Τέταρτο

Πάτρα: Συγκέντρωση για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, ενάντια στην κρατική καταστολή, τη Δευτέρα 8 Μαρτίου

George Vitsaras / SOOCΣυγκέντρωση για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, ενάντια στην κρατική καταστολή, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 17:00 στην πλατεία Αγίας Σοφίας στην Πάτρα.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

Οι Μπάτσοι δολοφονούν, το κράτος τρομοκρατεί, τα ΜΜΕ ξεπλένουν μην γυρνάς το βλέμμα

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 7/3, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να επιβάλλουν, με πρόσχημα τα μέτρα κατά της διασποράς covid, πρόστιμα σε οικογένεια που βρισκόταν στην πλατεία Νέας Σμύρνης. Κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν λεκτικά στο περιστατικό. Η απάντηση των ένστολων καθαρμάτων ήταν να ξεκινήσουν επίθεση με πτυσσόμενα γκλοπ στους συλληφθέντες καθώς και σε λοιπούς παρευρισκόμενους, ενώ παράλληλα κλήθηκαν ενισχύσεις. Σε λίγα λεπτά, 30 και πλέον μπάτσοι βρέθηκαν στην πλατεία, τραμπουκίζοντας και χτυπώντας τον κόσμο που βρισκόταν εκεί, προσάγοντας εν τέλει 7 άτομα. Η αφήγηση της ΕΛΑΣ που γρήγορα κυκλοφόρησε και αναπαράχθηκε σε απόλυτη αρμονία από τα ΜΜΕ, ήταν πως οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ δέχτηκαν επίθεση από πολυπληθή ομάδα ατόμων. Μερικές ώρες αργότερα πληθώρα ανθρώπων συγκεντρώθηκε στην πλατεία και πραγματοποίησε δυναμική πορεία με 1000 και πλέον άτομα στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής, με προορισμό το Α.Τ. Νέας Σμύρνης. Ακολούθησαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις των ΜΑΤ και Δράση, οι οποίες έπνιξαν τη γειτονιά στα χημικά και τις κρότου λάμψης. Από τα γεγονότα προέκυψαν 11 συλλήψεις.

Η κρατική διαχείριση της πανδημίας, με την επιβολή απαγορεύσεων κυκλοφορίας και την ποινικοποίηση των ελεύθερων δημόσιων χώρων που ξεκίνησε ένα χρόνο πριν, αναβαθμίστηκε σε πολιτική απαγόρευση τον περασμένο Νοέμβριο, με τις απαγορεύσεις συναθροίσεων, την περιστολή κοινωνικών ελευθεριών και την καταστολή των πορειών. Το διακύβευμα είναι εδώ και καιρό η ταύτιση της κοινωνικής ζωής με το ωράριο της εργασίας, η ταύτιση γενικότερα της ζωής με την παραγωγικότητα και την αναπαραγωγή του κεφαλαίου. Με πρόσχημα την πανδημία (και είναι φυσικά πρόσχημα αφού τα μόνα μέτρα που έλαβε το κράτος ήταν κατασταλτικά και όχι υγειονομικής φύσης) σχηματίζεται η νέα πραγματικότητα της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας. Οποιαδήποτε φωνή υψώνεται απέναντι σε αυτή τη λεηλασία θα αντιμετωπίζεται από την κατασταλτική μπότα του κράτους.

Έτσι φτάνουμε στο σήμερα, όπου τα παραπάνω αποτυπώνονται στο δρόμο με την παρουσία χιλιάδων αστυνομικών σε κάθε γωνία, σε κάθε γειτονιά, σε οποιοδήποτε χώρο οι άνθρωποι δύνανται να ξεφύγουν από τη δυστοπική αυτή καθημερινότητα και να βρουν ψήγματα κοινωνικοποίησης αλλά και συλλογικοποίησης. Από τις συγκεντρώσεις και τις πορείες αλληλεγγύης στον αγωνιστή απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα (του οποίου το αίτημα είναι η εφαρμογή του φωτογραφικού νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση) ως την αντίδραση των κατοίκων μιας περιοχής στην κρατική αυθαιρεσία η «συνταγή» του κράτους είναι κοινή: ξύλο, χημικά, αύρες και διαστρέβλωση εξ ολοκλήρου της πραγματικότητας αυτής στο δημόσιο λόγο, μέσω των ΜΜΕ και της λογοκρισίας των social media.


Εμείς ως αναρχικοί/ές και γενικότερα ως κομμάτι των κοινωνικών-ταξικών αγώνων που διεξάγονται στον ελλαδικό χώρο, παίρνουμε ξεκάθαρη θέση απέναντι στη νέα κανονικότητα που επιχειρεί το κράτος και το κεφάλαιο να μας επιβάλλουν. Από την ξεκάθαρη ταξική διάρθρωση των μέτρων απαγόρευσης και την πολιτική φίμωση του δημόσιου λόγου και χώρου, μέχρι την ενστάλαξη του φόβου και τη συρρίκνωση της κοινωνικής ζωής με σκοπό την πειθάρχηση του κοινωνικών στρωμάτων στη κανονικότητα αυτή, δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα κοινωνικό πεδίο να νοηματοδοτηθεί από την εξουσία, πόσο μάλλον από ένα κράτος το οποίο προτίθεται να δολοφονήσει έναν πολιτικό κρατούμενο, πόσο μάλλον από ένα κράτος το οποίο καλύπτει έναν κατά συρροή παιδοβιαστή, ένα κράτος που εδώ και ένα χρόνο ευθύνεται για το θάνατο 6500 ανθρώπων και του οποίου τα στελέχη, για όλα τα παραπάνω, αρνούνται πεισματικά (όπως αναμένεται από τέτοιους ανθρώπους) να ζητήσουν έστω ένα συγγνώμη. Αγωνιζόμαστε συνεχώς, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και βαρβαρότητα, έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

Συγκέντρωση ενάντια στη κρατική καταστολή τη Δευτέρα 8 Μάρτη στις 5:00 μ.μ. στην πλατεία Αγίας Σοφίας

Αν δεν αντισταθούμε σε όλες τις γειτονιές οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές
Καμία ανοχή στην κρατική βαρβαρότητα
Αντίσταση – Αυτοοργάνωση – Αλληλεγγύη – Αλληλοβοήθεια

Αναρχικές/Αναρχικοί

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7052 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top