Τέταρτο

Πάτρα: Παρουσίαση στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο συλλεκτικής έκδοσης – αφιέρωμα στον Ναπολέοντα Λαπαθιώτη


Η συλλεκτική έκδοση – αφιέρωμα στον Ναπολέοντα Λαπαθιώτη με τίτλο «Οι μονόλογοι του καημένου του Αντωνάκη ή Τα τραγούδια της Αντώνας», γραμμένη από τον Παναγιώτη Καρώνη παρουσιάζεται από τις εκδόσεις «Το Δόντι» στην Πάτρα, στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, ώρα 21:00.

Για το βιβλίο θα συζητήσει με τον συγγραφέα η δημοσιογράφος Κρίστυ Κουνινιώτη, ενώ θα μιλήσει ο συνθέτης Γιώργος Δίπλας, ο οποίος και θα διαβάσει ποιήματα του Λαπαθιώτη μαζί με τον ηθοποιό Φάνη Δίπλα.

Ο Παναγιώτης Καρώνης, ερευνητής και εικαστικός, παρουσιάζει σε έναν τόμο τα 22 από τα 26 σατιρικά ποιήματα του Λαπαθιώτη που βρέθηκαν στο αρχείο του, καθώς και μια άλλη αθυρόστομη συλλογή εννέα ολιγόστιχων σατιρικών ποιημάτων. Τον τόμο συμπληρώνουν ένα πολυσέλιδο κείμενο με τίτλο «Λαπαθιώτης και ομοφυλοφιλία», ένα αναλυτικό χρονολόγιο της ζωής του ποιητή και μια παρουσίαση της πλήρους βιβλιογραφίας γύρω από τη ζωή και το έργο του.Τέλος, ακολουθώντας τις «υποδείξεις» του Λαπαθιώτη για έκδοση των «Μονολόγων» με εικόνες, το βιβλίο συνοδεύεται από ζωγραφικά σχόλια του Π. Καρώνη ως μια προσπάθεια συνομιλίας με το έργο του ποιητή μέσω της ζωγραφικής γλώσσας.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας για την πανδημία, ενώ η είσοδος θα γίνεται με δωρεάν δελτία εισόδου που θα παρέχονται από τους διοργανωτές ή θα διανέμονται με σειρά προτεραιότητας στο Π. Νοσοκομείο.

Ο Παναγιώτης Καρώνης γεννήθηκε στη Νεστάνη της Αρχαίας Μαντινείας της Αρκαδίας. Παρακολούθησε ένα πενταετή κύκλο μαθημάτων στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου της Πάτρας με δάσκαλο τον Θανάση Μακρή και τους Στάθη Ανδρουτσάκη και Ηλία Αηδονίδη και με διευθύντρια του εργαστηρίου την Κλεοπάτρα Δίγκα.Έχει υπογράψει σκηνικά για το θέατρο. Έχει φιλοτεχνήσει εξώφυλλα βιβλίων και αφίσες. Άρθρα του για τον κινηματογράφο, τη μουσική και τη λογοτεχνία έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Από τις εκδόσεις «Το Δόντι» έχουν κυκλοφορήσει οκτώ μελέτες του, ενώ τέσσερα βιβλία έχουν πλαισιωθεί με δικά του ζωγραφικά σχόλια.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7669 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

  

ΤΟ «ΤΕΤΑΡΤΟ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

 

Back to Top