tetartopress

Πάτρα: Νέο Μουσικό Άρμα και Δυο Τελάληδες αναγγέλλουν την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2022


Με κεντρικό σύνθημα προσαρμοσμένο στις συνθήκες των ημερών το νέο Μουσικό Άρμα του Καρναβαλικού Εργαστηρίου και οι δύο τελάληδες του Πατρινού Καρναβαλιού, ο Γιώργος Λογαράς και η Μαρία Αγουρίδη τις επόμενες μέρες θα αναγγείλουν την έναρξη της μεγάλης γιορτής της Πάτρας μεταδίδοντας σε όλη την πόλη και τις συνοικίες χαρά, αισιοδοξία και ελπίδα.

Όπως αναλυτικά ανακοινώνεται από την ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας:

Από την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου με την ηχογραφημένη φωνή των τελάληδων και σύνθημα «Το καρναβάλι αλλάζει» και την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου με τη φυσική τους παρουσία, το γνωστό χιουμοριστικό και περιπαικτικό τρόπο, οι Μαρία Αγουρίδη και Γιώργος Λογαράς ντυμένοι με τις καρναβαλικές στολές τους θα φορέσουν τον καλύτερο καρναβαλικό εαυτό τους και θα μεταφέρουν σε κάθε άκρη το χαρμόσυνο μήνυμα της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2022 δίνοντας επίκαιρο τόνο πάνω σε στίχους που έγραψε ο Τζίμης Πολίτης.

Και οι δυο τους είναι συνδεδεμένοι με τον ξεχωριστό αυτό ρόλο του Πατρινού Καρναβαλιού, αφού η Μαρία Αγουρίδη ήταν η προπέρσινη «τελάλισσα» του Πατρινού Καρναβαλιού που «αναστάτωσε» με την εξωστρεφή παρουσία της πολλές από τις δράσεις, ενώ ο Γιώργος Λογαράς αποδείχτηκε εξαιρετικός και στον ρόλο του τελάλη σε παλαιότερες διοργανώσεις. Και οι δυο τους συναντήθηκαν με εξαιρετική επιτυχία στην έναρξη της περσινής διοργάνωσης και η συνάντηση αυτή συνεχίζεται και φέτος. Ενώνουν τις δυνάμεις τους και θέτουν την καρναβαλική μηχανή σε κίνηση.

Ωστόσο θα έχουν καίριο «καρναβαλικό» ρόλο και στην παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Πατρών (σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα) το πρωί του Σαββάτου 22 Ιανουαρίου.

Οι διαδρομές του μουσικού άρματος το επόμενο τριήμερο:

Πέμπτη 20/1/2022

Από τις 10:30 το νέο μουσικό άρμα με ηχογραφημένη τη φωνή των δύο τελάληδων θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή:

Πετρωτό-Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γενικό Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα-Γούναρη-Κορίνθου-Πλατεία Γεωργίου-Κορίνθου-Αγ. Σοφίας-Κωνσταντινουπόλεως-Μαιζώνος-Κολοκοτρώνη-Όθωνος Αμαλίας-Ερμού-Καραϊσκάκη-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Αγ. Νικολάου -Κανακάρη-Παπαφλέσσα-Ακτή          Δυμαίων- Αγ. Ανδρέου- Καρόλου-Μαιζώνος -Βορείου Ηπείρου-Κορίνθου-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Γούναρη-Καραισκάκη -Πατρέως -Αγ. Ανδρέου -Αράτου-Κανακάρη-Αγ. Νικολάου-25ης Μαρτίου-Γερμανού-3ου Ορειβατικού-Πλατεία Μαρούδα-Πατρών Κλάους- Πετρωτό.

Η βραδινή διαδρομή του νέου μουσικού άρματος με την ηχογραφημένη φωνή των δύο τελάληδων θα είναι η ακόλουθη:

Πετρωτό-Δημοκρατίας-Αγ. Κωνσταντίνου (Κάτω Οβρυά)-Μιντιλόγλι-Παλαιά Εθνική Οδός Πατρών Πύργου-Μαραγκοπούλου (Βραχνέικα)-κάθοδος προς την παραλιακή οδό-παραλία Βραχνεϊκων και Ροιτίκων-Παραλία Πατρών (Εύα)-25ης Μαρτίου- Εργατικές Κατοικίες-βοηθητική της περιμετρικής οδού-Πετρωτό.

