Τέταρτο

Πάτρα: Προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου


Από το Τμήμα Απασχόλησης & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πατρέων, γίνονται γνωστά τα εξής, σχετικά με τα τμήματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Πατρέων μέσω τηλεκπαίδευσης:

Ενημερώνεται κάθε ενδιαφερόμενος/η ότι ο Δήμος Πατρέων, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων  (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Πατρέων, στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Έργου «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)-Νέα Φάση» (ΟΠΣ 5002212). Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου μας, δημιουργήθηκαν τμήματα σύμφωνα ως εξής:

1. Πρακτικές συμβουλές (υγιεινής) διατροφής – Διάρκεια 25 ώρες

2. Διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων – Διάρκεια 25 ώρες

3. Αποτελεσματική επικοινωνία με φορείς και υπηρεσίες- Διάρκεια 50 ώρες

4. Αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης στην καθημερινή ζωή – Διάρκεια 25 ώρες

5 . Σύνδεση σχολείου – Οικογένειας- Διάρκεια 50 ώρες

6. Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα Θέματα (σχολικός εκφοβισμός, διαδίκτυο, Πρόληψη εξαρτήσεων, διατροφή  κλπ…)  – Διάρκεια 25 ώρες

Τα Προγράμματα θα υλοποιούνται μόνο μέσω τηλεκπαίδευσης (εξ αποστάσεως παρακολούθηση λόγω περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19), και Μέχρι 2 επιλογές με σειρά προτίμησης 1, 2 με την σχετική ένδειξη «Χ».

Τα προσφερόμενα προγράμματα, μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες, ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται: 1) ο/η ενδιαφερόμενος/η να κατέχει τάμπλετ, κινητό (τύπου smartphone) ή ηλεκτρονικό υπολογιστή  και 2) η συμπλήρωση  σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης στο email του Τμήματος Απασχόλησης & Διά Βίου Μάθησης:  [email protected].

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε στις 01 Δεκεμβρίου 2021 και θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2021 ηλεκτρονικά και θα πρέπει να συνοδεύεται με συνημμένο φωτοαντίγραφο (δύο όψεις) της Αστυνομικής Ταυτότητας ή του διαβατηρίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Το Τμήμα Απασχόλησης & Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Πατρέων μελλοντικά θα ανακοινώνει νέα Προγράμματα υλοποίησης  Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο Τμήμα Απασχόλησης & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου: Τηλ. : 2610 623-348 επιλ. 3.

Την αίτηση για τη δήλωση συμμετοχής θα την βρείτε εδώ.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 8900 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top