tetartopress

Πάτρα: Ρεσιτάλ Όμποε και παρουσίαση του Ψηφιακού Αποθετηρίου της Πινακοθήκης


Με την πραγματοποίηση στις 8.00 το βράδυ της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Πατρών του ρεσιτάλ όμποε, συνεχίζεται η ενότητα «Το Ωδείο παρουσιάζει…» .

Ο Σπύρος Κοντός στο όμποε και η Λητώ Θώμου στο πιάνο θα ερμηνεύσουν έργα J.S.Bach, Kalliwoda, Poulenc, Schumann, Δ. Νικολάου.

 

Παρουσίαση του Ψηφιακού Αποθετηρίου της Πινακοθήκης

 

Στην ίδια αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου (Αράτου 10) και πριν την έναρξη του ρεσιτάλ, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του Ψηφιακού Αποθετηρίου της Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών.

Η παρουσίαση θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα  και θα σηματοδοτήσει την έναρξη της  δυνατότητας που δίνεται σε κάθε πολίτη να περιηγείται μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας,  στη «Μόνιμη Συλλογή Έργων Τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών, σε διαδικτυακές εκθέσεις, σε βιβλία και καταλόγους εκθέσεων».

Η ψηφιακή πλατφόρμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος  επιχορήγησης δράσεων Μουσείων, Πινακοθηκών και Συλλογών της Γενικής Διεύθυνσης  Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Μια ξεχωριστή συναυλία Μουσικής δωματίου

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της ενότητας «Το ωδείο παρουσιάζει…», στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, η Συναυλία Μουσικής Δωματίου.

Το κοινό απόλαυσε μια ξεχωριστή συναυλία στην οποία οι  καταξιωμένοι μουσικοί –  καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, Μαριάννα Σαφάροβα (βιολί), Γιαροσλάβ Τόκαρεβ  (βιολί), Ρόμπερτ Σμαγκούλοβ (βιόλα), Νικολάι Κομμισάροβ (βιολοντσέλο), και Βιλέν Καραπετιάν (κοντραμπάσο) ερμήνευσαν έργα Mozart & tchaikovsky.

 

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των συναυλιών οι οποίες θα ολοκληρωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου έχει ως εξής:

 

Δευτέρα 20/02/23

“Α Lot of MC”

Περικλής Αλιώπης (Τρομπέτα), Β.Τζιατζιάς (Κιθάρα). Θα ακουστούν πρωτότυπες συνθέσεις από Μεσόγειο ,Βαλκάνισ, Λατινική Αμερική και την Jazz.

Δευτέρα 06/03/23

Συναυλία με έργα για Βιολί και Πιάνο

( S. Prokofiev, Lutoslawski,

Γιάννης Μαυρίδης (Βιολί), Νίνα Μεταξά        (Πιάνο)

Δευτέρα 13/03/23

Συναυλία Μουσικής Δωματίου, με έργα Rachmaninov, Chopin

Ι. Βλαντισλάβ, (Βιολί) Ά. Σελαλμαζίδη (Βιολί),Σ. Χμούροβα (Βιόλα),

Γ. Μπεσσόνοβ (Τσέλο),Γ. Μποτίνη (Πιάνο)

Δευτέρα 20/03/23

Συναυλία για δύο πιάνα, με έργα Bnch

Γ. Μποτίνη, Νίνα Μεταξά

Δευτέρα 27/03/23

SonatesBeethoven και Brahms.

Γ. Μπεσσόνοβ (Τσέλο), Σ. Τσελέντης (Πιάνο)

Δευτέρα 03/04/23

Συναυλία Χάλκινων πνευστών (Τρομπέτα,Κόρνο)  Τάξεις Α. Πουλημένου ,Π Αλιώπη ,Δ. Δριμάλα.

Δευτέρα 10/04/23

Συναυλία με έργα Milhaud και Prokofiev.

Γ. Μαυρίδης (Βιολί), Ν.Μαυρίδης (Βιολί και Βιόλα) Ε,Μαυρίδη (Πιάνο).

Η είσοδος σε όλες τις συναυλίες είναι ελεύθερη για το κοινό.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Βέρμιο Ώρα Μηδέν

Βέρμιο Ώρα Μηδέν

SOS  Βέρμιο: «Δεν υπάρχουν λόγια για την κατάσταση που αντικρίσαμε σήμερα στην περιοχή Χαμίτη - Τσανακτσή (κορυφή του Βερμίου). Το ...
Κλεμμένο παρελθόν – Χαμένο μέλλον

«Κλεμμένο παρελθόν – Χαμένο μέλλον»: Έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Η περιοδεύουσα φωτογραφική Έκθεση με τίτλο «Κλεμμένο παρελθόν – Χαμένο μέλλον» (“Stolen  past – Lost  Future” / “Gestohlene Vergangenheit – ...
Η 33η χρονιά λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Πάτρας, κλείνει με μουσικές και χαρά

Η 33η χρονιά λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Πάτρας, κλείνει με μουσικές και χαρά

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων Μουσικού Σχολείου Πάτρας για το κλείσιμο της φετινής Σχολικής Χρονιάς και τη γιορτή του Μουσικού Σχολείου ...
Γιάννενα: Πορεία ενάντια στις εξορύξεις στην Ήπειρο

Γιάννενα: Πορεία ενάντια στις εξορύξεις στην Ήπειρο

Κάλεσμα από την Ανοιχτή Συνέλευση στα Γιάννενα ενάντια στην Ενεργειακή Λεηλασία σε πορεία ενάντια στις εξορύξεις στην Ήπειρο, το Σάββατο ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13937 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top