Τέταρτο

Πάτρα: Παρέμβαση στα γραφεία της 6ης Υ.Π.Ε. – Δώδεκα προσαγωγές από την αστυνομία


Παρέμβαση με ανάρτηση πανό και τρικάκια πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 18/1 στα γραφεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην Πάτρα, εν όψει της προγραμματισμένης κινητοποίησης του Σαββάτου 22/1 για τη δημόσια υγεία.  Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, που είχε σαν στόχο την ανάδειξη της εγκληματικής κρατικής διαχείρισης της πανδημίας, η αστυνομία απέκλεισε την είσοδο του κτιρίου και προχώρησε σε 12 προσαγωγές. (*Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο μετά τις 11:00 το πρωί.)

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση: «2 χρόνια εγκληματική, ταξική και κατασταλτική διαχείριση της πανδημίας. 2 χρόνια που αποδεικνύουν περίτρανα ότι το κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα σκορπάει το θάνατο και αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή. Να βρεθούμε στους δρόμους που αναπνέει ο αγώνας για ζωή, υγεία, ελευθερία και αξιοπρέπεια. Να αντισταθούμε στο έγκλημα. Να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε απέναντι στους δολοφόνους». Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Αυτή τη στιγμή ομάδα συντρόφων-ισσων πραγματοποιεί παρέμβαση με πανό και τρικάκια στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια εν όψει της κινητοποίησης του Σαββάτου 22/1 για τη δημόσια υγεία.

Η εγκληματική κρατική διαχείριση της πανδημίας αφήνει πίσω της καθημερινά δεκάδες ή και εκατοντάδες νεκρούς και το Ε.Σ.Υ. διαλυμένο και υποστελεχωμένο. Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας το κράτος δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας παρά μόνο κατασταλτικά μέτρα και μέτρα προστασίας και ενίσχυσης της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Την ίδια στιγμή που το Ε.Σ.Υ. είναι υπό διάλυση, δαπανούνται δισεκατομμύρια για την ενίσχυση του στόλου της αστυνομίας, για πολεμικούς εξοπλισμούς, για τα αστικά ΜΜΕ που ξεπλένουν καθημερινά τη δολοφονική κρατική διαχείριση.

2 χρόνια πανδημίας, με κατασταλτικά πογκρόμ, απαγορεύσεις, συλλήψεις και διώξεις αγωνιστών, ραβασάκια από την αστυνομία σε αγωνιζόμενους γιατρούς που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή καταπολέμησης του covid. 2 χρόνια με νομοσχέδια περιστολής των ελευθεριών, απαγόρευσης των διαδηλώσεων, άμβλυνσης των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση, λεηλασίας της φύσης, διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και καταστρατήγησης κάθε κοινωνικού και ταξικού κεκτημένου. 2 χρόνια με ταξικά μέτρα ακραίας φτωχοποίησης και λεηλασίας της κοινωνικής βάσης.

2 χρόνια με τον ανορθολογισμό των κρατικών μέτρων που το μόνο που επιχειρούν είναι να διαιωνίσουν και να περισώσουν το καταφανώς αποτυχημένο αφήγημα περί ατομικής ευθύνης. 2 χρόνια που το κράτος και τα αστικά ΜΜΕ αβαντάρουν τον κάθε λογής ακροδεξιό ψεκασμένο που αποτελεί συμπληρωματικό στοιχείο στην κρατική-καπιταλιστική αφήγηση και απαραίτητο άλλοθι για την επιβολή αυταρχικών μέτρων, απολύσεων και μειώσεων μισθών.

– 2 χρόνια εγκληματική, ταξική και κατασταλτική διαχείριση της πανδημίας.
– 2 χρόνια που αποδεικνύουν περίτρανα ότι το κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα σκορπάει το θάνατο και αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή.

Να βρεθούμε στους δρόμους που αναπνέει ο αγώνας για ζωή, υγεία, ελευθερία και αξιοπρέπεια. Να αντισταθούμε στο έγκλημα. Να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε απέναντι στους δολοφόνους.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙAΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Η ΖΩΗ, Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΥΗ ΤΟΥ ΕΣΥ-ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 22/1 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 12.00.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 9997 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top