Τέταρτο

Πάτρα: Οι κίτρινοι κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού πάνε σχολείο


Διαδικτυακή συνάντηση με τους Διευθυντές σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Πάτρας, θα έχουν τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκος Ασπράγκαθος και στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Πατρέων προκειμένου να τους ενημερώσουν για το πρόγραμμα ανακύκλωσης έντυπου χαρτιού που εφαρμόζει ο Δήμος Πατρέων και να ζητήσουν την ενεργό συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ο Δήμος Πατρέων γνωστοποίησε την πρόθεσή του να τοποθετήσει κίτρινους κάδους ανακύκλωσης χαρτιού στα σχολεία της πόλης και ήδη ανταποκρίθηκε μεγάλος αριθμός από αυτά, στα οποία και θα γίνει η διαδικτυακή ενημέρωση.

Η συμμετοχή των σχολείων και των μαθητών είναι καθοριστική για την επιτυχία του προγράμματος ανακύκλωσης χαρτιού, δήλωσε ο Νίκος Ασπράγκαθος, επισημαίνοντας ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια και ενημέρωση ώστε να γίνει μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας η συγκέντρωση του έντυπου υλικού στους κίτρινους κάδους.

Με την ανακύκλωση του έντυπου χαρτιού, εξοικονομούμε πρώτες ύλες, προστατεύουμε το περιβάλλον και περιορίζουμε τον όγκο των απορριμμάτων.

Για να γίνει δυνατή η αξιοποίηση του χαρτιού θα πρέπει να συγκεντρώνεται ξεχωριστά από τα υπόλοιπα υλικά ανακύκλωσης και να μεταφέρεται στους  κάδους με κίτρινο καπάκι έχοντας  τις λιγότερες δυνατές φθορές.

Η τοποθέτηση κάδων για το έντυπο χαρτί αποτελεί μέρος του  ευρύτερου σχεδιασμού  του Δήμου Πατρέων για την ενίσχυση της Ανακύκλωσης,  ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες δράσεις.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 8237 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top