Τέταρτο

Πάτρα: Με συναυλία και 2 εκθέσεις εγκαινιάζεται επίσημα ο πολυχώρος των Παλαιών Σφαγείων το Σάββατο 26 Ιουνίου


Εγκαινιάζεται επίσημα ο πολυχώρος των Παλαιών Σφαγείων με μια μεγάλη συναυλία και δυο σημαντικές εκθέσεις το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021. Ο πολυχώρος των Παλαιών Σφαγείων θα αποτελέσει πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο με κέντρο αναφοράς το Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη. Ο Δήμος Πατρέων ανακαίνισε ριζικά το χώρο των Παλαιών Σφαγείων τον οποίο παρέλαβε λεηλατημένο από τον προηγούμενο διαχειριστή του. Πλέον, ανοίγει επίσημα τις πύλες του προσφέροντας ένα ολοζώντανο κύτταρο πολιτισμού στους Πατρινούς και τους επισκέπτες, κύτταρο εκπαίδευσης, δημιουργίας, γνώσης και ψυχαγωγίας.

Το πρόγραμμα των εγκαινίων

Λόγω καύσωνα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Σαββάτου 26 Ιουνίου 2021 στα Παλαιά Σφαγεία τροποποιείται ως εξής:

20.00 Προσέλευση

21.00 Χαιρετισμοί

21.30 Σύντομη παρουσίαση του χώρου από την Διεπιστημονική Επιτροπή

21.45 Συναυλία Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων

Η Έκθεση Εικαστικών εκπαιδευτικών στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και η οπτικοακουστική εγκατάσταση «ΕΚ – Μαγεία» στο κτήριο Κ6 θα λειτουργήσουν Σάββατο και Κυριακή 26 & 27 Ιουνίου αντίστοιχα από τις 20.00 έως 21.00.

Παράλληλα θα λειτουργήσει υπαίθρια έκθεση «Κλαυσίγελως group 74», μια ιδέα των Τριαντάφυλλου Τριανταφυλλόπουλου και Αντώνη Παπαντωνόπουλου.


Λόγω των υφιστάμενων περιορισμών από τη πανδημία Covid19 απαιτείται κράτηση θέσεων, η οποία θα πραγματοποιείται μέσω της ιστοσελίδας carnivalpatras.gr από την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021, ώρα 10:00.

Η ανακαίνιση του χώρου των Παλαιών Σφαγείων υλοποιήθηκε μέσω του έργου SPARC, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ελλάδα Ιταλία 2014-2020 με το Δήμο Πατρέων ως επικεφαλής εταίρο.

Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν από Ελλάδα η  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας ενώ από Ιταλία ο Σύνδεσμος Θεάτρων της Απούλιας και η Περιφέρεια της Απούλιας – Department Economy of Culture, Tourism and Territory. Επίσης συνδεδεμένος εταίρος είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 8858 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top