tetartopress

Πάτρα: Ωράριο Λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης


Προς ενημέρωση του κοινού από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων δίδεται εκ νέου στη δημοσιότητα το ωράριο λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και τα μέτρα που ισχύουν λόγω της πανδημίας:

Κεντρική Βιβλιοθήκη & Παιδικό Τμήμα

Δευτέρα έως Παρασκευή: 08:30 έως 14:45

Τρίτη: 08:30 έως 19:45

Παράρτημα Φωκαίας

Δευτέρα – Παρασκευή: 08:30 έως 16:00

Γενικές Οδηγίες προς το κοινό

1. Υπενθυμίζεται ότι  σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ :

– Το κοινό εισέρχεται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο: [α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή [β] πιστοποιητικού νόσησης, ή [γ] βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test). Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest). Παράλληλα πρέπει να επιδεικνύεται ή αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να ελέγχεται η ταυτοπροσωπία.

Τα δικαιολογητικά θα ελέγχονται στα αντίστοιχα τμήματα.

– Κατά την επίσκεψη των αναγνωστών απαιτείται η χρήση διπλής μάσκας ή ΚΝ95 ή FFFP2 καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής των επισκεπτών στο χώρο, τήρηση των αποστάσεων  1, 5μ.  και γενικώς τα απαραίτητα ατομικά μέτρα υγιεινής ακολουθώντας ταυτόχρονα και τις συστάσεις του προσωπικού. Καλό είναι, οι αναγνώστες  να μην επισκέπτονται τη Βιβλιοθήκη, εάν υπάρχει οποιοδήποτε σχετικό σύμπτωμα και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας να αναζητούν με το προσωπικό μας εναλλακτικές λύσεις.

– Κατά την είσοδο των χρηστών  στους χώρους της βιβλιοθήκης είναι απαραίτητη η καταγραφή των ατομικών τους  στοιχείων  στο βιβλίο  επισκεπτών (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο) ή τον αριθμό της κάρτας μέλους για λόγους ασφαλείας.

2. Η χρήση του αναγνωστηρίου πραγματοποιείται,  σύμφωνα πάντα  με τις συστάσεις του ΕΟΔΥ για εσωτερικούς χώρους, τηρώντας απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων [ένα (1) άτομο ανά 2 τ.μ.] σε εσωτερικούς χώρους. Για το λόγο αυτό συστήνεται στους ενδιαφερόμενους να επικοινωνούν τηλεφωνικά  με τη γραμματεία της βιβλιοθήκης  προκειμένου να διαπιστώνεται η διαθεσιμότητα θέσης στο αναγνωστήριο.

– Στο αναγνωστήριο λειτουργεί δωρεάν ασύρματο  δίκτυο (Wi-Fi) για σύνδεση στο διαδίκτυο και ως εκ τούτου οι αναγνώστες μπορούν   να κάνουν  χρήση του φορητού τους  υπολογιστή   ή του tablet τους.

– Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση των επίπλων (καρέκλες, γραφεία) σε άλλες θέσεις, όπως και η  μετακίνηση των αναγνωστών εντός του χώρου, εκτός εάν υπάρχει ανάγκη.

– Δεν επιτρέπεται το φαγητό και το ποτό, παρά μόνο νερό σε μπουκαλάκι.

3. Δεν επιτρέπεται η περιήγηση στα ράφια. Τα  τεκμήρια που επιθυμεί ο χρήστης παραδίδονται από  το αρμόδιο προσωπικό και μόνο. Σημειώνεται ότι τα τεκμήρια που έρχονται σε επαφή με το κοινό παραμένουν υποχρεωτικά 72 ώρες σε καραντίνα.

4. Παράλληλα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών συνεχίζει να προσφέρει  απομακρυσμένες υπηρεσίες στο κοινό της μέσα από   τους πληροφοριακούς πόρους  οι οποίοι είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της, καθώς και σε επείγουσες περιπτώσεις  με  ηλεκτρονικές αποστολές υλικού στο πλαίσιο πάντα των κανόνων χρήσης του, σύμφωνα με το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Όσοι επιθυμούν δανεισμό υλικού ή συλλογή πληροφοριών  από το υλικό της βιβλιοθήκης, μπορούν να επισκέπτονται το δημόσιο  κατάλογο στη διεύθυνση https://patraslibrary.openabekt.gr/ και να υποβάλλουν αίτημα είτε τηλεφωνικά είτε στη φόρμα δανεισμού η οποία είναι αναρτημένη στον ηλεκτρονικό κατάλογο και στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης :  https://patraslibrary.weebly.com/deltaalphanuepsiloniotasigmamu972sigmaf.html όπου αναγράφονται οι οδηγίες για το δανεισμό και την έκδοση κάρτας μέλους.

Όλες οι ρυθμίσεις λειτουργίας και εξυπηρέτησης κοινού αναρτώνται στον διαδικτυακό τόπο της Βιβλιοθήκης και στην είσοδο του κτηρίου.

Η Βιβλιοθήκη θα επαναξιολογεί τα δεδομένα και ενδεχομένως θα τροποποιεί τις οδηγίες με γνώμονα την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Κεντρική Βιβλιοθήκη: 2610224813

Παράρτημα Φωκαίας:2610312745

Παιδικό τμήμα: 2610226792

email: [email protected]ίl.cοm

Ηλεκτρονικός κατάλογος: https://patraslibrary.openabekt.gr/

Αποθετήριο ψηφιακών συλλογών: http://repository-dbp.ekt.gr/dbp/

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Η πηγή των παρθένων

«Η πηγή των παρθένων» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στην Ανδόρα

Η Weirdwave, παρουσιάζει τη σουηδική ταινία «Η πηγή των παρθένων» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, μια ταινία που σημάδεψε τα κινηματογραφικά πράγματα ...
Ελένη Κυριαζοπούλου

Έκθεση Ζωγραφικής της Ελένης Κυριαζοπούλου στην Black Duck

Η γκαλερί του Black Duck φιλοξενεί την έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Κυριαζοπούλου με τίτλο “Momentum” από τις 7 έως τις 17 του ...
Ο γλάρος και η φάλαινα

«Ο Γλάρος και η Φάλαινα» στο Εργοτάξιον

Το παιδικό διαδραστικό μιούζικαλ «Ο Γλάρος και η Φάλαινα» ανεβαίνει κάθε Κυριακή στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον  όπου μέσα από διαδραστικά τραγούδια, ...
Ο «Παιχνιδοποιός» του Γκάρντνερ ΜακΚέυ

Παράταση παραστάσεων για τον Παιχνιδοποιό στο Μικρό Γκλόρια

Ο «Παιχνιδοποιός» του Γκάρντνερ ΜακΚέυ μεταφέρεται στη σκηνή του Μικρού Γκλόρια. Το έργο αυτό ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 11817 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top