tetartopress

Πάτρα: «Οι μύτες το ‘σκασαν» παράσταση για τα σχολεία

«Οι μύτες το ‘σκασαν»

«Οι μύτες το ‘σκασαν»


Οι μύτες ήδη το ‘σκασαν… βγήκαν στους δρόμους, τα παράπονά τους να εκφράσουν και το Κοινωνικό Παντοπωλείο να εφοδιάσουν.

Το Θεατρικό Εργαστήρι Πολυφωνικής (ανηλίκων), υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Πατρέων, με στόχο την προώθηση ενός υγιούς τρόπου ζωής- μέσα από τον πολιτισμό και τις δράσεις αλληλεγγύης- παρουσιάζει δωρεάν, την κωμική παιδική παράσταση: «Οι μύτες το ‘σκασαν», σε Νηπιαγωγεία και  Δημοτικά σχολεία του Δήμου Πατρέων εντός του ωραρίου λειτουργίας τους στις υπάρχουσες αίθουσες ή χώρους εκδηλώσεων που διαθέτουν και τα Σαββατοκύριακα μετά από συνεννόηση με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.


Advertisement

Υπεύθυνη συντονισμού της  δράσης, είναι η Διευθύντρια του Θεατρικού Εργαστηρίου Πολυφωνικής Αθηνά Καλλιμάνη-Γεωργιτσοπούλου.

«Οι μύτες το ‘σκασαν» είναι μια παράσταση για την αξία της διαφορετικότητας και την εκτίμηση της ζωής που μας δωρίζεται με τη γέννησή μας, με άκρως χιουμοριστικό τρόπο. Μια παράσταση ενάντια στον  εκφοβισμό (bullying).

Το σενάριο υπογράφει η συγγραφέας παραμυθιών Άννα Δενδρινού,  τη  διασκευή-σκηνοθεσία η εκπαιδευτικός-σκηνοθέτης Αθηνά Καλλιμάνη-Γεωργιτσοπούλου.

Στην υλοποίηση της παράστασης συμβάλλουν: ο ενδυματολόγος, Δημήτρης Ράπτης, που έχει κατασκευάσει τις χειροποίητες μάσκες και οι μουσικοί Νίκος Σκεπαρνιάς και Χρήστος Τσαϊλάκης που συνοδεύουν με την κιθάρα τους.


Advertisement

Ήδη οι «Μύτες» μοιράστηκαν τα παράπονά τους, με   πάνω από 1.250 μαθητές στο 1ο, 6ο,19ο, 60ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας, στο 1ο Δημοτικό Παραλίας, στα Νηπιαγωγεία 3ο, 29ο, 44ο, όπως και στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Πατρών και συνεχίζουν.

Ανταποδοτικά οι μαθητές συγκεντρώνουν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ).

Τα σχολεία, που επιθυμούν να πραγματοποιηθεί η παράσταση στο χώρο τους, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Διευθύντρια του Θεατρικού Εργαστηρίου Πολυφωνικής, Αθηνά Καλλιμάνη- Γεωργιτσοπούλου, στο τηλέφωνο: 6974649195.

 

 


Advertisement


Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Περιφερειακοί Αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής στην Πάτρα το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαρτίου

Περιφερειακοί Αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής στην Πάτρα το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαρτίου

ΕΓΟ και ΑΕΣΓΔΕ σε συνεργασία με τον Δήμο Πάτρας διοργανώνουν το Σάββατο 2 Μαρτίου από 10.00 έως 21.00 και την ...
Ρόζα Λούξεμπουργκ: Επαναστάτρια Βοτανολόγος Φυσιολάτρης

Ρόζα Λούξεμπουργκ, Επαναστάτρια Βοτανολόγος Φυσιολάτρης – Εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη

Το Ελληνικό Δίκτυο  Φίλοι της Φύσης πραγματοποιεί την εκδήλωση με θέμα «Ρόζα Λούξεμπουργκ: Επαναστάτρια Βοτανολόγος Φυσιολάτρης» την Τετάρτη 6 Μαρτίου στις ...
Πάτρα: «Στου Κόντου για Ειδώματα» Πέμπτη 29/2

Πάτρα: «Στου Κόντου για Ειδώματα» Πέμπτη 29/2

Λόγω πρόβλεψης κακών καιρικών συνθηκών αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 στον Έσπερο εκδήλωση του ...
ΕλΕΔΑ: Το νέο σχέδιο νόμου για τον ποινικό κώδικα ενέχει σοβαρούς κινδύνους για θεμελιώδη δικαιώματα

ΕλΕΔΑ: Το νέο σχέδιο νόμου για τον ποινικό κώδικα ενέχει σοβαρούς κινδύνους για θεμελιώδη δικαιώματα

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ), μετά από πρόσκληση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, κατέθεσε Γραπτό Υπόμνημα ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13767 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top