Τέταρτο

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του Σχολείου των Σκιών


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Μαΐου στην αίθουσα του Καρναβαλιού των Παλαιών Σφαγείων το Φεστιβάλ των μαθητικών δημιουργιών για το θέατρο σκιών, με το οποίο έκλεισε ο πρώτος κύκλος (2021-2022) του Σχολείου των Σκιών.

Οι φιλόξενοι χώροι της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας στα Παλαιά Σφαγεία που φιλοξένησαν τα επιμορφωτικά εργαστήρια από το Νοέμβριο 2021, πρόσφεραν και τη δυνατότητα να παρουσιάσουν οι μαθητές με τους δασκάλους τους πρωτότυπες δημιουργίες με φροντίδα και αγάπη για τον Έλληνα Καραγκιόζη. Ο χώρος των Παλαιών Σφαγείων πλημμύρισε από παιδικές φωνές και χαμόγελα και έλαμψαν οι δημιουργίες των παιδιών στο θέατρο σκιών.

Στην εκδήλωση Παρουσίασης των παραγομένων των σχολείων του Τοπικού Δικτύου Πολιτιστικών Προγραμμάτων με θέμα: «Το σχολείο των Σκιών» παρουσιάστηκαν τέσσερις παραστάσεις Καραγκιόζη, μία από κάθε σχολείο.

«Ο Καραγκιόζης παντρεύεται» από το 46ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών με συμμετοχή στην παράσταση 18 μαθητών από την τάξη Γ1.

«Ο Καραγκιόζης ηλεκτρολόγος» από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών με συμμετοχή στην παράσταση 23 μαθητών από την τάξη Ε.

«Ο Καραγκιόζης στο κάστρο Σαραβαλίου» από το Δημοτικό Σχολείο Σαραβαλίου Αχαΐας με συμμετοχή στην παράσταση 42 μαθητών από τις τάξεις Γ1 και Γ2.

«Ο Καραγκιόζης και το μαγικό φίλτρο» από το 32ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών με συμμετοχή στην παράσταση 13 μαθητών από την τάξη Δ1.

Τέλος, την Τετάρτη 18 Μαΐου, γιορτάστηκε και η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, στο φιλόξενο σπίτι του Καραγκιόζη, με «Το κιούπι», μια παραδοσιακή παράσταση με εξαιρετική ερμηνεία από τον Γ. Νταγιάκο που συνέπραξε με  τους Κώστα και Μπάμπη Μακρή, φέρνοντας την παράδοση της Αθηναϊκής σχολής και του δασκάλου Ε. Σπαθάρη.

Λίγο πριν εγκαινιάστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο των Παλαιών Σφαγείων η Θεματική Έκθεση από φιγούρες και αυθεντικές ρεκλάμες του Πατρινού  θεάτρου σκιών (1930 -1980) με τίτλο «Το Ίνσταγκραμ του Καραγκιόζη», ως μέρος του όλου προγράμματος, και μέσω αυτής δίνεται η δυνατότητα σε κοινό και μαθητές να έρθουν σε επαφή με μια άλλη εποχή του Θεάτρου σκιών. Μετά από συνεννόηση τα σχολεία μπορεί να συμμετάσχουν σε θεατροπαιδαγωγική δραστηριότητα.( τηλ 2610361750 και 2610 390 910)

Διάρκεια: 18 Μαΐου έως 01 Ιουνίου 2022,20.00. Είσοδος ελεύθερη.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10160 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top