tetartopress

Πάτρα: Οι ομάδες που προκρίθηκαν για το 15ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς»

Θεατρική Ομάδα Ζεφυρίου

Θεατρική Ομάδα Ζεφυρίου


Ανακοινώθηκαν οι συμμετοχές που προκρίθηκαν για το 15ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» που συνδιοργανώνουν η ΚΕΔΗΠ- Καρναβάλι Πάτρας , η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ», τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2023.

 

Οι 10 ομάδες που προκρίθηκαν στον «Ζωντανό Μώμο» και θα συναντηθούν στην Πάτρα στις 10, 11, 12/2/2023, με τη σειρά που ψηφίστηκαν τα δεκάλεπτά τους είναι:

 

1. Θεατρικός Όμιλος «Γ. Σουρής» Ερμούπολης Σύρου (1979) «Δεν ξέρεις εσύ!» του Λάκη Λαζόπουλου (μονόλογος)

2. Ερασιτεχνικό θεατρικό Σχήμα Κισσάμου «Πρόβα 4ώρου» (2009) που τελεί υπό την αιγίδα του Φιλολογικού Συλλόγου Κισσάμου «Κισσαμικός» «Περιμένοντας τον Γιατρό» του Λωρέντ Μπαφί (απόσπασμα)

3. Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλιατών (2010) «Πώς να κάνετε το… σ[email protected]ό σας παξιμάδι» του Δημήτρη Σκεύη Πρωτότυπο

4. Θεατρική Ομάδα «ΘεατρΙΛΙΟΝ» Ιλίου Αττικής (2007) «Όλο το Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Σαίξπηρ σε 10 λεπτά» των Adam Long, Daniel Singer, Jess Winfield

Στις θέσεις 5, 6, 7 οι ομάδες από Ζεφύρι, Παραμυθιά, Πάργα ισοβάθμησαν.

5. Θεατρική Ομάδα Ζεφυρίου (2008) ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Φυλής «Πάρνηθα» «Λιολά» του Λουΐτζι Πιραντέλλο (απόσπασμα)

6. Θεατρική Εταιρεία Ανάπτυξης Τέχνης & Οράματος (Θ.Ε.Α.Τ.Ο.) Παραμυθιάς (1996) «Το Σταυροπόδι» (μονόπρακτο), διασκευή μέρους του έργου της Έλενας Χουσνή (Θεατρική ομάδα Σάμου) «Εγώ αγαπώ της γυναίκες»

7. Θεατρικό εργαστήρι «Η Αυλαία» Πάργας (2006) «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη (απόσπασμα)

8. Θεατρική ομάδα Νέας Μάκρης «Χωρίς Τσίνορα» (2011) «Εφήμεροι… Ζώντες» των Κώστα Ρωμανού, Θανάση Νάκου Πρωτότυπο

9. Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων Ο.Τ.Ε. Πάτρας-Αχαΐας  (2007)«Κοίτα τους», του Μάριου Ποντίκα (3 επεισόδια)

10. Θεατρική Ομάδα «Ταξιδευτές της Πρόζας» Πάτρας (2008) «Οι γαμπροί της Ευτυχίας», των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη (απόσπασμα)

Αναπληρωματικές ομάδες

11. Θεατρική Ομάδα «Υφοποιοί», Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου Νικόλαος Σκουφάς(2015) «Η αγάπη θέλει δύο… ή τρίο;»  από το έργο «Διαρροή» του Γιώργου Καπουτζίδη

12. Πειραματική Σκηνή Θεάτρου Θέσπις – Κερατέας (1996) «Βρε πως καταντήσαμε;» της Ρένια Αβαράκη-Αγραφιώτη Πρωτότυπο

13. Θεατρικό σχήμα  «Φαέθων» του Συλλόγου «Η Ανατολική Ρωμυλία» Νομού Λάρισας (1973/2017) «Αρμένικη βίζιτα» Μονόπρακτο από το θεατρικό έργο «Ο καλός γιατρός/Βότκα Μολότοφ» του Νιλ Σάιμον

 

Οι πρώτες 8 ομάδες θα διαγωνιστούν το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο κινηματοθέατρο «Πάνθεον» για το Βραβείο Κοινού (1ο, 2ο, 3ο που θα γίνει με ψηφοφορία του κοινού). Η 9η και η 10η (που είναι από τη Πάτρα) θα παίξουν, αλλά Εκτός Συναγωνισμού λόγω εντοπιότητας.


