tetartopress

Πάτρα: Ο Παμμικρασιατικός καλεί στην απεργία την Πέμπτη 21/9


Ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων καλεί στην Πανεργατική απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο:

Ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων, καλεί τα μέλη του και φίλους, την  Πέμπτη  21 Σεπτέμβρη και ώρα 10:30 π.μ., να συμμετέχουν μαζί με τον Παμμικρασιατικό στην Απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, ενάντια στην εμμονή της κυβέρνησης να φτωχοποιεί συνεχώς τον λαό, να καταργεί τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές τους ελευθερίες. Ενάντια στην αδιαφορία της, για την ασφάλεια και την ζωή των πολιτών που είτε θα καίγονται, είτε θα πνίγονται και θα δολοφονούνται μέσα σε τρένα και πλοία.

Ο λαός μας βιώνει ένα Έγκλημα Διαρκείας ενός Απάνθρωπου Συστήματος που Δολοφονεί χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά σε όλο τον κόσμο, εκτελώντας τις εντολές και ικανοποιώντας τις ανάγκες μιας χούφτας εκμεταλλευτών.

Η συνοικία των προσφυγικών και οι απόγονοι των προσφύγων, σε κάθε γωνιά αυτού του τόπου, ξέρουν πολύ καλά τι θα πει άδικο, κατατρεγμός, προσφυγιά και εκμετάλλευση.

Στο δίλημμα “τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”, η απάντηση είναι μόνο μία: Οι ζωές των ανθρώπων.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι νέοι και οι νέες, ολόκληρος ο  ελληνικός λαός με την ευαισθησία και την  αλληλεγγύη που τον χαρακτηρίζει δεν θα πρέπει να νιώθει ως “κανονικότητα” τη συνεχιζόμενη εξαθλίωση των εργαζομένων, του λαού και τη στέρηση των δικαιωμάτων του που κέρδισε με θυσίες και  αγώνες. Θα πρέπει να δυναμώσει η πάλη όλων μας, για να καταργηθούν οι άδικοι νόμοι, το όργιο πολιτικών και συνδικαλιστικών διώξεων, της φτώχειας και της πείνας που οδηγεί τους ανθρώπους να ξενιτεύονται, για να βρουν μια καλύτερη μοίρα.

Έχουμε υποχρέωση να σταθούμε δίπλα στους εργαζόμενους αλληλέγγυοι, δυναμικά,  προστατεύοντας το παρόν και το μέλλον, να ενώσουμε τη φωνή μας με την δική τους, να μην αφήσουμε να περάσει το εγκληματικό αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που φέρνει στη βουλή για ψήφιση, όπου καταργεί το 5νθήμερο και το 8ωρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα.

Την ώρα της μεγάλης ανάγκης για το λαό της Θεσσαλίας και ενώ οι ευθύνες κυβέρνησης και κρατικού μηχανισμού είναι εγκληματικές έρχεται η κυβέρνηση και καταθέτει το αντεργατικό έκτρωμα στις επιτροπές της βουλής για να ψηφιστεί την Πέμπτη, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι δεν υπολογίζει τις ανθρώπινες ζωές, τον πόνο και την δυστυχία του λαού της Θεσσαλίας, την αγωνία ολάκερης της χώρας που με ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης στηρίζει τους πλημμυροπαθείς.

Απόλυτη προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης όπως και κάθε αστικής κυβέρνησης είναι η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων ενώ η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού της είναι εμπόδιο.

Τα μέτρα της κυβέρνησης, και κυρίως αυτά που αφορούν στην «επόμενη μέρα», οδηγούν προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, προμηνύοντας νέα δεινά για τον λαό της Θεσσαλίας και κυρίως τους βιοπαλαιστές αγρότες. Με προτεραιότητα τον περιορισμό της ζήτησης και με μανδύα την προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος, που απειλείται απ’ την «κλιματική αλλαγή», μεθοδεύεται η αυξημένη τιμολόγηση του νερού, ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα και τη λαϊκή κατανάλωση.

