Τέταρτο
811 Προβολές

Πάτρα: Συγκρούσεις αστυνομίας – διαδηλωτών σε πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα


Advertisement


Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών έγιναν μπροστά από τον χώρο της κατάληψης Παραρτήματος στην Πάτρα, όπου στις 12:00 ήταν προγραμματισμένη συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν περιμετρικά του παραρτήματος για όσο διαρκούσε η συγκέντρωση αλληλεγγύης και επιτέθηκαν με χημικά και ξύλο  στους διαδηλωτές όταν επιχειρήθηκε να ξεκινήσει η πορεία.

Ο συγκεντρωμένος κόσμος παραμένει στο παράρτημα ενώ έχουν ήδη γίνει δύο προσαγωγές.

Να επισημάνουμε πως όταν οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το Παράρτημα οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν χημικά εντός του κλειστού χώρου του κτιρίου.

Advertisement

Update 18:00 Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο προσαγωγές, έγιναν συλλήψεις, ενώ υπάρχει και μία τρίτη σύλληψη.

Update 20:15 Οι 3 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και θα οριστεί δικάσιμος.Να θυμίσουμε πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου.  Στην ανακοίνωσή του για την έναρξη της απεργίας μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Πρόκειται για την προσπάθεια να συντρίψουν ένα πρόσωπο, όχι γι αυτό που είναι, αλλά για αυτό που σηματοδοτεί, με την άρνηση του να υποκύψει στις αφόρητες πιέσεις που το σύστημα του ασκεί, όπως ζητούσαν επίμονα και πρόσφατα στη Βουλή οι εκπρόσωποι της οικογένειας και ο εκλεκτός της Πρεσβείας.

Μετά τα όσα απροκάλυπτα γίνονται και όσα κυνικά αποκαλύπτονται στον πόλεμο εναντίον μου, η απεργία πείνας αποτελεί πια ζήτημα προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας.

Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν, και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ.Χρυσοχοίδης, για να θάψει την 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή».

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6766 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Advertisement

Back to Top