Τέταρτο

Πάτρα: Παράσταση για παιδιά από τους “Κλόουν χωρίς Σύνορα – Ελβετίας”


Η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών- τριών Πάτρας και ο σύλλογος ΑΣΤΟ επικοινωνούμε μας προσκαλούν την Πέμπτη 22/07 στις 19:30 στο πάνω μέρος της Τριών Ναυάρχων στην Πάτρα, στην παράσταση που θα δώσουν οι Κλόουν χωρίς Σύνορα – Ελβετίας για τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών αλλά και όλα τα παιδιά.

Οι Κλόουν χωρίς Σύνορα – Ελβετίας, είναι μια ομάδα εθελοντών μουσικών, κλόουν, χορευτών, ηθοποιών που νοιάζονται για τον κόσμο μέσα στον οποίο ζούμε. Οι εθελοντές αυτοί έχουν σαν σκοπό να ξαναφέρουν το γέλιο στα παιδιά που βρίσκονται σε ζώνες κρίσης, συγκρούσεων και φυσικών καταστροφών αλλά και να συμβάλουν στην ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες υποδοχής. Χιλιάδες άνθρωποι ζουν στοιβαγμένοι σε καταυλισμούς ή σε κέντρα κράτησης εκτεθειμένοι στην ανασφάλεια, τη βία και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Γελώντας και παίζοντας μαζί νοιώθουν ότι ο κόσμος δεν ξέχασε ούτε αυτούς, ούτε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν. Με το γέλιο και την ψυχαγωγία οι κλόουν θέλουν να βοηθήσουν να μειωθεί η ένταση και το ψυχολογικό στρες που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι.

Το Γέλιο, η Χαρά και οι Τέχνες του θεάματος ως μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας είναι μια συγκεκριμένη και αποτελεσματική πράξη.

Ένα θέαμα που έχει σκοπό να μας φέρει πιο κοντά μέσα από το γέλιο.

Γιατί… η χαρά είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου όπως και η αξιοπρέπεια.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10244 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top