Τέταρτο

Πάτρα: Ολοκληρώθηκαν οι Μελέτες για την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας ΒιοαποβλήτωνΟλοκληρώθηκαν οι Μελέτες και τα τεύχη Δημοπράτησης του έργου για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων ΜΕΒ στην Ξερόλακκα, που θα παράγει κομπόστ υψηλής ποιότητας για χρήση σε καλλιέργειες και κήπους.

Οι Μελέτες και τα τεύχη Δημοπράτησης παραδόθηκαν στο Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥΔΙΣΑ) Ν. Αχαΐας, για να κατατεθεί αίτηση χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Μετά την έγκριση χρηματοδότησης της πράξης “Χωριστή συλλογή και μεταφορά προδιαλεγμένων Βιοαποβλήτων και ενημέρωση των πολιτών στο Δήμο Πατρέων”, θα αναπτυχτεί δίκτυο καφέ κάδων στην Πόλη. Επίσης θα γίνει προμήθεια εξοπλισμού για την αποκομιδή των καφέ κάδων και τον θρυμματισμό των κλαδιών, ώστε να τροφοδοτούνται τόσο ή παραπάνω μονάδα Βιοαποβλήτων και η αντίστοιχη μονάδα του ΦΛΟΚΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου: Με τα έργα αυτά και τον εξοπλισμό συλλογής οργανικών γίνεται ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα με ανακύκλωση με την Διαλογή στη Πηγή των αστικών αποβλήτων, για την προστασία του περιβάλλοντος και τον δραστικό περιορισμό των απορριμμάτων που θάβονται στους ΧΥΤΑ.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7381 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

ΤΟ «ΤΕΤΑΡΤΟ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Back to Top