tetartopress

Πάτρα: Κινητοποιήσεις για το πάρκο στον Κόκκινο Μύλο στις 8 και 12 Φλεβάρη


Την Τετάρτη 12 Φλεβάρη εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Πατρών, η προσφυγή του Δήμου Πατρέων, κατά της απόφασης της προηγούμενης Διεύθυνσης της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, που απαίτησε να κατεδαφιστεί, δηλαδή να καταστραφεί το πάρκο του Κόκκινου Μύλου, που δημιούργησε ο Δήμος χωρίς να αμφισβητεί ότι ιδιοκτήτης του χώρου  είναι το Δημόσιο.

Η Δήμος της Πάτρας καλεί σε κινητοποιήσεις το Σάββατο 8 Φλεβάρη στις 11 το πρωί, στον Κόκκινο Μύλο και την Τετάρτη 12 Φλεβάρη στα Δικαστήρια στις 9 το πρωί απαιτώντας να σταματήσουν από την κυβέρνηση οι διώξεις και τα εμπόδια, να μην καταστραφεί το πάρκο και να μην ξαναγίνει η περιοχή σκουπιδότοπος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:

Φαίνεται ότι για τις κυβερνήσεις και το κράτος, είναι νόμιμη η επί δεκαετίες εγκατάλειψη του χώρου που είχε μετατραπεί σ’ έναν απέραντο σκουπιδότοπο, αφού θεωρούν παρανομία το ότι η Δημοτική Αρχή, διαμόρφωσε ένα νέο πάρκο, έκτασης 15 στρεμμάτων, με γκαζόν,  φωτισμό, νερό και παιδική χαρά.

Ένα πάρκο που άλλαξε την αποκρουστική όψη της εκεί παραλιακής ζώνης και που ικανοποιεί τις οξυμένες ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Από τον Οκτώβρη του 2018, η Κτηματική Υπηρεσία της Πάτρας απέστειλε στον Δήμο Πατρέων έγγραφο με το οποίο θεωρεί παρανομία το ότι διαμόρφωσε στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου. Και αυτό, παρότι ο Δήμος είχε πάρει άδεια φύτευσης από την ίδια Υπηρεσία.

Όταν ολοκληρώθηκε το πάρκο, τότε «διαπίστωσαν» ότι δήθεν είναι παράνομες οι διερχόμενες υπόγειες εγκαταστάσεις αποχέτευσης χιλιάδων κατοικιών, που προϋπήρχαν επί πολλές δεκαετίες (!), οι εγκαταστάσεις αυτόματου ποτίσματος (!), η εγκατάσταση φωτισμού (!), η διάστρωση λεπτού στρώματος χώματος ή λεπτόκοκκου άμμου, που έγινε για την «καθαριότητα του χώρου», η προσωρινή προστασία του πρασίνου από τα θαλάσσια κύματα και συγκεκριμένα μέχρι να μεγαλώσουν τα φυτά, με τοποθέτηση μπετόν (jersey).

Ως Δημοτική Αρχή, μαζί με τους φορείς και το λαό της πόλης μας, με μια σειρά από κινητοποιήσεις και δράσεις διεκδικήσαμε κοινόχρηστους χώρους, όπως το  θαλάσσιο μέτωπο που πλέον έχει παραχωρηθεί για χρήση στον πατραϊκό λαό, καθώς και το Πλατανόδασος στον Καστελλόκαμπο.

Η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να συνεχίσει στην ίδια περπατησιά, όσον αφορά τα 135 στρέμματα στον Ριγανόκαμπο, για να γίνει εκεί το νέο, Ανατολικό Πάρκο.

Μαζί με το λαό, την νεολαία και τους φορείς της πόλης μας παραμερίζει την πρωτοφανή εχθρότητα, τα εμπόδια και τις διώξεις των κυβερνήσεων και όσων υπηρεσιών του κράτους εχθρεύονται τα λαϊκά δικαιώματα.

 

Καλούμε τον λαό της Πάτρας να αποτρέψει την καταστροφή του  διαμορφωμένου πλέον χώρου του Κόκκινου Μύλου.

Να ξεσηκωθεί εναντίον όλων όσων υποβαθμίζουν βάναυσα την ζωή του.

Να συμμετέχει μαζικά στις κινητοποιήσεις:

Το Σάββατο 8 Φλεβάρη στις 11 το πρωί, στον Κόκκινο Μύλο.

Την Τετάρτη 12 Φλεβάρη συγκέντρωση στα Δικαστήρια στις 9 το πρωί.

 

Απαιτούμε:

Να σταματήσουν τώρα από την κυβέρνηση οι διώξεις και τα εμπόδια!

Να μην καταστραφεί το πάρκο!

Να μην ξαναγίνει η περιοχή σκουπιδότοπος!

Ο σκουπιδότοπος που έγινε πάρκο ανήκει στο λαό!

Δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει!

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Ένας νεοτερικός Άμλετ σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη

Ένας νεοτερικός Άμλετ σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη

«Το πνεύμα του πατέρα μου με πανοπλία! Κάτι δεν πάει καλά! ...Ας είχε έρθει η νύχτα! Όμως, ψυχή μου, ησύχασε ...
«Άμλετ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

«Άμλετ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Τον «Άμλετ», το κορυφαίο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη υποδέχεται στις 9.30 τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στο ...
«Βασιλιάδες του κόσμου» της Λάουρα Μόρα - Απόκοσμη, συναρπαστική απεικόνιση του κοινωνικού πλαισίου της Κολομβίας

«Βασιλιάδες του κόσμου» της Λάουρα Μόρα – Απόκοσμη, συναρπαστική απεικόνιση του κοινωνικού πλαισίου της Κολομβίας

"Βασιλιάδες του κόσμου" ("Los reyes del mundo" / "Kings of the world"). Σκηνοθεσία: Λάουρα Μόρα. Πρωταγωνιστούν: Κάρλος Αντρές Καστανέδα, Ντάβιντσον Αντρές Φλόρες, ...
«Λυκόφως» του Γκιόργκι Φεχέρ - Ένα ξεχασμένο αριστούργημα υπαρξιακού τρόμου

«Λυκόφως» του Γκιόργκι Φεχέρ – Ένα ξεχασμένο αριστούργημα υπαρξιακού τρόμου

"Λυκόφως" ("Szürkület" / "Twilight"). Σκηνοθεσία Γκιόργκι Φεχέρ. Πρωταγωνιστούν Πέτερ Χάουμαν, Γιάνος Ντέρζι. Ουγγαρία, 1990. (Διαθέσιμη στο cinobo). "Κύριε... αυτό που ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13964 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top