tetartopress

Πάτρα: Ο Δήμαρχος στο έργο μετατροπής των αποθηκών ΑΣΟ σε πολυχώρο πολιτισμού


Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, επισκέφθηκε το κτίριο των παλαιών σταφιδαποθηκών του ΑΣΟ στις Ιτιές, εκεί όπου είναι σε εξέλιξη, ένα ακόμα έργο για τον λαό, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό της πόλης μας. Ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών, από τους υπεύθυνους του έργου και δήλωσε:

«Βρισκόμαστε σήμερα σε ένα ακόμα μεγάλο έργο που είναι σε εξέλιξη, το έργο ανάπλασης των παλιών αποθηκών του ΑΣΟ. Με την ολοκλήρωσή του, οι νότιες συνοικίες του Δήμου μας, θα έχουν ένα στολίδι, ένα χώρο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στον οποίο θα μπορούν να περνούν όμορφες στιγμές με τις οικογένειές τους. Αναβαθμίζεται μια υποβαθμισμένη μέχρι πριν μερικά χρόνια περιοχή με χιλιάδες κατοίκους, ωφελείται όμως και το σύνολο των δημοτών της πόλης μας. Το έργο προχωράει, και πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί».

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι  7.900.000 ευρώ και τον περασμένο Μάιο, υπογράφηκε η σύμβαση από τον Δήμαρχο Πατρέων και την ανάδοχη εταιρεία.

Οι παλιές αποθήκες του ΑΣΟ, μετατρέπονται σε Πολυχώρο, με δυνατότητα φιλοξενίας δραστηριοτήτων θεατρικών, εκθεσιακών, αθλητικών, καθώς και εστίασης.

Το κτίριο θα διαρθρωθεί σε τρεις αυτοτελείς λειτουργικές ενότητες που περιλαμβάνουν: Χώρο θεατρικών εκδηλώσεων, Χώρους εκθέσεων και Χώρους ψυχαγωγίας. Παράλληλα με όλα τα παραπάνω, θα αναδειχθεί και η ιστορία του ΑΣΟ, καθώς αποτελεί σημαντικό μνημείο της βιομηχανικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Εντός του κτιρίου βρίσκονται ιδιαίτερης αξίας παλαιά μηχανήματα επεξεργασίας σταφίδας. Για το λόγο αυτό στις χρήσεις που δίνονται σε κάθε τμήμα του έχει ληφθεί υπόψη και η αρμονική συνύπαρξη με το υπάρχον κέλυφος καθώς η χρήση είναι αυτή που θα εξασφαλίσει και την μακροβιότητα του ίδιου του κτιρίου.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Ο Νανούκ τον Βορρά" - Η ανθρώπινη θέληση να δημιουργεί δυνατότητες ζωής στο πιο εχθρικό φυσικό περιβάλλον

“Ο Νανούκ τον Βορρά” – Η ανθρώπινη θέληση να δημιουργεί δυνατότητες ζωής στο πιο εχθρικό φυσικό περιβάλλον

"Ο Νανούκ του Βορρά" (Nanook of the North). Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Φλάερτι. Ντοκιμαντέρ παραγωγής ΗΠΑ, 1922. "Τα μυστηριώδη Barren Lands, ερημωμένα, ...
The Good and Faithful Servant

«The Good and Faithful Servant» με Ελεύθερη Είσοδο στο Θέατρο 104

«The Good and Faithful Servant» του Τζο Όρτον από τη FreεΚ, μια θεατρική ομάδα της Fonact Theatre Company σε σκηνοθεσία ...
«Ο Μισάνθρωπος» ή «Ο μελαγχολικός ερωτευμένος» του Μολιέρου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Ο Μισάνθρωπος» ή «Ο μελαγχολικός ερωτευμένος» του Μολιέρου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά υποδέχεται τον διεθνώς αναγνωρισμένο σκηνοθέτη Πέτερ Στάιν ο οποίος σκηνοθετεί την παράσταση «Ο Μισάνθρωπος» ή «Ο ...
25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Βραβείο Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας 

25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Βραβείο Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας 

Σε συνέχεια της συνεργασίας του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, από το 2007 μέχρι σήμερα, ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 12889 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top