Τέταρτο
72 Προβολές

Πάτρα: Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα τη Δευτέρα 22/2

Η


Advertisement


Η «Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στον αγωνιστή απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα» καλεί σε διαδήλωση τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στις 12:00 στο Παράρτημα (Κορίνθου και Αράτου, Πάτρα).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Συνέλευσης «Το Κράτος δολοφονεί τον αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα. Νίκη στην απεργία πείνας από 8/1. Η αναγκαστική σίτιση είναι βασανιστήριο. Άμεση ικανοποίηση του αιτήματός του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού. Να σπάσουμε το καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους»

Advertisement

Την ίδια ώρα (Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στις 12:00) οργανώσεις της Αριστεράς καλούν σε συγκέντρωση στην Πλατεία Γεωργίου.

Η ανακοίνωσή που υπογράφουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, ΚΚΕ (μ-λ), ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ, ΟΚΔΕ, ΣΕΚ, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, έχει ως εξής:

Μετά από 40 μέρες απεργίας πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας μπήκε στην εντατική. Διεκδικεί αυτονόητα δικαιώματα τα οποία η κυβέρνηση αρνείται, καταστρατηγώντας τις διατάξεις ακόμα και του εκδικητικού νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε. Η εγκληματική κυβέρνηση τού το αρνείται με απόλυτη εκδικητική μανία, αποδεικνύοντας ότι θέλει τον θάνατό του.

Advertisement

Αυτή η κυβέρνηση θέλει να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας για πρώτη φορά στην ιστορία μετά την εποχή Θάτσερ. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα για τις δημοκρατικές εγγυήσεις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι έρχεται σε συνέχεια μιας υπεραντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης κατά την περίοδο της πανδημίας που περιορίζει δραστικά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες μέσα από ένα πλέγμα ακραίας καταστολής απέναντι σε φοιτητές, εργαζόμενους, πρόσφυγες και μετανάστες, οποιονδήποτε πολίτη.

H απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα μας αφορά όλους. Πρέπει να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει. Καλούμε και απαιτούμε όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, στις δημοκρατικές ελευθερίες και στα συνταγματικά δικαιώματα, στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, να κινητοποιηθούμε άμεσα και έμπρακτα. Με ψηφίσματα και αποφάσεις που θα δυναμώσουν τη φωνή των δικηγόρων, γιατρών, καλλιτεχνών κ.λπ. που ήδη έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους και ζητάνε την ικανοποίηση του δίκαιου-στοιχειώδους αιτήματός του Δ. Κουφοντίνα.

Να μην επιτρέψουμε την επαναφορά της θανατικής ποινής στην πράξη.

Καλούμε σε συγκέντρωση στην Πλατεία Γεωργίου, τη Δευτέρα  22 Φλεβάρη στις 12.00  για να απαιτήσουμε:  

Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα

Να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού

Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος Κυβέρνησης – Μηχανισμών – ΗΠΑ

 

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6766 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Advertisement

Back to Top