tetartopress

Πάτρα: Καρυοθραύστης από το μπαλέτο του ΔΗΠΕΘΕ


Ο Καρυοθραύστης, ένα από τα πιο διάσημα μπαλέτα, αγαπημένο μικρών και μεγάλων, είναι η πρώτη παραγωγή του νεοσύστατου Μπαλέτου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, υπό την καλλιτεχνική Διεύθυνση του Λουκά Θάνου. Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου και ώρα 21:30, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας.

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο αυτοκρατορικό θέατρο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης στις 18 Δεκεμβρίου 1892, σε χορογραφία του ΛεφΙβάνοφ, λιμπρέτο του Μαριούς Πετιπά και μουσική του ΠιότρΊλιτς Τσαϊκόφσκι. Η υπόθεση του μπαλέτου βασίζεται στο διήγημα του Ε.Τ.Α. Χόφμαν Ο καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικιών, το οποίο διασκεύασε ο Γάλλος συγγραφέας Αλέξανδρος Δουμάς.

Παραμονή Χριστουγέννων. Η μικρή Κλάρα παίρνει δώρο από τον νονό της Ντροσελμάγιερ, τον τρομερό εφευρέτη, ένα μικρό, ξύλινο στρατιωτάκι που χρησιμεύει ως καρυοθραύστης. Τη νύχτα, όταν όλοι κοιμούνται, η Κλάρα πηγαίνει στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο για να κοιμίσει το αγαπημένο της στρατιωτάκι. Το ρολόι χτυπάμεσάνυχτα και η Κλάρα βρίσκεται σ’ ένα μυστηριώδη, φανταστικό κόσμο. Εκεί, σ’ ένα εφιαλτικό πεδίο μάχης, ο Kαρυοθραύστης καλείται ν’ αντιμετωπίσει τους μοχθηρούς ποντικούς και τη Βασίλισσά τους.Ο Kαρυοθραύστης αναδεικνύεται σε νικητή της μάχης και μεταμορφώνεται σε γοητευτικό πρίγκιπα. Μαζί με τη μικρή Κλάρα ξεκινάνε ένα μαγευτικό,ονειρικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις.


Συντελεστές

Λιμπρέτο-Χορογραφία: Γιάννης Αντωνίου

Βοηθός χορογράφου: Όλγα Θάνου

Χορεύουν: Εμμανουέλα Αλεξανδρινάκη,  Αγγελική  Αναργύρου,  Μαρία Καμπανού,  ΑνναθαλίαΚαράμπελα,    Χριστιάνα  Κατσιμπράκη,  Μαρία Κίκινα,   ΙωάνναΛουπέτη, Νόνη  Μπούφη, Errik Nour,  Αγγελική Πετράκη, Αλεξία Τσουρεκά, Άννα Φυτιλά, Ορφέας Χατζησπύρου.


Πληροφορίες

Πρώτη παράσταση (πρεμιέρα): Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 21:30

Παραστάσεις: Κυριακή 19, Τετάρτη 22, Πέμπτη 23, Σάββατο 25, Κυριακή 26, Τετάρτη 29, Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου στις 19:00 || Σάββατο 1 Ιανουαρίου στις 19:00, Κυριακή 2 Ιανουαρίου στις 12:00 και στις 19:00, Τετάρτη 5, Πέμπτη 6, Σάββατο 8 Ιανουαρίου στις 19:00 & Κυριακή  9 Ιανουαρίου στις 12:00 και στις 19:00

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, Πλ. Γεωργίου Α 31, Πάτρα | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

Ταμείο θεάτρου: τηλ. 2610273613

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 ευρώ, Φοιτητικό, Μαθητικό, ΑΜΕΑ, Ανέργων 8 ευρώ, Οικογενειακό 20 ευρώ (2 γονείς και παιδιά)


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13472 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top