tetartopress

Πάτρα: Ο Δήμος δημιουργεί νέο κοινόχρηστο χώρο πρασίνου στην Ανθούπολη


Νέος κοινόχρηστος χώρος πρασίνου στην Ανθούπολη (απέναντι από το Α’ Κοιμητήριο) δημιουργείται από τις Υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου:

Από το 2014, η Δημοτική Αρχή πήρε πρωτοβουλίες και διεκδίκησε από τις Κυβερνήσεις, με πολύμορφο τρόπο, την παραχώρηση δωρεάν ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων, για την ικανοποίηση των αναγκών του πατραϊκού λαού.

Παρά τις μεγάλες περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης και την έλλειψη προσωπικού, διαμορφώθηκαν μεγάλοι, αλλά και μικρότεροι, όμορφοι χώροι αναψυχής, άθλησης, περιπάτου κ.λπ.

Η Δημοτική Αρχή εξασφάλισε -καταβάλλοντας το ποσόν των 317.673 ευρώ για την αξία του οικοπέδου, συν 250.327 ευρώ σε τόκους- και το χώρο απέναντι από το Α’ Κοιμητήριο, στην περιοχή της Ανθούπολης, προγραμματίζοντας τη διαμόρφωση του χώρου σε πλατεία, από τις Υπηρεσίες του Δήμου.

Αυτά είναι γνωστά στον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής, ο οποίος έχει ενημερωθεί έγκαιρα από τον Δήμαρχο. Επίσης, ενημερώθηκε εκ νέου για το θέμα και τις προηγούμενες ημέρες, που προσήλθε στην πλατεία, όταν είδε ότι εκεί βρίσκονταν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, καθώς επίσης και ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Μιχάλης Αναστασίου, που σχεδίαζαν τις εργασίες που θα γίνουν.

Να θυμίσουμε ότι στην περιοχή της Ανθούπολης έχουν ολοκληρωθεί σημαντικές παρεμβάσεις, όπως η ανακατασκευή και ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου, έργα που αποτελούσαν, για δεκαετίες, αιτήματα των κατοίκων, ενώ παράλληλα ξεκινούν σύντομα και οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού Πανεπιστημίου.

Το όψιμο ενδιαφέρον ορισμένων παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τις γειτονιές είναι τουλάχιστον υποκριτικό. Είναι προφανής η μικροπολιτική και προεκλογική εκμετάλλευση των ζητημάτων.

Την περίοδο αυτή, που είναι σε εξέλιξη πολλά έργα στο Δήμο μας και τα βλέπει ο πατραϊκός λαός, αυτοί τα βλέπουν όλα «μαύρα», γιατί δεν θέλουν να γίνει τίποτα στην πόλη.

Αντίθετα, υπερασπίζονται και στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, τις περικοπές στη χρηματοδότηση από το κράτος στο Δήμο, την απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, τα μέτρα και τις πολιτικές που οξύνουν όλα τα λαϊκά προβλήματα.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Η πηγή των παρθένων

«Η πηγή των παρθένων» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στην Ανδόρα

Η Weirdwave, παρουσιάζει τη σουηδική ταινία «Η πηγή των παρθένων» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, μια ταινία που σημάδεψε τα κινηματογραφικά πράγματα ...
Ελένη Κυριαζοπούλου

Έκθεση Ζωγραφικής της Ελένης Κυριαζοπούλου στην Black Duck

Η γκαλερί του Black Duck φιλοξενεί την έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Κυριαζοπούλου με τίτλο “Momentum” από τις 7 έως τις 17 του ...
Ο γλάρος και η φάλαινα

«Ο Γλάρος και η Φάλαινα» στο Εργοτάξιον

Το παιδικό διαδραστικό μιούζικαλ «Ο Γλάρος και η Φάλαινα» ανεβαίνει κάθε Κυριακή στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον  όπου μέσα από διαδραστικά τραγούδια, ...
Ο «Παιχνιδοποιός» του Γκάρντνερ ΜακΚέυ

Παράταση παραστάσεων για τον Παιχνιδοποιό στο Μικρό Γκλόρια

Ο «Παιχνιδοποιός» του Γκάρντνερ ΜακΚέυ μεταφέρεται στη σκηνή του Μικρού Γκλόρια. Το έργο αυτό ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 11821 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top