Τέταρτο
62 Προβολές

Πάτρα: Νέα μείωση κατά 10% των Δημοτικών Τελών ψηφίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή


Advertisement


Ψηφίστηκε η νέα μείωση των Δημοτικών Τελών που εισηγήθηκε η Δημοτική Αρχή στην σημερινή (Παρασκευή 22/1) συνεδρίαση (με τηλεδιάσκεψη) της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πατρέων.

Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών, Διονύσης Πλέσσας, στην εισήγησή του για την νέα μείωση των Τελών, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Advertisement

«Εισηγούμαστε για το 2021 νέα μείωση 10% σε οικιακούς και επαγγελματικούς συντελεστές, καθώς και βοηθητικών χώρων, με τον οικιακό να φτάνει στο 1,08€/τ.μ. από το 1,95 που τον παραλάβαμε και στο 0,73€/τ.μ. αντίστοιχα. Πρόκειται για πρωτόγνωρη μείωση της τάξης του 45% θέλοντας να βοηθήσουμε τον Πατραϊκό λαό και τους επαγγελματίες που πλήττονται από τις πολιτικές των κυβερνήσεων.

Συγκεκριμένα για τους επαγγελματικούς συντελεστές: Προτείνουμε νέα μείωση 10% στις επιχειρήσεις που ανήκουν στους επαγγελματικούς συντελεστές από 3,40 μέχρι 0,90 και 10% μείωση στο συντελεστή 2,50 του ΒΙΟΠΑ. Υπενθυμίζουμε ότι όταν αναλάβαμε ο επαγγελματικός συντελεστής ήταν 3,60€/τ.μ

Προτείνουμε επίσης την ένταξη του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου στον γενικό χαμηλό συντελεστή του 0,90 που με τη νέα μείωση 10% θα είναι πλέον 0,81€/τ.μ.

Ακόμα προτείνουμε νέα μείωση 10% στα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε πεζοδρόμια, σε πεζοδρόμους και σε πλατείες σε όλες τις γεωγραφικές ζώνες του Δήμου και των Τοπικών Κοινοτήτων αυτού»

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6766 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Advertisement

Back to Top