Τέταρτο

83 Προβολές

Πάτρα: Προβολή της ταινίας «Τα παιδιά της χορωδίας» στις σκάλες της ΠατρέωςΤην Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 21:00 ο Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Επί τα Πρόσω διοργανώνει προβολή της ταινίας «Τα παιδιά της χορωδίας» (Les choristes) του Christophe Barratier στις σκάλες της Πατρέως. Νωρίτερα, 6:00 με 8:00 το απόγευμα, ο χώρος του Επί τα Πρόσω (Πατρέως 87) θα είναι ανοιχτός για συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες των παλιών εργοστασίων της λιμενικής ζώνης της Πάτρας.

Επικαιροποιημένη Λίστα Ειδών που χρειάζονται: Οσπρια, Ρύζι, Ηλιέλαιο (1λιτρου), Ντοματοχυμός, Κριθαράκι, Πατάτες, κρεμμύδια, καρότα,Ψωμί τόστ, Μπισκότα, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ, Καλτσες, εσώρουχα(Ν°Μ), Παντελόνια και t-shrit σκούρου χρώματος, Παπούτσια αθλητικού τύπου Νο 40-41-42.

 

Για «Τα παιδιά της χορωδίας» (Les choristes) του Christophe Barratier

(Από τη σελίδα της εκδήλωσης)

«Για την εκπαίδευση, οι ελευθεριακές θεωρίες πηγάζουν από την πεποίθηση πως κάθε πετυχημένη ριζοσπαστική αλλαγή στην κοινωνία εξαρτάται ως ένα βαθμό από τις αλλαγές στον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά των ανθρώπων: “δεν μπορεί να γεννηθεί μια νέα κοινωνία αν δε γεννηθεί ένας νέος άνθρωπος, που να μπορεί να λειτουργήσει μέσα σ’ αυτήν”. Οι ριζοσπαστικές μορφές εκπαίδευσης αποβλέπουν στην ριζική αλλαγή της κοινωνίας και όχι στην μεταρρύθμισή της. Στη πράξη, ενώ τα δημόσια σχoλεια προσπαθούν να εκπαιδεύσουν ουσιαστικά τους καταπιεσμένους με στόχο να δεχτούν αργότερα την ακόμα μεγαλύτερη καταπίεση της κυριαρχίας, η ριζοσπαστική εκπαίδευση επιχειρεί την ολική ανατροπή αυτής της αντίληψης, προτάσσοντας την ισοτιμία και την ελευθερία.»

Όσο κι αν οι εκάστοτε εξουσίες παλεύουν να καταστείλουν τα όνειρα, τις σκέψεις, τις ανησυχίες των μαθητών, των φοιτητών, των εργατών και όλων των ανθρώπων, τόσο η δίψα για ζωή θα καταφέρνει διαρκώς να τους χαλά τα σχέδια!


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5416 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top