Τέταρτο

Πάτρα: Ολοκληρώνονται οι εργασίες του προαυλίου χώρου και της πρόσοψης του Θεάτρου Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος»


Την τελική του μορφή αποκτά ο περιβάλλον χώρος και η πρόσοψη του Θεάτρου Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος» ο οποίος θα αποτελέσει την «Κεντρική Σκηνή» των φετινών εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Όπως αναφέρεται:

Οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου και ανάπτυξης των κερκίδων από τους εργαζόμενους στην αυτεπιστασία, το πράσινο, τον ηλεκτροφωτισμό, την καθαριότητα και τον Πολιτιστικό Οργανισμό,  – οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό – ολοκληρώνονται.

Η πρόσοψη του θεάτρου θα ντυθεί με «γιγαντοαφίσες» που  αφορούν στις εκδηλώσεις και έχουν για φόντο σπάνιο φωτογραφικό υλικό, από το αρχείο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και έχει αντληθεί από τα 1759 αρνητικά, τα οποία τον Μάρτιο του 2014 η οικογένεια του αρχιτέκτονα Μιχάλη Δωρή, υλοποιώντας την εκπεφρασμένη γνώμη και επιθυμία του,  παραχώρησε. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη το ψηφιοποίησε και το τεκμηρίωσε.

Μέρος αυτού αποτέλεσε στη συνέχεια το υλικό για την έκδοση του λευκώματος «Πόλισμα δόμων και πολιτισμού – Η Πάτρα πριν μισό αιώνα με το φακό του αρχιτέκτονα Μιχάλη Δωρή».

Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό καθώς το σήμερα «ανταμώνει» το χθες.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7670 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

   

Back to Top