tetartopress

Πάτρα: Σε μερική επαναλειτουργία η Δημοτική Βιβλιοθήκη


Όπως ανακοινώθηκε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων σε καθεστώς μερικής επαναλειτουργίας επιστρέφει από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών. Η επαναλειτουργία αφορά την υπηρεσία δανεισμού και επιστροφής βιβλίων. Για το τμήμα του αναγνωστηρίου, ισχύει μέχρι νεωτέρας η αναστολή λειτουργίας, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ως προς την επιβολή μέτρων για την αντιμετώπιση του covid-19.

Η βιβλιοθήκη της οποίας όλα τα βιβλία και οι χώροι έχουν απολυμανθεί, θα λειτουργήσει με περιορισμένο ωράριο για το κοινό και μόνο για δανεισμό και επιστροφή βιβλιακού υλικού από τις 8:00 – τις 14:00.

Σε ό,τι αφορά την υπηρεσία δανεισμού, απαγορεύεται η πρόσβαση των χρηστών στα ράφια λόγω στενότητας τον χώρου, ενώ η εξυπηρέτηση θα γίνεται αποκλειστικά από το αρμόδιο προσωπικό.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η όλη διαδικασία καλό είναι όσοι οι οποίοι επιθυμούν δανεισμό υλικού από τη βιβλιοθήκη, να επισκέπτονται τον ηλεκτρονικό κατάλογο της Βιβλιοθήκης στη διεύθυνση patraslibrary.openabekt.gr και να δημιουργούν λίστα επιθυμιών για δανεισμό. Στη συνέχεια επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τους υπαλλήλους ή στέλνοντας τη λίστα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected], θα γίνεται η απαιτούμενη επεξεργασία και θα ορίζεται ραντεβού για την παραλαβή τον υλικού επιστρεφόμενου ή/και δανειζόμενου. Το όριο δανεισμού βιβλίων από τρία αυξάνεται στα πέντε.

Για την ασφάλεια τον κοινού, το υλικό το οποίο επιστρέφεται από τούς χρήστες θα παραμένει σε «καραντίνα» για τουλάχιστον 72 ώρες και μετά θα προωθείται στα ράφια ή προς δανεισμό.

Δεδομένου ότι το αναγνωστήριο θα παραμείνει κλειστό, δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να επικοινωνούν τηλεφωνικά ή με email και να προωθούν το αιτήματά τους με σκοπό την απομακρυσμένη εξυπηρέτησή τους, στο πλαίσιο πάντα των κανόνων χρήσης του υλικού, σύμφωνα με το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η τήρηση τον επιτρεπόμενου αριθμού των ατόμων το οποία μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα στη βιβλιοθήκη, τηρώντας πάντα την απόσταση των 2μέτρων, απαιτείται αποστολή email ή τηλεφωνική επικοινωνία με το αρμόδια τμήματα (Παιδικό, Παράρτημα Φωκαίας και Κεντρική Βιβλιοθήκη).

 

Οδηγίες προς το κοινό

Σύμφωνα με τις οδηγίες τον ΕΟΔΥ οι αναγνώστες οφείλουν:

Να μην επισκέπτονται τη Βιβλιοθήκη, εάν υπάρχει οποιοδήποτε σχετικό σύμπτωμα και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας να αναζητούν με το προσωπικό μας εναλλακτικές λύσεις.

Κατά την επίσκεψη τους στο κτίριο να έχουν μάσκα και γάντια και να τηρούν τα ατομικά μέτρα, υγιεινής, ακολουθώντας και τις συστάσεις του προσωπικού.

Όλες οι ρυθμίσεις λειτουργίας και εξυπηρέτησης κοινού αναρτώνται στον δικτυακό τόπο της Βιβλιοθήκης και στην είσοδο του κτιρίου.

Η Βιβλιοθήκη θα επαναξιολογεί τα δεδομένα και ενδεχομένως Θα τροποποιεί τις οδηγίες με γνώμονα την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Κεντρική Βιβλιοθήκη (Μαιζώνος 110): 2610224813, Παράρτημα Φωκαίας 26: 2610312745, Παιδικό τμήμα: 2610226792

email: [email protected]ίl.cοm


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Η πηγή των παρθένων

«Η πηγή των παρθένων» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στην Ανδόρα

Η Weirdwave, παρουσιάζει τη σουηδική ταινία «Η πηγή των παρθένων» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, μια ταινία που σημάδεψε τα κινηματογραφικά πράγματα ...
Ελένη Κυριαζοπούλου

Έκθεση Ζωγραφικής της Ελένης Κυριαζοπούλου στην Black Duck

Η γκαλερί του Black Duck φιλοξενεί την έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Κυριαζοπούλου με τίτλο “Momentum” από τις 7 έως τις 17 του ...
Ο γλάρος και η φάλαινα

«Ο Γλάρος και η Φάλαινα» στο Εργοτάξιον

Το παιδικό διαδραστικό μιούζικαλ «Ο Γλάρος και η Φάλαινα» ανεβαίνει κάθε Κυριακή στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον  όπου μέσα από διαδραστικά τραγούδια, ...
Ο «Παιχνιδοποιός» του Γκάρντνερ ΜακΚέυ

Παράταση παραστάσεων για τον Παιχνιδοποιό στο Μικρό Γκλόρια

Ο «Παιχνιδοποιός» του Γκάρντνερ ΜακΚέυ μεταφέρεται στη σκηνή του Μικρού Γκλόρια. Το έργο αυτό ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 11821 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top