tetartopress

Πάτρα: Καρναβαλική Έκθεση Comics στα Παλαιά Σφαγεία

Πάτρα: Καρναβαλική Έκθεση Comics στα Παλαιά Σφαγεία

Πάτρα: Καρναβαλική Έκθεση Comics στα Παλαιά Σφαγεία


Τα έργα των 5 Πατρινών καλλιτεχνών της τέχνης των comics που είχαν επιλεγεί από την ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας στο κάλεσμα που είχε απευθύνει για συμμετοχή στη δράση «Άλλαξε….στάση», στο πλαίσιο του Πατρινού Καρναβαλιού 2023, βρήκαν τον χώρο τους σε στεγασμένο χώρο του αίθριου του πολυχώρου των Παλαιών Σφαγείων.


Advertisement

Πρόκειται για μια υπαίθρια καρναβαλική έκθεση comics που θα φιλοξενείται μόνιμα στον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων και θα δίνει τη δυνατότητα όλο τον χρόνο παρουσίασης αντιπροσωπευτικών δημιουργιών της τέχνης των comics στο δημόσιο χώρο.

Με δεδομένη την φιλοξενία μεγάλων ανοιχτών συναυλιών, φεστιβάλ και εκδηλώσεων στα Παλαιά Σφαγεία που χαρακτηρίζονται από μεγάλη προσέλευση κοινού, η πρωτοβουλία της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας για την υπαίθρια έκθεση γίνεται η αιτία να «γνωριστούν» και να αλληλοεπιδράσουν οι πολίτες της πόλης με τους καλλιτέχνες αυτούς, που με αυτόν τον τρόπο «ξεφεύγουν» από τα όρια των Studio τους.


Advertisement

Έτσι οι κομίστες και τα έργα τους αλλάζουν… στάση, αφήνουν τα στούντιο και εκτίθενται στο δημόσιο χώρο. Το καρναβάλι παγκοσμίως αποτελεί ένα πολιτιστικό στοιχείο το οποίο είναι κοινωνός της αλλαγής και της ανατροπής των κοινωνικών συμβάσεων. Με το slogan «Άλλαξε….στάση», οι καλλιτέχνες των comics δημιούργησαν τα έργα τους που πλέον εκτίθενται στον πολυσύχναστο υπαίθριο χώρο των Παλαιών Σφαγείων προτείνοντας εναλλακτικές μορφές δράσης, σκέψης και στάσης ζωής.

Οι πέντε Πατρινοί καλλιτέχνες των οποίων τα έργα κοσμούν τον περιβάλλοντα χώρο των Παλαιών Σφαγείων, είναι οι Ιάκωβος Βάης, Κώστας Βούλγαρης, Κώστας Ζυγούρης, Δημήτρης Κάσδαγλης και Γιώργος Μελισσαρόπουλος.


Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση – Δράσεις με αφορμή την ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων – δημιουργικών εργαστηρίων του Δήμου Πατρέων που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 στις 19.00 στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων και συγκεκριμένα στο τμήμα παρουσίασης της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας για τα δημιουργικά εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν τη σχολική χρονιά με τη συνεργασία των Διευθύνσεων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας, θα γίνει παρουσίαση της έκθεσης των έργων και των καλλιτεχνών των comics, καθώς και αναλυτική αναφορά γι΄ αυτούς.

Άλλωστε η τέχνη των comics και οι μορφές τους, όπως και το Καρναβάλι, χωρίς να ταυτίζονται αυστηρά με συγκεκριμένη ηλικία, σίγουρα συνδέονται άμεσα και με τη δυναμική της παιδικής και νεανικής ηλικίας.


Advertisement


Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Yasunari Kawabata «Η Χώρα του χιονιού»

Yasunari Kawabata «Η Χώρα του χιονιού»

Η Χώρα του χιονιού είναι μια ιστορία έρωτα ανάμεσα σε έναν αργόσχολο διανοούμενο αστό του Τόκυο και μια γκέισα των ...
Betty Smith «Το αύριο θα είναι καλύτερο»

Betty Smith «Το αύριο θα είναι καλύτερο»

Ένα ξεχασμένο λογοτεχνικό διαμάντι της σπουδαίας Betty Smith. Μια ωδή στη νεανική αγάπη, τον γάμο, την οικογένεια, την ελπίδα. Μπρούκλιν, ...
Χατζηφραγκέτα

Χατζηφραγκέτα the band ζωντανά στην Πάτρα

Οι Χατζηγφραγκέτα σε fullband σύνθεση έρχονται το Σάββατο 2 Μαρτίου στο Royal στην Πάτρα. Οι Χατζηφραγκέτα είναι: Πάνος Φραγκιαδάκης – ...
Πάτρα: Πάρτι για τα 4 χρόνια Πίξελbooks

Πάτρα: Πάρτι για τα 4 χρόνια Πίξελbooks

Πάρτι για τα 4 χρόνια Πίξελbooks (Κανακάρη 185, Πάτρα) την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στις 20:00 θα διαβάσουν αποσπάσματα από τα ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13767 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top