tetartopress

Πάτρα: Παράλληλες Εκδηλώσεις στο Πολυθεματικό Φεστιβάλ του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής


Φωνητικά σύνολα, χορός, θέατρο και κινηματογράφος συμπληρώνουν το πάζλ των παράλληλων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο χώρο της «Ιχθυόσκαλας» στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας, οι οποίες είναι ενταγμένες στα δρώμενα που συνοδεύουν τις εργασίες του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής.

Ο κύκλος των τριήμερων δράσεων ανοίγει την Παρασκευή (σήμερα) 17 Ιουνίου στις 20:00 με την πραγματοποίηση των Χορωδιακού ανταμώματος, στο οποίο συμμετέχουν επτά (7) χορωδιακά σύνολα και σχήματα της πόλης.

Το παιδικό τμήμα της χορωδίας Cantelena, υπό την διεύθυνση της Ελένης Παπαδοπούλου – Αραβαντινού,  οι Ροές – χορός &  η χορωδία ενηλίκων Cantelena σε διεύθυνση των Σέργιου Βούλγαρη (Ρυθμολογίας και Δεξιοτεχνικών Κρουστών) –  Κώστα Στεφανόπουλου (Χορωδία Παραδοσιακών Τραγουδιών),  η Χορωδία «ΚΟΙΝ-ΤΟΠΙΑ» υπό τη διεύθυνση της Λίνας Γερονίκου, η χορωδία Bel cantes την οποία διευθύνει η Έλενα Δρουκοπούλου, το φωνητικό σχήμα Santa Maura υπό τη διεύθυνση της Δήμητρας Αψώμοτου, το σχήμα Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού του  Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών και η χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πατρών την οποία θα διευθύνει η Λίνα Γερονίκου, θα αφήσουν το δικό του «αποτύπωμα» για την προσφυγιά.

Το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 21:30 το βράδυ στην «Ιχθυόσκαλα» την σκυτάλη θα πάρει το θέατρο. Η θεατρική ομάδα «ΉΘΟΣ ΠΟΙΕΙ», του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λεύκας Πατρών θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου “Η Ρένα εξώκειλε”, που έγινε γνωστό με τον κινηματογραφικό του τίτλο: “Τα Κίτρινα Γάντια”.

Σκηνοθεσία: Θόδωρος Κανδηλιώτης Παίζουν: Γασπαρινάτος Νίκος (Μπρίλης),Γιαννακόπουλος Κώστας (Καφετζής- Λέλος), Γιαχαλής Χρήστος (Λέανδρος), Καλλιαμπάκου Ιωάννα (Έλλη), Φερεντίνου Αιμιλία (Αννούλα), Πάντιος Δημήτρης (Τάκης- Χατζηαντωνίου), Πατίλη Βάσω (Πωλήτρια Κουρτίδου),Σαλαμούρας Χρήστος (Ορέστης),Σταυροπούλου Βίκυ(Τούλα), Χατζημπατζάκη  Ντίνα  (Θεοδώρα), Χρήστου Αλεξάνδρα (Ρένα). Σκηνικά: Σαλαμούρας Χρήστος, Γασπαρινάτος Νίκος, Μπάδας Σπύρος. Διαχείριση ήχου-φωτισμού: Γκοτσόπουλος Γιάννης , Επιμέλεια: Καλιαμπάκου Ιωάννα.

Το τριήμερο θα κλείσει με χορό και κινηματογράφο. Στις 20:30 την Κυριακή 19 Ιουνίου, τις εκδηλώσεις θα ανοίξουν με Χορευτική εκδήλωση από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων Απηδεώνας. Στις 21:30 ο Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος «μετακομίζει» στην «Ιχθυόσκαλα»  και  μέσα από την προβολή της ταινίας εξαιρετικής  ταινίας «Λουνάνα, Ένα Γιακ μες την τάξη», συναντά το Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής και τις παράλληλες εκδηλώσεις του.

*Η είσοδος στις εκδηλώσεις του πολυθεματικού Φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο χώρο της «Ιχθυόσκαλας» και στις προβολές της ενότητας του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου είναι δωρεάν.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Αδέσποτα Κορμιά» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

«Αδέσποτα Κορμιά» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Τα «Αδέσποτα Κορμιά», το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ της Ελίνας Ψύκου που διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, έρχεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στις ...
«Η αρπαγή» - Η επιθυμία της μητρότητας ως επιταγή της κανονικότητας στη μοναξιά των κοινωνιών μας

«Η αρπαγή» – Η επιθυμία της μητρότητας ως επιταγή της κανονικότητας στη μοναξιά των κοινωνιών μας

«Η αρπαγή» (Le ravissement). (μετάφραση πρωτότυπου τίτλου: «Η έκσταση»). Σκηνοθεσία: Ιρίς Καλτενμπάκ. Πρωταγωνιστούν: Χαφσία Χερζί, Αλέξις Μανέντι, Νίνα Μερίς. Γαλλία, ...
«ΟΖ- Εικόνες από τον κόσμο» - Έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη

«ΟΖ- Εικόνες από τον κόσμο» – Έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη στην a.antonopoulou.art

Η νέα έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη που ξεκινά την Πέμπτη 16 Μαΐου στην γκαλερί a.antonopoulou.art, είναι μια σειρά έργων, ζωγραφικής ...
«Βασιλιάδες του Κόσμου» από 16 Μαΐου στους κινηματογράφους

«Βασιλιάδες του Κόσμου» από 16 Μαΐου στους κινηματογράφους

Η Weirdwave,  από τις 16 Μαΐου, παρουσιάζει στα θερινά την  ταινία της Λάουρα Μόρα «Βασιλιάδες του Κόσμου»,  που απέσπασε το ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13902 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top