Τέταρτο

Πάτρα: Παιδιά του 73ου Νηπιαγωγείου μάζεψαν ελιές για το κοινωνικό παντοπωλείο και τους παιδικούς σταθμούς


Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής για το μάζεμα της ελιάς, Δημήτρης Πελεκούδας, επισκέφθηκε την Πέμπτη 20/1 το πρωί το 73ο Νηπιαγωγείο της Πάτρας, στα Ζαρουχλέικα, εκεί όπου μετά από συνεννόηση με τη διευθύντρια του σχολείου, τα παιδάκια μάζεψαν τις ελιές από το ελαιόδεντρο που βρίσκεται κοντά στο νηπιαγωγείο τους, στην πλατεία Κάνιστρα.

Η δραστηριότητα αυτή γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος βιωματικής μάθησης, είναι σε εξέλιξη από το 2014, αλλά διεκόπη για δύο χρόνια λόγω της επιδημίας του covid.

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου συμμετείχαν ενθουσιασμένοι στην όλη διαδικασία, αλλά και γεμάτοι απορίες.

Το επόμενο διάστημα θα μαζευτούν ελιές και από ελαιόδεντρα που βρίσκονται στο 18ο Δημοτικό Σχολείο, χωρίς την συμμετοχή όμως των μαθητών, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον covid.

Το λάδι που βγαίνει από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, πάει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στα συσσίτια του Δήμου καθώς και στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

 


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 9997 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top