Τέταρτο

Πάτρα: Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 στα Παλαιά Σφαγεία Πατρών το Μαθητικό Φεστιβάλ των σχολείων Αχαΐας στο πλαίσιο του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» με τίτλο «Γέφυρες χτίζουμε». Την εκδήλωση οργάνωσαν το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας – Τμήμα Αγωγής Υγείας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας – Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων και την Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας (ΚΕΔΗΠ).

Στο φιλόξενο χώρο των Παλαιών Σφαγείων της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, οι 296 μαθητές από 13 σχολεία της Αχαΐας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «κι να ήσουν εσύ;» με την βοήθεια των 29 εκπαιδευτικών τους παρουσίασαν τις δραστηριότητες που είχαν υλοποιήσει στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Μαθητές από διαφορετικές εκπαιδευτικές βαθμίδες με όχημα το θέατρο, έχτισαν γέφυρες για να συναντήσουν τον άλλο, τον διαφορετικό, τον ξένο και να πορευτούν μαζί για την ειρήνη. Οι μαθητές, μετά την περίοδο της πανδημίας, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να μοιραστούν δρώμενα, βιωματικές δράσεις και τραγούδια.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης συνεχάρη θερμά τους διοργανωτές και τα παιδιά για την εξαιρετική εκδήλωση και τόνισε ότι τα παιδιά είναι η δύναμη της πόλης μας, είναι αυτά που θα στηρίξουν τη ζωή και θα σταματήσουν τον πόλεμο.

Την εκδήλωση οργάνωσαν και επιμελήθηκαν οι Συντονίστριες του Προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ» για το Νομό Αχαΐας Άρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου και Γιούλη Δούβου σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Διαχειριστή του προγράμματος στη Δυτική Ελλάδα Γιώργο Μπεκιάρη.

Το πρόγραμμα  «Κι αν ήσουν εσύ;»

Το πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;» είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, και τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος.

Υλοποιείται από τον Φεβρουάριο 2015 από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.  Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.


Τα σχολεία που συμμετείχαν στο Μαθητικό Φεστιβάλ της Αχαΐας:

3ο Νηπιαγωγείο Οβρυάς, 2ο Νηπιαγωγείο Πατρών, 65ο Νηπιαγωγείο Πατρών, 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 8ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 19ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 49ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 53ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, Δημοτικό Σχολείο Θέρμου, Δημοτικό Σχολείο Κ. Καστριτσίου, Δημοτικό Σχολείο Σελιανιτίκων, 10ο Γυμνάσιο Πατρών, ΕΝΕΕΓΥΛ Πατρών.

Με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών: Γούβη Μάγδα, Σκορδά Σωτηρία, Αργυριάδου Ελένη, Ευαγγελάτου Σοφία, Ζαλαβρά Αλεξάνδρα, Γκοτσοπούλου Αλεξία, Κουτρουμάνου Χρύσα, Μπεκιάρης Γιώργος, Βαγενά Βάσια, Κωστοπούλου Χρυσαυγή, Μαρκάκης Γιώργος, Κυπριανίδου Μαρίνα, Έφη Κογκου, Λιόντου Ανθή, Γαλανάκη Ναυσικά, Κυριαζοπούλου Κατερίνα, Πατούρα Δήμητρα, Γλωσσίδη Σοφία, Φαρμάκη Μαρία, Βγενόπουλος Παναγιώτης, Τερζανίδου Μαρία, Ρόζου Αγγελική, Παπαχριστοπούλου Ασημίνα, Τσουκαλάς Γιώργος, Ζαφειρακόπουλος Εμμανουήλ, Γούβη Μαρία, Στεφάνου Κατερίνα, Κολλύρου Ανδριάνα, Χαραλαμπίδη Μαρίνα.

Φωτογραφία – Βίντεο: Καλογερής Γιώργος


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10169 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top