Τέταρτο

50 Προβολές

Πάτρα: Συνεχίζει τη λειτουργία της η «Δομή Αλληλεγγύης και Αλληλοβοήθειας»Η «Δομή Αλληλεγγύης και Αλληλοβοήθειας» που ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου στην Πάτρα, συνεχίζει τη λειτουργία της κάθε Τρίτη 6-7 μ.μ. στην κατάληψη Παραρτήματος (Κορίνθου & Αράτου, Πάτρα) και κάθε Πέμπτη μετά τις 11:30 π.μ. στις πλατείες Τριών /ναυάρχων ή Αγ. Σοφίας (εναλλάξ).

Η Δομή Αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης για όσους/ες τα χρειάζονται. Άνεργους/ες, μετανάστες/τριες, κρατούμενους/ες, άστεγους/ες, ασθενείς, ηλικιωμένους/ες και όποιον/α βρίσκεται σε ευάλωτη θέση. Προσφέρεται η δυνατότητα κατ’ οίκον παράδοσης/παραλαβής κατόπιν συνεννόησης, ενώ λαμβάνονται όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις. Η Δομή συλλέγει επίσης χρήματα, για την οικονομική στήριξη κρατουμένων μέσω του Ταμείου αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών/τριών. Η ανοιχτή εβδομαδιαία συνέλευση της δομής πραγματοποιείται κάθε Τρίτη στις 19:30 στην κατάληψη Παραρτήματος.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα τηλέφωνα επικοινωνίας 6995187655 / 6949941029, στο [email protected] και στη σελίδα της Δομής.

 

Είδη που συλλέγονται

Τρόφιμα: Μακαρόνια, Ρύζι, Όσπρια, Κονσέρβες, Λάδι, Ντοματοπελτές, Γάλα εβαπορέ, Τσάι, Μπισκότα, Φρυγανιές, Χυμοί

Φάρμακα: Παρακεταμόλη, Βιταμίνες

Προϊόντα υγιεινής: Σερβιέτες, Γάντια, Μάσκες, Αντισηπτικά, Μωρομάντηλα, Καθαριστικά Είδη, Σαπούνια, Σαμπουάν, αφρόλουτρα, Πάνες για μωρά και ηλικιωμένους

 

Ανακοίνωση της Δομής σχετικά με τη λειτουργία της

Ο καπιταλισμός και το κράτος εχθρεύονται τη ζωή. Η παρούσα συνθήκη φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο την ταξικότητα του υπάρχοντος κόσμου. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον που εκατομμύρια άνθρωποι πλήττονται σφοδρά από την πανδημία και τις κυρίαρχες πολιτικές, επιλέγουμε να στήσουμε ανάχωμα αντίστασης, αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας, αυτοοργάνωσης. Είμαστε κομμάτι των από τα κάτω, είμαστε εμείς που θα κληθούμε την επόμενη ημέρα να επωμιστούμε τα βάρη όχι μόνο της υγειονομικής αλλά και της επερχόμενης οικονομικής κρίσης.

Οργανώνουμε δομή αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας στηρίζοντας όσους/ες το έχουν ανάγκη. Αδιαμεσολάβητα και συλλογικά καλύπτουμε τις ανάγκες μας, πέρα από κάθε επίπλαστη διάκριση φύλου, φυλής, καταγωγής, θρησκείας, χρώματος, σεξουαλικότητας κλπ.

Κάθε Τρίτη 18:00 – 19:00, στην κατάληψη Παραρτήματος – Πάτρα (Κορίνθου & Αράτου) και κάθε Πέμπτη μετά τις 11:30 στις πλατείες Τριών /ναυάρχων ή Αγ. Σοφίας (εναλλάξ), συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης για όσους/ες τα χρειάζονται. Άνεργους/ες, μετανάστες/τριες, κρατούμενους/ες, άστεγους/ες, ασθενείς, ηλικιωμένους/ες και όποιον/α βρίσκεται σε ευάλωτη θέση. Προσφέρεται η δυνατότητα κατ’ οίκον παράδοσης/παραλαβής κατόπιν συνεννόησης, ενώ λαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις. Συλλέγουμε επίσης χρήματα, για την οικονομική στήριξη κρατουμένων μέσω του Ταμείου αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών/τριών

Η δομή είναι ανοιχτή σε όποιον/α θέλει πέρα από τη στήριξη να συμμετέχει, συμφωνώντας ασφαλώς με τα πολιτικά της χαρακτηριστικά. Η εβδομαδιαία συνέλευση της δομής πραγματοποιείται κάθε Τρίτη στις 19:30 στην κατάληψη Παραρτήματος.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ

Δομή Αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας στην κατάληψη παραρτήματος Πάτρα (Κορίνθου & Αράτου)


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5372 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top