Αντίπαλο δέος σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς μπορεί να είναι μόνο ο οργανωμένος λαός, που παλεύει να σταθεί στα πόδια του και διεκδικεί να παραμείνει και να συνεχίσει να παράγει στον τόπο του. Η οργανωμένη αλληλεγγύη και διεκδίκηση, που φωτοβολούν αυτές τις μέρες στη Θεσσαλία, είναι ο καλύτερος δρόμος για να ξεκολλήσει η ζωή από τις λάσπες, να ανθίσει στον κάμπο και στην υπόλοιπη χώρα η ελπίδα μιας καλύτερης ζωής για τους ανθρώπους του μόχθου.

Οι μεγάλες καταστροφές απ’ τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές μετατρέπονται σε άλλοθι και ταυτόχρονα σε ευκαιρία για να επιταχυνθεί μια προσχεδιασμένη πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής, ματωμένων πλεονασμάτων, αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και έντασης της εκμετάλλευσης, όπως δείχνει και το αντεργατικό νομοσχέδιο – έκτρωμα που έχει φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή.

Αυτά είναι, άλλωστε, και τα κριτήρια για την “αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας”, επιβεβαιώνοντας ότι η απόκτηση της περιβόητης επενδυτικής βαθμίδας δεν θα έχει κανένα θετικό αντίκτυπο για τον λαό. Αντίθετα προμηνύεται νέος γύρος βαρών από την επερχόμενη ύφεση στην ΕΕ και την Ευρωζώνη και ήδη προετοιμάζουν το έδαφος σε αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος και οι κάτοικοι των προσφυγικών που είναι άνθρωποι του μόχθου και όχι «αυτοδημιούργητοι» εφοπλιστές, θα συμμετέχουν στον ξεσηκωμό της Πέμπτης για καθολική αποζημίωση των πληγέντων, για σύγχρονες υποδομές προστασίας της ζωής, του περιβάλλοντος και της λαϊκής περιουσίας, για μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, για ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων και χαρατσιών, με πρώτο μεγάλο σταθμό την απεργιακή μάχη για την απόσυρση του αντεργατικού τερατουργήματος της κυβέρνησης. Είναι κυριολεκτικά αγώνας ζωής.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Οι αντίπαλοι" του Λούκα Γκουαντανίνο - Πομπώδης, αυτάρεσκη απεικόνιση ενός αμοραλιστικού κόσμου

“Οι αντίπαλοι” του Λούκα Γκουαντανίνο – Πομπώδης, αυτάρεσκη απεικόνιση ενός αμοραλιστικού κόσμου

"Οι αντίπαλοι" ("Challengers"). Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο. Πρωταγωνιστούν: Ζεντάγια, Τζος Ο' Κόνορ, Μάικ Φάιστ. ΗΠΑ, 2024. "Σ' αγαπώ", λέει ο Αρτ ...
«Τρεις αριστεροί αντίχειρες» της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου

«Τρεις αριστεροί αντίχειρες» στο Μ54

Η παράσταση «Τρεις αριστεροί αντίχειρες» της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου παρουσιάζεται 20-22 & 26-30 Ιουνίου 2024 στο Μ54 στην Αθήνα. Το ...
«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη - Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη – Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

"Μέντιουμ". Σκηνοθεσία: Χριστίνα Ιωακειμίδη. Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Μπεβεράτου, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Μάρθα Φριντζήλα. Ελλάδα, 2023. Η Ελευθερία είναι 16 χρονών, είναι το ...
Η “Απολυμένη” του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού

«Απολυμένη» στο θέατρο Act στην Πάτρα

Η Duke Productions παρουσιάζει στο θέατρο act στην Πάτρα, την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 21.15, το έργο του Αντώνη  Τσιπιανίτη ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13944 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top