tetartopress

Πάτρα: «Ο δήμιος» στον Δημοτικό Κινητό Κινηματογράφο

Ο δήμιος

Ο δήμιος


Μια ταινία η οποία χαρακτηρίζεται από  χιούμορ μαύρο και πικρό ενώ παράλληλα προτάσσει έναν κόσμο στον οποίο το άτομο και τα ιδιωτικά του πάθη είναι κάτι αυστηρά προσωπικό έγινε η αιτία για να γεμίσουν για μία ακόμα φορά το αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου οι φίλοι του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου.

Οι σινεφίλ της Πάτρας απόλαυσαν το βράδυ της Τρίτης 11 Ιουλίου τον «Δήμιο – El Verdugo», μια εξαιρετική δημιουργία του Luis García Berlanga, η οποία έχει βραβευθεί με τον «Χρυσό Λέοντα» της Βενετίας, με πρωταγωνιστές τους Nino Manfredi, Emma Penella και José Isbert. Την ταινία προλόγισε το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων Ρένα Σκαρλάτου.

Στη μεγάλη οθόνη του αίθριου ξεδιπλώθηκε μια ιστορία γεμάτη ταμπού που εκτυλίσσεται σε σκούρο φόντο. Μέσα από αυτή ο Μπερλάνγκα «έχτισε» μια μαύρη κωμωδία με μεσογειακό ταμπεραμέντο που εκπλήσσει με τη ζεστασιά, την ειλικρίνεια και τον αυθορμητισμό που αντλεί σε κάθε της καρέ.

Κεντρικό πρόσωπο ο Χοσέ Λουίς, ένας υπάλληλος γραφείου κηδειών που θέλει να μεταναστεύσει στη Γερμανία και να γίνει μηχανικός αυτοκινήτων, αλλάζει τα σχέδια του, όταν ο “δήμιος” Αμεδέο, πατέρας της αγαπημένης του Κάρμεν, τους πιάνει στα πράσα και τους υποχρεώνει να παντρευτούν.

Όλα μοιάζουν τόσο οικεία και καθημερινά, σαν να συμβαίνουν δίπλα μας. Πίσω, όμως, από κάθε ατάκα κρύβεται η όλη ιδεολογία και η αίσθηση του χιούμορ του σκηνοθέτη, που κάνει άμεσα αντιληπτούς τους λόγους για τους οποίους αναγνωρίστηκε στο βαθμό που του άξιζε στην πατρίδα του.

Η ταινία θα επαναπροβληθεί  την Πέμπτη 13 Ιουλίου στη Νεάπολη και την Κυριακή 16 Ιουλίου στα Καμίνια.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία 2024  - Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών

Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία 2024  – Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών

Η Διεθνής Μουσική́ Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών (M.A.A.K.Σ.Σ.) / Music Academy of the Anargyrios and Korgialenios school ...
Εισβολέας: «Η Βιομηχανία Των Ηλιθίων»

Εισβολέας: «Η Βιομηχανία Των Ηλιθίων»

Το νέο άλμπουμ του Εισβολέα αποτελεί μια πρωτοποριακή καλλιτεχνική πρόταση: τραγούδια και αφηγήσεις εξιστορούν στο σήμερα τα ανεξίτηλα σημάδια που ...
Βέβηλος: Το βιβλίο των σκιών - Παρουσίαση δίσκου στο Θέατρο Βράχων

Βέβηλος: Το βιβλίο των σκιών – Παρουσίαση δίσκου στο Θέατρο Βράχων

Ο Βέβηλος επιστρέφει στην γειτονιά του και στο Θέατρο Βράχων , για να παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «Το βιβλίο ...
Η νεανική χορωδία Christophorus Kantorei από το Αltensteig της Γερμανίας στο Αίγιο

Η νεανική χορωδία Christophorus Kantorei από το Αltensteig της Γερμανίας στο Αίγιο

Η νεανική χορωδία Christophorus Kantorei από το Αltensteig της Γερμανίας, πρόκειται να δώσει συναυλία τη Δευτέρα 27 Μαΐου στις 8μ.μ ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13944 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top