Τέταρτο

Πάτρα: «Λιάνα» στην οθόνη του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου


Το αίθριο του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων (Φωκαίας 26),  θα είναι στις 9.30 το βράδυ την Πέμπτη 28 Ιουλίου, ο προτελευταίος σταθμός του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου στη φετινή καλοκαιρινή διαδρομή του σε γειτονίες της Πάτρας, με την προβολή της ταινίας – animation – ντοκιμαντέρ των  Aaron Kopp και Amanda Kopp, «Λιάνα».

Η ταινία έχει αποσπάσει συνολικά 27 βραβεία. Πρόκειται για ένα παραμύθι κινουμένων σχεδίων που γεννιέται στη φαντασία πέντε ορφανών παιδιών απ’ τη Σουαζιλάνδη, τα οποία  συνεργάζονται για να πουν μια ιστορία επιβίωσης βγαλμένη απ’ τις πιο σκοτεινές τους μνήμες και τα πιο φωτεινά τους όνειρα.

Το ταξίδι της φανταστικής τους πρωταγωνίστριας – ένα κορίτσι απ’ τη Σουαζιλάνδη ξεκινάει για μια επικίνδυνη αποστολή διάσωσης των μικρών δίδυμων αδελφών της – διαπλέκεται με ποιητικές και διεισδυτικές σκηνές ντοκιμαντέρ, δημιουργώντας μια μοναδική στο είδος της γιορτή συλλογικής αφήγησης.

Η «Λιάνα» γέμισε το αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου

Η ταινία την Τρίτη 26 Ιουλίου προβλήθηκε πρώτη φορά  στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου και έτυχε θερμής υποδοχής. Οι δεκάδες φίλοι της 7ης τέχνης που βρέθηκαν στο αίθριο «έδειξαν» γιατί το θερινό «σινεμά» είναι συνώνυμο της απόλαυσης και  ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια της ζωής.

Η «Λιάνα» θα επαναπροβληθεί την Κυριακή 31 Ιουλίου στην «Ιχθυόσκαλα» στο Νότιο Πάρκο.

Πληροφορίες

Πέμπτη 28 Ιουλίου στις 21:30
Αίθριο του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων, Φωκαίας 6, Πάτρα | Οδηγίες Πρόσβασης μέσω Google map

Κυριακή 31 Ιουλίου
Ιχθυόσκαλα, Τέρμα Τριών Ναυάρχων, Πάτρα | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

Η είσοδος στις προβολές του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου είναι δωρεάν.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10244 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top