Την επιτροπή επιλογής των δεκαλέπτων στελέχωσαν οι:

 

1. Κόκκοτα Χριστίνα Φιλόλογος-θεατρολόγος (Εκπρόσωπος Ένωσης Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου)

2. Βλαχάκη Συγκλητική  Θεατρολόγος (Εκπρόσωπος ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας)

3. Βασιλόπουλος Περικλής (Σκηνοθέτης- Ηθοποιός)

4. Αντωνοπούλου Αμαλία Καθηγήτρια πιάνου Ωδείου Μότσαρτ (Εκπρόσωπος ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας)

5. Παναγοπούλου Αλεξάνδρα ( Εκπρόσωπος Δημοσιογράφων)

6. Εξαμελής Ομάδα του Ε.Σ.Π. «Ρεφενέ» (υπολογιζόμενη ως  μία ψήφος)


Διαδικτυακός Μώμος

 

Παράλληλα στον «Διαδικτυακό Μώμο» συμμετέχουν οι ακόλουθες ομάδες:

Θεατρική Ομάδα Δήμου Ήλιδας «ΕρασιΤΕΧΝΕΣ» (έτος ίδρυσης 2014) «Τρέμε-τρέμε» βασισμένο στο έργο «Ηλίθιοι»  του Νιλ Σάιμον (απόσπασμα)

Θεατρική Ομάδα «Υπόθεσις 19», Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας (2019) «Πορτοκαλάδα  θέτε;» από το έργο «Τα κίτρινα γάντια», Αλέκου Σακελλάριου-Χρήστου Γιαννακόπουλου (απόσπασμα). Η ομάδα συμμετέχει για πρώτη φορά στο φεστιβάλ.

Θεατρική Ομάδα ΑλΜΑ Βρυξελλών (2017) «Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων» του Αρκά σε μια θεατρική σύνθεση του Δημήτρη Αγορά (απόσπασμα).   Η ομάδα συμμετέχει για πρώτη φορά στο φεστιβάλ.

Ελληνικό Θεατρικό Εργαστήρι Βρυξελλών / Atelier Théâtral Grec, Bruxelles (1984) «Η γυνή να φοβήται τον άνδρα»  του Γιώργου Τζαβέλλα (απόσπασμα)

Θεατρική Ομάδα Καλύμνου (1980) «Εσωτερικές ειδήσεις» του Μάριου Ποντίκα  (Επεισόδιο «Ένας Άντρας, μια Γυναίκα, στην Ταβέρνα»)

Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία “Τέχνη” Κιλκίς (1980)/Θεατρική Σκηνή «Ληστείες» του Νίκου Περέλη Πρωτότυπο (απόσπασμα)

Θεατρική Ομάδα «Υφοποιοί», Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου Νικόλαος Σκουφάς (2015) «Χριστουγεννιάτικη βάρδια» από το έργο, «Κατά συνθήκη ψεύδη», Άντονι Νίλσον (απόσπασμα)

Θεατρική Ομάδα Μυτιλήνης «Άστεγοι» (1985)/ «Το κοκαλάκι της νυχτερίδας» Ν. Ι. Λάσκαρη (μονόπρακτο) Εκτός Συναγωνισμού

Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου  «Ο Φάρος» (1979/1985) «Η περίτεχνη παγίδα…» από το έργο « Ο Ταρτούφος» του Μολιέρου, σε διασκευή Ασημίνας Βλαστού (απόσπασμα)

Πολιτιστικός Σύλλογος Περιγιαλίου “Απόλλων’’ Δήμου Κορινθίων/ Θέατρο Περιγιαλίου (1987) (Επεισόδιο «Το Νεφρό» από το έργο «Κοίτα τους» του Μάριου Ποντίκα)

Θεατρική Πειραματική Σκηνή “Ανδρέας Βαρούχας” του Δήμου Περιστερίου (2009) «Βγάλε τον υπουργό από την πρίζα» των Ρέππα Παπαθανασίου (απόσπασμα)

Θεατρική Ομάδα Αδελφότητας Κρητών Ρόδου «Ο Ψηλορείτης» (1989)   «Ο γέρος κι αν εγέρασε…»  από το έργο «Κοντζές και Διωματάρης» του Γιάννη Νιωτάκη Πρωτότυπο (απόσπασμα)

Θεατρική Ομάδα Τρίπολης (1984) «Η σύσκεψη με τους φορείς» από το έργο «Στην Αρκαδία μια φορά» της Γεωργίας Δάλκου Πρωτότυπο (απόσπασμα)

Οι 10 ομάδες που προκρίθηκαν στον «Διαδικτυακό Μώμο» θα ανακοινωθούν την Κυριακή 12/2/2023 και ώρα 20.00 διαδικτυακά.

