Τέταρτο
58 Προβολές

Πάτρα: Οι μπλε κάδοι με το κίτρινο καπάκι επεκτάθηκαν στους χώρους του Πανεπιστημίου και του ΑΤΕΙ

Advertisement


Οι γνώριμοι πλέον, μπλε κάδοι με το κίτρινο καπάκι, επεκτάθηκαν στους χώρους του Πανεπιστημίου και του ΑΤΕΙ  στην Πάτρα, και ο Δήμος  απευθύνει πρόσκληση στους φοιτητές και τους δημότες να μην αντιμετωπίζουν  το χαρτί ως κοινό σκουπίδι. Εφημερίδες, περιοδικά, τετράδια, βιβλία, τυπωμένα χαρτιά και φωτοτυπίες καθαρά και χωρίς ανάμιξη με άλλα απορρίμματα να συγκεντρώνονται στους κάδους με κίτρινο καπάκι. Έτσι δίνουμε μία δεύτερη ευκαιρία στο χαρτί για την αξιοποίηση του και μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων, που καταλήγουν στον ΧΥΤΑ.

«Κατανοώντας τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας την περίοδο αυτή, κάνω έκκληση στους συνδημότες μας, να εντείνουμε την προσπάθεια της ανακύκλωσης» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Νίκος Ασπράγκαθος επισημαίνοντας ότι «είναι αναγκαίο να κατανοήσουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος  είναι όρος επιβίωσης, γι’ αυτό ο Δήμος Πατρέων εντείνει τις προσπάθειές του να ενισχύσει τις γραμμές ανακύκλωσης.

Advertisement

Στους δρόμους της πόλης έχει κατανεμηθεί το δίκτυο των μπλε κάδων για πλαστικό αλουμίνιο και χαρτοκιβώτια, 150 κάδοι με κίτρινο καπάκι για χαρτί, που θα επεκταθούν και στα σχολεία, όταν ανοίξουν, και 94 κώδωνες για γυάλινες συσκευασίες.

Επίσης 26 κάδοι για μικρές  ηλεκτρικές συσκευές, λαμπτήρες και τόνερ εκτυπωτών (στα ισόγεια των δημοτικών κτιρίων), και 320 εσωτερικοί κάδοι για χαρτί στις δημόσιες υπηρεσίες της πόλης.

Στο κοντινό μέλλον, ανακύκλωση των οικιακών βιοαποβλήτων  και η ανάπτυξη γωνιών ανακύκλωσης σε πολλά σημεία της πόλης θα είναι τα νέα δεδομένα για να προχωρήσει η διαλογή στην πηγή. Η αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης,  είναι ένα κρίσιμο ζήτημα για το περιβάλλον, την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και την υγεία μας και ο διαχωρισμός των απορριμμάτων στο σπίτι είναι η καλλίτερη πρακτική.

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6453 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Advertisement

Back to Top