tetartopress

Πάτρα: Καρναβαλούπολη με παιδικά γέλια στην Οβρυά

Καρναβαλούπολη

Καρναβαλούπολη


Με ιδιαίτερη επιτυχία και προσέλευση μικρών και μεγάλων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου στην πλατεία Ν. Ντεβέ της Οβρυάς η τελευταία περιφερειακή Καρναβαλούπολη που έκλεισε τον κύκλο των αποκεντρωμένων δράσεων του Καρναβαλιού των Μικρών, ο οποίος είχε σαν στόχο να πάει το Καρναβάλι σε απομακρυσμένες περιοχές εκτός κέντρου της πόλης.


Advertisement

Οι μικροί μας φίλοι παρότι πριν λίγο είχαν τελειώσει το σχολείο, με τους συνοδούς τους έβαλαν στο πρόγραμμά τους την Καρναβαλούπολη αυτή την καθημερινή μέρα αποδεικνύοντας πόσο ζωτικής σημασίας είναι το Καρναβάλι για τις περιοχές της περιφέρειας της πόλης.

Οι μικροί στην Οβρυά συμμετείχαν ενεργά σε διαδραστικά καρναβαλικά παιχνίδια που συνδύαζαν την εκπαιδευτική διαδικασία με τη διασκέδαση και το κέφι που το Καρναβάλι των Μικρών ξέρει πολύ καλά να μεταδίδει σε μικρούς και μεγάλους. Τα παιδικά χαμόγελα έλαμψαν και οι μπόμπιρες του Καρναβαλιού των Μικρών χάρηκαν με την ψυχή τους ταξιδεύοντας σε έναν κόσμο γεμάτο παραμύθι, καρναβαλική μαγεία, μεταμφιέσεις, κατασκευές αλλά και μηνύματα ισότητας και ανθρωπιάς.


Advertisement

Υπεύθυνοι για αυτό ήταν οι ξυλοπόδαροι της ομάδας X-Saltibagos που οδήγησαν τους μικρούς μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες του διαδραστικού τους παιχνιδιού «Το χαμένο μαγικό παιχνίδι» με τεχνικές κουκλοθέατρου και τσίρκου σε ένα ξεχωριστό ταξίδι με παρόντα όλα τα στοιχεία του καρναβαλικού μας πολιτισμού, κομμένα και ραμμένα στις απαιτήσεις των μικρών. Τους μικρούς και τους συνοδούς τους καλωσόρισε η διευθύντρια της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Σοφία Χρυσοπούλου, ενώ στο τέλος οι σοκολατορίψεις γλύκαναν μικρούς και μεγάλους.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τη μεγάλη κορύφωση του Καρναβαλιού των Μικρών το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 10πμ στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων τούς περιμένει το Baby Rally και αμέσως μετά η Κεντρική Καρναβαλούπολη με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου και ώρα 11πμ στην πλατεία Ομονοίας θα δοθεί το έναυσμα για την εκκίνηση της Μεγάλης Παρέλασης των Μικρών που αναμένεται να καταπλήξει για μια ακόμη φορά και να αναστατώσει τους δρόμους της Πάτρας με τον ανεπανάληπτο τρόπο των λιλιπούτειων καρναβαλιστών.


Advertisement


Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Περιφερειακοί Αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής στην Πάτρα το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαρτίου

Περιφερειακοί Αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής στην Πάτρα το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαρτίου

ΕΓΟ και ΑΕΣΓΔΕ σε συνεργασία με τον Δήμο Πάτρας διοργανώνουν το Σάββατο 2 Μαρτίου από 10.00 έως 21.00 και την ...
Ρόζα Λούξεμπουργκ: Επαναστάτρια Βοτανολόγος Φυσιολάτρης

Ρόζα Λούξεμπουργκ, Επαναστάτρια Βοτανολόγος Φυσιολάτρης – Εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη

Το Ελληνικό Δίκτυο  Φίλοι της Φύσης πραγματοποιεί την εκδήλωση με θέμα «Ρόζα Λούξεμπουργκ: Επαναστάτρια Βοτανολόγος Φυσιολάτρης» την Τετάρτη 6 Μαρτίου στις ...
Πάτρα: «Στου Κόντου για Ειδώματα» Πέμπτη 29/2

Πάτρα: «Στου Κόντου για Ειδώματα» Πέμπτη 29/2

Λόγω πρόβλεψης κακών καιρικών συνθηκών αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 στον Έσπερο εκδήλωση του ...
ΕλΕΔΑ: Το νέο σχέδιο νόμου για τον ποινικό κώδικα ενέχει σοβαρούς κινδύνους για θεμελιώδη δικαιώματα

ΕλΕΔΑ: Το νέο σχέδιο νόμου για τον ποινικό κώδικα ενέχει σοβαρούς κινδύνους για θεμελιώδη δικαιώματα

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ), μετά από πρόσκληση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, κατέθεσε Γραπτό Υπόμνημα ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13767 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top