίου Α΄ το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας θα μας παρουσιάσει το θέατρο δρόμου «Μια δόση Καρναβάλι ξανά!!!».

Επιτέλους Καρναβάλι!!! Καρναβάλι ξανά!!! Μια δόση Καρναβάλι, παρακαλώ!!!

Οι έφηβοι (16- 19ετών) του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας εκφράζονται δημιουργικά και πάντα θεατρικά, και αυτό το Καρναβάλι! Τι σημαίνει Καρναβάλι; Γιατί αποτελεί οργανική μας ανάγκη; Πόσο επηρεάζει τη ζωή μας και κυρίως… γιατί; Πώς θα ήταν η ζωή χωρίς αυτό; Χωρίς … Καρναβάλιιι;;;

Η Λίλα, το μικρό μας μερμηγκάκι, δεν ήταν πια μικρό. Μα ούτε και μεγάλο. Μια μέρα καθώς κουβαλούσε ένα τεράστιο σπόρο σιταριού, θέλοντας να αποδείξει σε όλους –μα κυρίως στον εαυτό της- ότι μπορεί να τα καταφέρει, ένας γνώριμος σκοπός μπήκε στα χείλη της ξαφνικά…

Είχε μεγαλώσει πια και ήξερε! Πως οι σπόροι γίνονται πιο ελαφριοί όταν πριν έχεις λουστεί λιγάκι στο φως με εκείνους που αγαπάνε τα τραγούδια και τους χορούς!

Κείμενο- Εμψύχωση: Γιούλη Δούβου

Οργάνωση: Θεατρικό Εργαστήρι ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Εκφράζονται και δημιουργούν: Βουδούκη Μαρία, Διονυσάτου Ρεβέκκα, Δούκουρη Ιωάννα, Κουνάδη Νάγια, Λάζαρη Ελένη, Μηχανετζή Σοφία –Αικατερίνη, Μιχαηλίδη Δέσποινα, Μπέτσου Μαριλένα, Νικολαΐδη Μαριέττα, Παναγιωτόπουλος Βασίλης, Παπαδοπούλου Μελίνα, Πιεράκος Δανιήλ, Τζακώστα Κωνσταντίνα, Τζανή Σοφία, Τσιπούρα Κωνσταντίνα, Χαρτά Ελεάννα.

«Μια δόση Καρναβάλι ξανά!!!» – Θέατρο δρόμου από το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας


«Οι ΣΦήγΚΕΣ στις σκάλες»

 

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 20.30 στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου, η ομάδα ΣΦήγΚΕΣ παρουσιάζει για δεύτερη φορά το καρναβαλικό μουσικοχορευτικό υπερθέαμα με τίτλο «Οι ΣΦήγΚΕΣ στις σκάλες». Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με την υποστήριξη της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας.

Πρόκειται για μια ολοκαίνουρια παράσταση της ομάδας με τη σκηνοθετική σφραγίδα και επιλογή των σκετς της Βικτωρίας Αγγελοπούλου. Η παράσταση αποτελείται από 10 μουσικοχορευτικά σκετς, αποσπάσματα του παλαιού ελληνικού κινηματογράφου. Τα κείμενα ανάμεσα στα σκετς είναι γραμμένα από τον Τζίμη Πολίτη, ο οποίος θα είναι και ο παρουσιαστής της βραδιάς μαζί με την Κατερίνα Τσουκαλά.

Συμμετέχουν 30 άτομα, μεταξύ των οποίων οι «ΣΦήγΚΕΣ», φίλοι του Καρναβαλιού και ομάδα κρουστών που διευθύνει ο Νίκος Φορλίδας.

Διεύθυνση παραγωγής: Τζίμης Πολίτης, Διδασκαλία των χορευτικών: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου, Ήχος και ηχητικές εγγραφές: Διονύσης Μπάστας, Φωτισμός: Κωνσταντίνος Πήττας, τον οποίο οι ΣΦήγΚΕΣ ευχαριστούν για τη διάθεση του χώρου «Frida» που θα φιλοξενήσει τα καμαρίνια της παράστασης.

Πάτρα: Οι ΣΦήγΚΕΣ στις σκάλες

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Άμλετ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

«Άμλετ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Τον «Άμλετ», το κορυφαίο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη υποδέχεται στις 9.30 τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στο ...
«Βασιλιάδες του κόσμου» της Λάουρα Μόρα - Απόκοσμη, συναρπαστική απεικόνιση του κοινωνικού πλαισίου της Κολομβίας

«Βασιλιάδες του κόσμου» της Λάουρα Μόρα – Απόκοσμη, συναρπαστική απεικόνιση του κοινωνικού πλαισίου της Κολομβίας

"Βασιλιάδες του κόσμου" ("Los reyes del mundo" / "Kings of the world"). Σκηνοθεσία: Λάουρα Μόρα. Πρωταγωνιστούν: Κάρλος Αντρές Καστανέδα, Ντάβιντσον Αντρές Φλόρες, ...
«Λυκόφως» του Γκιόργκι Φεχέρ - Ένα ξεχασμένο αριστούργημα υπαρξιακού τρόμου

«Λυκόφως» του Γκιόργκι Φεχέρ – Ένα ξεχασμένο αριστούργημα υπαρξιακού τρόμου

"Λυκόφως" ("Szürkület" / "Twilight"). Σκηνοθεσία Γκιόργκι Φεχέρ. Πρωταγωνιστούν Πέτερ Χάουμαν, Γιάνος Ντέρζι. Ουγγαρία, 1990. (Διαθέσιμη στο cinobo). "Κύριε... αυτό που ...
"Οι αντίπαλοι" του Λούκα Γκουαντανίνο - Πομπώδης, αυτάρεσκη απεικόνιση ενός αμοραλιστικού κόσμου

“Οι αντίπαλοι” του Λούκα Γκουαντανίνο – Πομπώδης, αυτάρεσκη απεικόνιση ενός αμοραλιστικού κόσμου

"Οι αντίπαλοι" ("Challengers"). Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο. Πρωταγωνιστούν: Ζεντάγια, Τζος Ο' Κόνορ, Μάικ Φάιστ. ΗΠΑ, 2024. "Σ' αγαπώ", λέει ο Αρτ ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13963 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top