Τέταρτο

Πάτρα: Με πυρετώδεις ρυθμούς ετοιμάζεται ο πολυχώρος των Παλαιών Σφαγείων


Ετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς και οδεύει προς την ολοκλήρωσή του ο χώρος των Παλαιών Σφαγείων που φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο με κέντρο αναφοράς το Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:

Η Δημοτική Αρχή το 2014 παρέλαβε το χώρο κατεστραμμένο και λεηλατημένο, σε άθλια κατάσταση, με μεγάλα χρέη προς το Δήμο του επιχειρηματία – ενοικιαστή που για χρόνια εκμεταλλευόταν το χώρο που του είχαν παραχωρήσει οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, στα πλαίσια της πολιτικής τους για την ανάπτυξη των λίγων και τη στήριξη των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Ένα συγκρότημα κτιρίων που μεταμορφώθηκε, μέσω του προγράμματος Sparc, σε έναν όμορφο χώρο δημιουργίας, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας για τους Πατρινούς και τους επισκέπτες της πόλης.

Ήδη στον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων έχει την έδρα της η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων (ΚΕΔΗΠ) Καρναβάλι Πάτρας, ενώ αυτό το διάστημα έχουν δρομολογηθεί και γίνονται εντατικές προετοιμασίες σε όλα τα κτίρια του πολυχώρου, αλλά και στον περιβάλλοντα υπαίθριο χώρο, ο οποίος θα φιλοξενήσει κατά την περίοδο του καλοκαιριού πολιτιστικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν από την ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας και από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και θα υποδεχτεί το κοινό της πόλης.

Ο πολυχώρος των Παλαιών Σφαγείων που βρίσκεται στην τελική διαμόρφωσή του θα είναι ένας ζωντανός χώρος κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, ενώ θα αποτελέσει κεντρικό πυρήνα ποικίλων δραστηριοτήτων για το Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη, με τη συνδρομή της σύγχρονης τεχνολογίας.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7673 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

   

Back to Top