Παρασκευή 21/1/2022

Από τις 10:30 το νέο μουσικό άρμα με τους δύο τελάληδες σε φυσική παρουσία θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή:

Πετρωτό-Πατρών Κλάους-Κουκούλι-ΤΕΙ-Καλαβρύτων-Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα-Ευβοίας-Ανθείας-Εργατικές Κατοικίες Ανθείας-Οδυσσέα Ελύτη (αναστροφή)-Αγίου Ιωάννου Πράτσικα-Αγίας Τριάδος-Δορυλλαίου-Ιωνίας-ΠόντουΠλατεία Ελευθερίας-Μαρούδα-Γούναρη-Κορίνθου-Πλατεία Γεωργίου- Κορίνθου- Φαβιέρου- Έλληνος Στρατιώτου -Νοταρά-Αγυιάς-Ηρώων Πολυτεχνείου- Όθωνος Αμαλίας -Καρόλου-Μαιζώνος-Βορείου Ηπείρου-Αγίας Τριάδος-Ιεροθέου Αρχιεπισκόπου-Σολωμού-Σμύρνης-Αγίας Τριάδος-Πλατεία Βούδ – Γεωργίου Ολυμπίου-Σολωμού-Καραϊσκάκη-Γούναρη-Κλάους-Πετρωτό.

Από τις 18:00 το μουσικό άρμα και οι δύο τελάληδες θα ακολουθήσουν την εξής διαδρομή:

Πετρωτό – Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γεν. Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα-Γούναρη-Κορίνθου-Πλ. Γεωργίου-Κορίνθου-Αγ. Σοφίας-Κωνσταντινουπόλεως-Μαιζώνος- Κολοκοτρώνη- Όθωνος Αμαλίας-Ερμού-Καραϊσκάκη-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος- Αγ. Νικολάου-Κανακάρη- Γούναρη-Αγ.Ανδρέου-Καρόλου- Ρήγα Φεραίου-Αράτου-Μαιζώνος-Αγ. Νικολάου-25ης Μαρτίου-Γερμανού-3ου Ορειβατικού-Πλατεία Μαρούδα-Πατρών Κλάους-Πετρωτό.

Σάββατο 22/1/2022

Από τις 10:00 το μουσικό άρμα θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή:

Πετρωτό-Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γεν. Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα-Γούναρη-Αγ. Ανδρέου –Τριών Συμμάχων – Αγ. Νικολάου-Μαιζώνος -κάτω μέρος Πλατείας Γεωργίου, Μαιζώνος φτάνει στο Δημαρχείο στις 11: 45 όπου και θα πραγματοποιηθεί παρουσία των δύο τελάληδων η καθιερωμένη παράδοση του Καρναβαλικού Λαβάρου στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη από την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Το χρώμα του ροδιού» του Παρατζάνoφ - Αξέχαστη ομορφιά, οργιαστική φαντασία, ένα μοναδικό αριστούργημα

«Το χρώμα του ροδιού» του Παρατζάνoφ – Αξέχαστη ομορφιά, οργιαστική φαντασία, ένα μοναδικό αριστούργημα

"Το χρώμα του ροδιού" ("Tsvet granata" / "The color of pomegranates") (αρχικός πρωτότυπος τίτλος: "Sayat Nova"). Σκηνοθεσία: Σεργκέι Παρατζάνoφ. Πρωταγωνιστεί: ...
Ο Εξηνταβελόνης από το Άρμα Θέσπιδος

Πάτρα: «Ο Εξηνταβελόνης» από το Άρμα Θέσπιδος – Καλοκαιρινή περιοδεία

Το Άρμα Θέσπιδος του Δημοτικού  Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας παρουσιάζει τον Εξηνταβελόνη του Κωνσταντίνου Οικονόμου, ένα από τα σημαντικότερα έργα  του ...
Πάτρα: «Χάνσελ & Γκρέτελ» - Θεατρικό μιούζικαλ για παιδιά

Πάτρα: «Χάνσελ & Γκρέτελ» – Θεατρικό μιούζικαλ για παιδιά

Ένα παιδικό θεατρικό μιούζικαλ του δημοφιλούς παραμυθιού των αδελφών Γκριμ, σε κείμενο και σκηνοθεσία της Γιώτας Τζουάνη, παρουσιάζεται στην Πάτρα ...
«Αδέσποτα Κορμιά» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

«Αδέσποτα Κορμιά» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Τα «Αδέσποτα Κορμιά», το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ της Ελίνας Ψύκου που διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, έρχεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στις ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13915 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top