Όλες οι φετινές συμμετοχές (βίντεο υποψηφιοτήτων και για τους δύο Μώμους) θα αναρτηθούν με υπότιτλους, στη ιστοσελίδα του Πατρινού Καρναβαλιού στις 12/2/2023 ώρα 20:00. Θα παραμείνουν δε αναρτημένες μέχρι το τέλος του Καρναβαλιού (26/2/2023).


Βραβεία

 

Τα βραβεία που θα απονείμει η Κριτική Επιτροπή, αφορούν

– Όλες τις συμμετοχές (Ζωντανού και Διαδικτυακού)

1. Σκηνοθεσίας

2. Πρωτότυπου Κειμένου

3. Επιλογής Κειμένου

4. Μουσικής Σύνθεσης

5. Μουσικής Επιμέλειας

6. Α΄ Ανδρικού Ρόλου

7. Α΄ Γυναικείου Ρόλου

8. Β΄ Ανδρικού Ρόλου

9. Β΄ Γυναικείου Ρόλου

10. Κοστουμιών

11. Σκηνικών

Η κριτική επιτροπή επίσης μπορεί να απονείμει επαίνους ή ειδικές διακρίσεις που δεν περιλαμβάνονται στον ανωτέρω κατάλογο.

– Τις συμμετοχές Μόνο του Διαδικτυακού

Α΄ Καλύτερου Σατιρικού 10λέπτου

Β΄ Καλύτερου Σατιρικού 10λέπτου

Γ΄ Καλύτερου Σατιρικού 10λέπτου

Ανακοίνωση Βραβείων Τσικνοπέμπτη 16/2/2023 ώρα 21:00

Την ίδια μέρα και ώρα θα αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του Πατρινού Καρναβαλιού το  βίντεο με την 10άδα του Διαδικτυακού Μώμου και τα ιντερμέδια του Ρεφενέ.  Θα παραμείνουν έως 26/2/2023.

 

Κριτική Επιτροπή

 

Την Κριτική Επιτροπή στελεχώνουν οι:

1. Κόκκοτα Χριστίνα Φιλόλογος-θεατρολόγος (Εκπρόσωπος Ένωσης Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου)

2. Βλαχάκη Συγκλητική  Θεατρολόγος (Εκπρόσωπος ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας)

3. Βασιλόπουλος Περικλής (Σκηνοθέτης- Ηθοποιός)

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
15 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις στηρίζουν τη συναυλία «Υπερασπίσου το Νερό»

15 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις στηρίζουν τη συναυλία «Υπερασπίσου το Νερό»

15 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις στηρίζουν τη μεγάλη συναυλία της Θεσσαλονίκης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 ...
Πέτρος Κλαμπάνης live στο Music Corner

Πέτρος Κλαμπάνης live στο Music Corner

Ο μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης, μετά την παρουσίαση για πρώτη φορά στην Αθήνα του έκτου προσωπικού δίσκου του “Tora ...
Η ΒΙΟΜΕ στο Old Mole

Η ΒΙΟΜΕ στο Old Mole

Συνέντευξη με τον Κώστα Χαριτάκη από τη ΒΙΟΜΕ Αθήνας, με αφορμή τον πλειστηριασμό τμήματος του οικοπέδου του εργαστασίου στη Θεσσαλονίκη ...
Πάτρα: Συναυλία Χάλκινων Πνευστών στο Δημοτικό Ωδείο

Πάτρα: Συναυλία Χάλκινων Πνευστών στο Δημοτικό Ωδείο

Η ενότητα του Δημοτικού Ωδείου Πατρών «Μίκης Θεοδωράκης» με τίτλο «Το Ωδείο παρουσιάζει…», συνεχίζεται τη Δευτέρα 3 Απριλίου στις 20:00, ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 12926 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top