Τέταρτο
85 Προβολές

Πάτρα: Συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τη Μόρια
Η «Δομή Αλληλεγγύης κι Αλληλοβοήθειας» που λειτουργεί στην κατάληψη Παραρτήματος (Κορίνθου και Αράτου, Πάτρα), καλεί σε συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους μετανάστες/ριες που βρίσκονται στο νησί της Λέσβου. Η συλλογή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, 6:00 – 7:00 μ.μ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Δομής για τη συγκεκριμένη δράση:

Το κράτος εντείνει ακόμη μια φορά τη θανατοπολιτική του στις ζωές των μεταναστών/ριών, που βρίσκονται στο νησί της Λέσβου. Μετά την καταστροφή του κολαστηρίου της Μόρια, μετανάστες/ριες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί κι αποστερούμενοι κάλυψης των βασικών αναγκών (στέγαση, τροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ) ενώ πολλά περιστατικά έχουν έρθει στο φως όπου δυνάμεις καταστολής παρεμποδίζουν δράσεις αλληλεγγύης.

Ως δομή αλληλεγγύης κι αλληλοβοήθειας, στεκόμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων κι όσων αγωνίζονται για την ελευθερία τους. Συλλέγουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους μετανάστες/ριες στο νησί της Λέσβου, χτίζοντας αναχώματα αλληλεγγύης στην επέλαση του κράτους στις ζωές των από τα κάτω.

Αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων. Φωτιά σε όλα τα κολαστήρια.

 

Λίστα ειδών

Τρόφιμα: Μακαρόνια, Ρύζι, Όσπρια, Κονσέρβες, Λάδι, Ντοματοπελτές, Γάλα εβαπορέ, Τσάι, Μπισκότα, Φρυγανιές, Χυμούς

Φάρμακα: Παρακεταμόλη, Βιταμίνες

Προϊόντα υγιεινής: Σερβιέτες, Γάντια, Μάσκες, Αντισηπτικά, Μωρομάντηλα

Καθαριστικά είδη: Σαπούνια, Σαμπουάν, αφρόλουτρα.

Πάνες για μωρά και ηλικιωμένους

Ρούχα: Κουβέρτες και sleeping Bag

 

Σχετικά με τη «Δομή Αλληλεγγύης κι Αλληλοβοήθειας»

Η συλλογή ειδών από τη «Δομή Αλληλεγγύης κι Αλληλοβοήθειας» πραγματοποιείται Τρίτη & Πέμπτη, 6:00 – 7:00 μ.μ. στην κατάληψη του παραρτήματος (Κορίνθου και Αράτου, Πάτρα). Η εβδομαδιαία συνέλευση της δομής πραγματοποιείται κάθε Τρίτη στις 19:30 στην κατάληψη Παραρτήματος.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6995187655 / 6949941029
[email protected] Δομή αλληλεγγύης & αλληλοβοήθειας στην κατάληψη Παραρτήματος – Πάτρα


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5914 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top