Τέταρτο

78 Προβολές

Πάτρα: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας μέχρι θανάτου στην Τουρκία | Τρίτη 26 Μαΐου, 18:00Την Τρίτη 26 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα (Έσπερος, πλατεία Γεωργίου) συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας μέχρι θανάτου στην Τουρκία με στόχο την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Αντίστοιχα καλέσματα αλληλεγγύης, την ίδια μέρα, έχουν γίνει και σε άλλες πόλεις. Στην Αθήνα, πορεία προς την τουρκική πρεσβεία (18:00, Προπύλαια) και στην Θεσσαλονίκη, πορεία προς το τουρκικό προξενείο (18:00, Καμάρα).

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στο παρακάτω κείμενο που υπογράφει η Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων: «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα του Grup Yorum, μέχρι η μουσική των αντιστεκόμενων, των αγωνιζόμενων, των απεργών, των διαδηλωτών να μην διώκεται από το τουρκικό κράτος, μέχρι η αφήγηση των αγώνων των καταπιεσμένων μέσα από τα τραγούδια τους να είναι ελεύθερη».

Αναλυτικά το κείμενο:

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους

Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας μέχρι θανάτου στην Τουρκία

Τιμή στην Helin Bölek, τον Mustafa Koçak και τον Ibrahim Gökçek.

Αλληλεγγύη στους 11 φυλακισμένους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές από το ελληνικό κράτος.

Στις 3 Απρίλη  πέθανε η 28χρονη αγωνίστρια Helin Bölek, μέλος του μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum, που διένυε την 288η μέρα απεργίας πείνας αντιστεκόμενη στο φασιστικό κράτος της Τουρκίας, αγωνιζόμενη για να δικαιωθούν τα αιτήματα της απεργίας του συγκροτήματος, να αρθεί η απαγόρευση των συναυλιών τους, να σταματήσουν οι επιθέσεις στο πολιτιστικό κέντρο Idil, να αφαιρεθούν τα μέλη του Grup Yorum από τη λίστα επικήρυξης της τουρκικής αντιτρομοκρατικής, να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον τους και να αποφυλακιστούν όσα μέλη τους βρίσκονται έγκλειστα μέσα στις φυλακές. Στις 7 Μαΐου πέθανε ο σύντροφός της, Ibrahim Gökçek, ο οποίος είχε σταματήσει την απεργία πείνας μετά από 323 μέρες, αλλά το σώμα του τελικά δεν άντεξε. Είχε προηγηθεί στις 24 Απρίλη ο θάνατος του Mustafa Koçak, μέλος του Λαϊκού Μετώπου, μετά από 297 μέρες απεργίας πείνας μέσα στις τουρκικές φυλακές, την οποία και συνέχισε μετά την αποφυλάκισή του με αίτημα την κατάργηση των ειδικών δικαστηρίων για τους πολιτικούς κρατούμενους. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα του Grup Yorum, μέχρι η μουσική των αντιστεκόμενων, των αγωνιζόμενων, των απεργών, των διαδηλωτών να μην διώκεται από το τουρκικό κράτος, μέχρι η αφήγηση των αγώνων των καταπιεσμένων μέσα από τα τραγούδια τους να είναι ελεύθερη.

Την απεργία πείνας μέχρι θανάτου συνεχίζουν οι υπόλοιποι απεργοί, οι δύο δικηγόροι, η Ebru Timtik (138η μέρα) και ο Aytaç Ünsal (108η μέρα), καθώς και οι πολιτικοί κρατούμενοι, Didem Akman (91η μέρα) και Özgür Karakaya (91η μέρα), μέχρι να επιτευχθούν τα αιτήματά τους για γικαίωση του Grup Yorum, για απελευθέρωση των «δικηγόρων του λαού» και για κατάργηση όλων των ειδικών και εκδικητικών πολιτικών διώξεων και ποινών.

Στην ίδια κατεύθυνση, στις 19 Μάρτη η αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση στα γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, του Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας και του Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου στα Εξάρχεια, καθώς και σε σπίτι στα Σεπόλια όπου διέμεναν Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές. Πάνοπλες δυνάμεις της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής προχώρησαν σε 26 προσαγωγές, από τις οποίες 11 μετατράπηκαν σε προφυλακίσεις και συλλήψεις βάσει του 187Α για συγκρότηση, συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, οπλοκατοχή καθώς και για κάποια πλημμελήματα. Οι 11 συλληφθέντες, αφού βασανίστηκαν, προφυλακίστηκαν σε διαφορετικές φυλακές ανά την Ελλάδα ώστε να καθίσταται αδύνατη η επικοινωνία με δικηγόρους. Η επιχείρηση αυτή αποτελεί την έμπρακτη συνεισφορά του ελληνικού κράτος προς τις τουρκικές υπηρεσίες και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς για τη φίμωση, τις διώξεις, τις φυλακίσεις, την εξόντωση αγωνιστών και την καταστολή των αγώνων που διεξάγονται την ίδια στιγμή στην Τουρκία. Είναι ακόμα μια επιχείρηση ενάντια σε Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές που έρχεται να προστεθεί σε πολλές άλλες, αναδεικνύοντας πως η συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών των δυο κρατών αποτελεί πάγια προτεραιότητά τους για το χτύπημα των αντιστεκόμενων.

Τιμούμε τη μνήμη της αγωνίστριας Helin Bölek και των αγωνιστών Ibrahim Göckçek και Mustafa Koçak, που δολοφονήθηκαν από το τούρκικο κράτος, μετά από πολύμηνες απεργίες πείνας, αγωνιζόμενοι για τη δικαίωση των αιτημάτων του συγκροτήματος Grup Yorum και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των διωκόμενων αγωνιστών. Απαιτούμε την άμεση δικαίωση των απεργών πείνας μέχρι θανάτου στην Τουρκία. Απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση των 11 συλληφθέντων Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών από το ελληνικό κράτος, το οποίο συμβάλλει στις δολοφονικές πολιτικές των υπηρεσιών της Τουρκίας απέναντι στους αγωνιζόμενους. Ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, οι καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όλοι όσοι αγωνίζονται, δίνουμε τις μάχες αυτές που θα οικοδομήσουν μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης, μέχρι τα τραγούδια του αγώνα να ανθίσουν και να γκρεμίσουν τον χρεοκοπημένο κόσμο των κυρίαρχων.

Τα κράτη που πολεμούν τους λαούς θα ηττηθούν

Η αλληλεγγύη το όπλο μας

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5372 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top