Τέταρτο

Πάτρα: Προβολή της ταινίας “Arabia” στις σκάλες Πατρέως το Σάββατο 12 Ιουνίου


Το Σάββατο 12 Ιουνίου στις 21:00, στις σκάλες Πατρέως στην Πάτρα, θα προβληθεί η ταινία “Arabia”. Την εκδήλωση διοργανώνει ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Επί τα Πρόσω.

“Arabia”, μια ταινία για την εργατική τάξη, ένα ταξίδι στα βιώματα των από τα κάτω αυτού του κόσμου.

Ο Αντρέ είναι ένα νεαρό αγόρι που ζει σε μια βιομηχανική περιοχή του Ouro Preto, της Βραζιλίας. Μια μέρα ανακαλύπτει το ημερολόγιο ενός εργάτη στο εργοστάσιο αλουμινίου της περιοχής, ο οποίος νοσηλεύεται. Μέσα από την ιστορία ξεδιπλώνεται το φάσμα της εκμετάλευσης που ενέχει η μισθωτή εργασία, εργοδοτική αυθαιρεσία, επίθεση στο βιοτικό επίπεδο αλλά και ο αντίποδας της ταξικής συνείδησης και των εργατικών αγώνων. Μια περιπλάνηση στις κοινωνικές προεκτάσεις της μισθωτής εργασίας, τους κοινωνικούς αποκλεισμούς, την υγεία και την ίδια τη βίωση της ζωής.

Υποτιτλισμός/ επιμέλεια από τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο “Επί τα Πρόσσω”

* Με τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10244 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top