tetartopress

Πάτρα: Στις 21 Οκτωβρίου ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος


Με μεγάλη συμμετοχή φορέων της πόλης πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για τη συγκρότηση της οργανωτικής και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Πάτρας 2023 «Φάνης Τσιμιγκάτος», που ορίστηκε για το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος στην εισήγηση του επισήμανε ότι η επιτυχία του περυσινού Ημιμαραθωνίου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, γεγονός που έχει ανεβάσει πολύ τον πήχη και μας βάζει μπροστά σε πολύ αυξημένες ευθύνες.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι τοποθετήσεις όλων των εκπροσώπων των φορέων, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν υποβάλλει έκθεση αμέσως μετά τον περυσινό Ημιμαραθώνιο με τις παρατηρήσεις τους, που αφορούν στις λεπτομέρειες  και αποσκοπούν στη βελτίωση του Αγώνα  σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο και στην εξάντληση όλων των περιθωρίων αύξησης των συμμετοχών.

Στη σύσκεψη συμμετείχε για πρώτη φορά και ο Σύλλογος Εμπόρων Ιστορικού Κέντρου.Ο Πρόεδρός του  Δημήτρης Παλούμπης εξέφρασε την ικανοποίηση του, που ο σχεδιασμός του Ημιμαραθωνίου έχει λάβει υπ’ όψη του κι ευνοεί τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και δήλωσε ότι οι έμποροι του ιστορικού κέντρου θα στηρίξουν στην πράξη το σπουδαίο αυτό γεγονός.

 

Οι στόχοι για τον φετινό μεγάλο Ημιμαραθώνιο της πόλης που τέθηκαν στη σύσκεψη, η οποία διήρκεσε πάνω από δυόμισι ώρες, συνοψίζονται:

 

1. Προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού αθλητών υψηλού επιπέδου και διεύρυνση του διεθνούς χαρακτήρα του αγώνα.

2. Πιο αποτελεσματική προώθηση του Ημιμαραθωνίουκαι αύξηση της συμμετοχής των δρομέων υγείας.

3. Αντιμετώπιση των μικρών αδυναμιών που παρατηρήθηκαν στον Ημιμαραθώνιο του 2022

Για όλους αυτούς τους στόχους διατυπώθηκαν και καταγράφηκαν συγκεκριμένες προτάσεις και ορίστηκαν θεματικές επιτροπές και υπεύθυνοι, που θα τις υλοποιήσουν.

Ο μεγάλος Ημιμαραθώνιος της Πάτρας θα χρηματοδοτηθεί από το Δήμο Πατρέων και τη ΔΕΥΑΠ, όπως και πέρυσι, αλλά και από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, που απάντησε ήδη θετικά και θα είναι συνδιοργανώτρια, ενώ αναμένεται και η απάντηση  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που έχει επίσης προσκληθεί από το Δήμο να είναι κι αυτήσυνδιοργανώτρια.

Όπως και πέρυσι συνδιοργανωτές θα είναι επίσης η  ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, η Παναχαϊκή Γ.Ε., ο ΑΟΠ Κούρος. Συνδιοργανωτής θα είναι φέτος και ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας  «Φειδιππίδης»,  ο Αγώνας θα τελεί πάλι υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, θα ενταχθεί στο καλεντάρι του και τα ρεκόρ θα αναγνωριστούν από τον ΣΕΓΑΣ και την παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF).

Ο μεγάλος Ημιμαραθώνιος Πάτρας φέτος θα τελεί και υπό τη στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού – &Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΜΛΑ-Υ)

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ΚΑΙ θα διατηρηθεί ο περυσινός κορμός με την προσθήκη εκπροσώπων των νέων φορέων που συμμετέχουν και θα ανακοινωθεί άμεσα, μαζί με τους Πρεσβευτές του Αγώνα.

 

Η σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι:

 

1. Γιώργος Παπανδρεόπουλος Πρόεδρος

2. Τάκης Πετρόπουλος Εκπρόσωπος Τύπου

3. Βασίλης Καρανάσιος μέλος

4. Γιάννης Παυλάκης μέλος

5. Παναγιώτης Μητρούλιας μέλος

 

Στην Τεχνική Επιτροπή ορίστηκαν:

 

1. Βαγγέλης Τζελάτης Πρόεδρος

2. Νίκος Μπαλάσης μέλος

3. Κώστας Κούτρας μέλος

4. Βασίλης Βενέρης μέλος

5. Κώστας Χριστόπουλος μέλος

Τεχνικοί Διευθυντές παραμένουν οι Γιώργος Τάνταρος και Γιάννης Δαγκόγλου, ενώ θα είναι δύο οι Τεχνικοί Σύμβουλοι,ο Κώστας Μπούσιας όπως ήταν και πέρυσι και ο πρώην πρωταθλητής μεγάλων αποστάσεων Νίκος Κουβαράς.

Ο εκ των Τεχνικών Διευθυντών Γιάννης Δαγκόγλου στην τοποθέτηση του επισήμανε: «Η περυσινή μεγάλη επιτυχία μας δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες, αλλά είμαστε έτοιμοι κι αισιόδοξοι ότι θα αντεπεξέλθουμε, γιατί ουσιαστικά δουλεύουμε γι’ αυτή την κορυφαία δρομική αθλητική διοργάνωση της Δυτικής Ελλάδας και από τις σημαντικότερες της χώρας, από την επομένη ημέρα του περυσινού Ημιμαραθωνίου. Είναι πολύ σημαντικό ότι  η αθλητική κοινότητα του στίβου και το δρομικό κίνημα  είναι ενωμένοι και αξιοποιούν όλες τις  δυνάμεις της πόλης αξιοκρατικά και δίκαια, χωρίς αποκλεισμούς για το κοινό καλό».

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Οι αντίπαλοι" του Λούκα Γκουαντανίνο - Πομπώδης, αυτάρεσκη απεικόνιση ενός αμοραλιστικού κόσμου

“Οι αντίπαλοι” του Λούκα Γκουαντανίνο – Πομπώδης, αυτάρεσκη απεικόνιση ενός αμοραλιστικού κόσμου

"Οι αντίπαλοι" ("Challengers"). Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο. Πρωταγωνιστούν: Ζεντάγια, Τζος Ο' Κόνορ, Μάικ Φάιστ. ΗΠΑ, 2024. "Σ' αγαπώ", λέει ο Αρτ ...
«Τρεις αριστεροί αντίχειρες» της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου

«Τρεις αριστεροί αντίχειρες» στο Μ54

Η παράσταση «Τρεις αριστεροί αντίχειρες» της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου παρουσιάζεται 20-22 & 26-30 Ιουνίου 2024 στο Μ54 στην Αθήνα. Το ...
«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη - Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη – Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

"Μέντιουμ". Σκηνοθεσία: Χριστίνα Ιωακειμίδη. Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Μπεβεράτου, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Μάρθα Φριντζήλα. Ελλάδα, 2023. Η Ελευθερία είναι 16 χρονών, είναι το ...
Η “Απολυμένη” του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού

«Απολυμένη» στο θέατρο Act στην Πάτρα

Η Duke Productions παρουσιάζει στο θέατρο act στην Πάτρα, την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 21.15, το έργο του Αντώνη  Τσιπιανίτη ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13944 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top